X

PREVIZIBIL. Șerban Nicolae: Definiția CĂSĂTORIEI din Codul Civil e susceptibilă de NECONSTITUȚIONALITATE

Stim cu totii ca actuala prevedere din codul civil referitoare la casatorie este singurul impediment legal ramas, iar contestarea acestuia va fi primul pas al miscarii LGBT.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, intitulată “ADEVĂRATA MAJORITATE
(Poporul are întotdeauna dreptate!)”, senatorul jurist Șerban Nicolae ridică, astăzi, în urma rezultatului referendumului pentru redefinirea noțiunii de căsătorie în Constituție, o problemă pe care mulți, indiferent de ce parte a baricadei s-au aflat, nu și-au ridicat-o.  Și anume, aceea că “de ieri, dispozițiile Codului Civil ce definesc căsătoria ca fiind încheiată între bărbat și femeie sunt susceptibile de neconstituționalitate. Pentru că în Constituția României căsătoria se încheie între SOȚI”, scrie telegrafonline.ro

Redăm mai jos, integral, opinia senatorului PSD:

“ADEVĂRATA MAJORITATE
(Poporul are întotdeauna dreptate!)

Pentru mine, nu este prima dată când susțin o opțiune minoritară. N-o să merg în urmă chiar în anii ’90, deși am exemple. Dar în 2004 și 2009, mulțimile exultau că Băsescu câștiga alegerile prezidențiale „arzându-i pe corupți” și promițând „țepe în Piața Victoriei”. În 2007 și în 2012, votanții l-au apărat de demitere. Majoritatea își exprima fericirea că Băsescu „i-a ciuruit” pe oponenți. În cei zece ani de „regim Băsescu” s-au tăiat salarii, s-au închis spitale și școli, s-au mărit taxe și impozite și s-a pus la punct cel mai ticălos sistem de putere exercitată ocult, de poliție politică, de control și manipulare a justiției.
De fiecare dată am eșuat în a-i convinge pe concetățeni că greșesc. Au aflat-o mai târziu (unii, prea târziu) și destui au avut și puterea de a recunoaște. Niciodată nu am spus că poporul greșește. Pentru că așa ceva nu poți admite în legătură cu poporul căruia îi aparții. Pur și simplu, nu poți.
Mitologia greacă povestește de Casandra din Troia, că fusese blestemată de zeul Apollo să vadă viitorul dar să nu o creadă nimeni. Poate nu era un blestem. Era eliberarea de răspundere. Ea le spusese tuturor. Dar n-au vrut s-o asculte.
Mi se spune adesea, de bună-intenție, să văd ce vrea poporul. Să fiu în acord cu preferințele majorității. Nu pot și nu vreau să fiu așa. Spun și fac ceea ce cred că este corect și bun pentru oameni. Nu pot și nu vreau să fiu populist sau oportunist. Știu că „lăutarii politici”, cei care cântă ce vrea publicul să audă, pot câștiga mai ușor și, conjunctural, se bucură de simpatie. Dar asta nu înseamnă că fac bine. Și sigur nu sunt sinceri. Un conducător adevărat arată calea și ține direcția. Un oportunist incorigibil va profita de direcția mulțimii pe al cărei creștet se va instala confortabil.
Eu am să-mi reproșez la fiecare eșec că nu am făcut bine sau nu am făcut tot ce trebuia. Nu am nicio bucurie dacă mi se dă dreptate mai târziu. Am să spun și am să fac, în continuare, ceea ce cred că este corect și bun pentru poporul căruia îi aparțin. Chiar dacă nu sunt „în tendințe”. Sau, mai ales atunci!

P.S. Rezultatul referendumului chiar este o victorie a homosexualilor. Nu pentru că ar fi majoritari. Ci pentru că majoritatea a urmat argumentele lor sau le-a acceptat cu indiferență. De ieri, dispozițiile Codului Civil ce definesc căsătoria ca fiind încheiată între bărbat și femeie sunt susceptibile de neconstituționalitate. Pentru că în Constituția României căsătoria se încheie „între soți”. Să vă dea Dumnezeu sănătate, tuturor!”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Prin modul in care explica lucrurile acest senator, arata ca si cum el insusi impartaseste punctul de vedere LGBT. Opinia sa juridica face sa para just un viitor demers al acestora pentru modificarea codului civil cu o noua formula referitoare la casatorie. Una prin care sa se elimine referirea la sex.

Despre antecedentele acestui senator, citiți vă rog, mai multe in link-urile:

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Un scuipat binemeritat pe fata celor care au boicotat. Asta dupa ce i-au aburit cu vrajeala din codul civil, cum ca Referendumul e inutil, determinandu-i sa stea acasa.

  2. S-a ajuns aici datorită faptului că îi întoarcem spatele lui Dumnezeu. Și cei mari, și cei mici. Este o mare rușine ca într-o țară ortodoxă considerata Gradina Maicii Domnului s-a ajuns la această indiferență față de poruncile divine. Nu ne este frica de nimeni și de nimic. Toți cei care luptă împotriva legilor divine au primit acum drepturi! Păcat!

    Acestea nu ii vor ajuta sa se mântuiască. Taina Sfintei Cununii nu poate fi blasfemiaată în acest hal. Legile lumești trebuie sa se supună celor dumnezeiești. E normal ca atunci când ne gândim la soți sa înțelegem barbat și femeie. Suntem egali in fata poruncilor divine, iar păcatul e păcat, nu virtute, indiferent cine l-ar făptui. Nu voi arăta cu degetul spre nimeni, căci am și eu traista mea de păcate, dar le spun ,,pacate”, nu virtuți și nu voi propune o lege care să admită ca păcatele mele nu sunt păcate. Chiar dacă o astfel de lege ar fi acceptată de oameni, Dumnezeu nu ar accepta-o! Să ne înțelegem: homosexualii pot obține doar false victorii lumești. Noul Testament a fost lăsat și pentru ei. Nu ca sa-l sfideze, ci pentru a-l urma. Dacă doresc mântuirea.

    Vai de ei, săracii, ca vor merge în iad și vor atrage pedeapsa divină asupra țării noastre. Și vai de noi! Trăim vremurile lui ,,Scapă cine poate !”

    Slava lui Dumnezeu ca a îngăduit această cernere!

  3. nenorocitul asta spala varza…, profita acum de moment ca sa se dea el mare “vizionar” si om care merge anticipat in trend, desi acum cica trendul e invers. N-are nicio farama de dreptate jigodia satanica, care face sa plece automat sute de mii, poate milioane de voturi la alegeri afara de la psd …

    N-are dreptate fiindca o alta jigodie ca el, atee, CTP declarase intr-un articol anterior referendumului, infierand ratiunea pt care acesta are loc, nimic altceva decat faptul ca CCR s-ar fi pronuntat mai inainte pe aceasta speta, explicitand pt cine intrebase faptul ca sintagma “soti” din Constitutie se refera concret la un barbat si o femeie (si ca de aceea referendumul declansat de Dragnea e de fel inutil). Acum ar fi culmea ca jigodia atee sa-si retraga cuvintele si sa accepte acum ca ele ar insemna si altceva. De fapt nu mai conteaza ce zice, daca CCR a zis anterior, asa ramane!! Trebuie cercetat.

    https://republica.ro/intrebari-care-lipsesc-de-pe-buletinul-de-vot

    .

    1. Ok, CNCD zice, cred, ceea ce zic eu ca spune CTP.
      cum de niciun jurist din stimata Coalitie a Familiilor sau vreun altul reprezentand cei 20% care au mers la vot nu a stiut/spus de acest lucru??? Eu pe serban nicolae il cred de prost si ca habar n-are ce vorbeste, dar crestinii erau bine pregatiti in mai toate domeniile …
      A ajuns CTP sa stie mai bine decat noi de interesul nostru … Amatorism.
      Somn usor, oameni buni.

      1. ASTFEL, referendumul tinde sa devina un ceva despre care ateul CTP a spus dinainte: un referendum despre NIMIC.

        (mai ramane o platforma politica de “lansare” a cuiva, cu finantare din “bani publici” ? N-as merge chiar pana acolo …)

  4. Serban Nicolae ca si Chireac sunt instrumente publice controlate de forte si interese obscure ce tin de mossad si comunitatea evreiasca din Romania. Ei executa actiuni la ordin si sunt remunerati pentru asta. Fac parte din tagma lui iuda: analizati actiunile si declaratiile publice ale celor doi si va veti convinge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button