X

Teolog Mihai-Silviu Chirilă, în urma rezultatului de la referendum: “Dumnezeu Și-a întors fața de la poporul care se complace în erezia ecumenistă a ierarhiei”

Image result for creta erezie

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un element esențial al acestui rezultat a fost însă faptul că între momentul în care s-au strâns semnăturile de susținere și momentul votului s-a produs un eveniment capital: ierarhia română s-a făcut părtașă sinodului din Creta și ereziei ecumenismului mărturisit de acel sinod, antrenând în această stare și mare parte din popor, indiferent la acest grav eveniment. Este adevărat că ierarhia a reușit să îi înspăimânte pe cei mai mulți dintre preoți să nu reacționeze la sinodul mincinos din Creta, dar este la fel de adevărat că poporul a taxat acea trădare a Ortodoxiei inclusiv prin neprezența la referendumul constituțional, arătându-și prin aceasta lipsa de încredere în cei care l-au girat.

Era greu de crezut că Dumnezeu va ieși la luptă alături de poporul Său, în condițiile în care poporul a asistat cu indiferență la toate semnalele de alarmă trase de către cei ce au reacționat prompt față de minciunosinodul din Creta și de impunerea sa ca un eveniment pozitiv în viața Bisericii.  Cum își închipuie cineva că Dumnezeu va ieși la luptă alături de ei, după ce au spus “nu e nicio problemă, sinodul nu a adus nicio schimbare în Biserică”, “așteptăm până la potirul comun”, “un alt sinod va corecta greșelile acestuia” etc.?

Biserica Ortodoxă Bulgară a trimis un mesaj de încurajare a poporului român, dar Biserica respectivă și-a făcut datoria față de poporul său, păstrându-l departe de ecumenism, și de aceea Dumnezeu a ajutat-o să fie victorioasă până acum și în lupta contra propagandei LGBT.

Rezultatele referendumului constituțional reprezintă un vot de blam dat “ecumenismului bun”, interconfesional și interreligios. Aliată cu ereticii, schismaticii și necreștinii, ierarhia BOR pierde usturător într-un referendum vital pentru viața spirituală a națiunii noastre, vădindu-se prin aceasta că legile bisericești prin care Dumnezeu a interzis colaborarea cu ereticii nu sunt caduce și că cine le ignoră pierde ajutorul lui Dumnezeu.

Ce trebuie făcut în continuare

Principalul lucru care trebuie făcut în acest moment este eliminarea ereziei ecumeniste din Biserica Ortodoxă Română și determinarea ierarhiei BOR, prin toate mijloacele canonice existente, să respingă sinodul mincinos din Creta și să facă demersurile de ieșire a BOR din CMB. Este evident că acest referendum este bătaia lui Dumnezeu pentru un popor care privește cu indiferență macularea credinței ortodoxeAr fi împotriva naturii ca, în loc să se pocăiască, poporul să continue pe aceeași cale, după ce Dumnezeu i-a arătat că acea cale e greșită.

Sub aspect juridic, lupta contra abuzurile propagandei LGBT, dacă acestea vor exista, va continua ca și până acum, din partea acelorași activiști și jurnaliști creștini aflați pe baricade de decenii bune, pe vremea când ierarhia BOR își vedea liniștită de ale ei, de ca și când aceste probleme nici măcar nu ar fi existat, permițând marșuri LGBT pe sub ferestrele Patriarhiei fără nicio reacție, spre consternarea creștinilor ortodocși din țară.

Respingerea referendumului readuce situația la starea de fapt inițială, ceea ce înseamnă că în acest moment legea continuă să fie favorabilă căsătoriei heterosexuale și interzicerii căsătoriilor homosexuale. De asemenea, indiferent ce vor face cei din lobby-ul LGBT dreptul părinților de a nu permite educarea copiilor lor în duhul propagandei pro-LGBT rămâne în continuare apărat de art. 29 din Constituție, care dă părintelui ultimul cuvânt în materie de educare a copilului său minor.

De mâine încolo, avem obligația să continuăm lupta pentru drepturile noastre civile, pentru a evita orice abuz ce s-ar putea produce în numele discriminării pozitive. Așa cum am făcut și până acum, cu speranța că Dumnezeu Își va întoarce fața către poporul Său, când acesta se va fi îndreptat de pe căile pe care merge acum.

Citiți integral pe Mărturisirea ortodoxă

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

20 comentarii

  1. Dl.Chirila,ati pus puctul pe i!Cel mai la obiect comentariu de dupa dezatrul referendar..Dar poporul va continua pe aceeasi cale,iar ierarhia actuala in veci nu va scoate BOR din CMB,ba inca o sa vedem alte ecumenisme si mai si,cu ereziarhul Bartolomeu,cu minciunopapa Francisc la anu’,etc. Scapa cine poate…

  2. Poporul a taxat tradarea ortodoxiei prin sinodul din Creta prin neparticiparea la referendum? Dar la cate cunostinte au majoritatea romanilor despre ecumenism, sa stiti ca din cauza asta l-a taxat…
    Este si greseala preotilor romani ca nu catehizeaza acest popor, ca nu se implica mai mult in viata cetatii, dar si faptul ca nu folosesc mijloacele mass media ca sa-si propage mesajul. Sunt atatea mijloace in ziua de azi, iar dracul trebuie batut cu propriile arme. Nu zic ca ei nu-si fac datoria in biserici si nu vorbesc credinciosilor, dar oare cati romani vin la biserica? Mai mult de 3 milioane nu sunt practicanti adevarati. Restul vin doar din superstitie. Si mai este si aceasta teama a oamenilor de ceilalti. Fiecare trebuie sa se teama de cineva. Preotilor le e teama de ierarhi. Frica, frica si iar frica. De ce nu le este teama de Dumnezeu? Lui ii vor da socoteala.
    Draga Saccsiv si draga redactie,
    Continuati-va munca de CATEHIZARE a poporului roman, distrus si spalat pe creier de sistemul comunism si poate veti reusi sa aveti o influenta la o scara mai mare, gen televiziune si poate veti reusi sa gasiti niste sponsori gen Becali.
    Nu aveti nici o teama de oameni, Dumnezeu va va rasplati efortul, doar de El sa va temeti.
    Cinste voua.

    1. Nici vorba de asa ceva. Sincer acum, ce procent din populatie este interesat sau a fost interesat de ceea ce s-a intamplat la Sinodul din Creta ptr ca la referendum sa sanctioneze, prin neprezentare, acest lucru??? Sa fim realisti d-lor, un procent infim. Deci nu din cauza asta nu a reusit referendumul, ci ca urmare a faptului că nimeni nu a dorit ca el sa reuseasca: nici Presedintia, nici Guvern, nici partide politice, poate nici Biserica suficient, deci nimeni din cei care ar fi putut capacita in vreun fel masele de oameni sa iasa la vot. Unii au jucat un teatru ieftin ca l-ar sustine ptr ca, deh, macar sa lase senzatia asta asa de ochii lumii, dat totul a fost in final un non-combat. Semnalul de la Inalta Poarta (a se citi Bruxelles) a fost clar, Referendumul nu trebuia sa treaca. Pai cum ar fi fost ca Romania sa preia sefia UE la 1 ianuarie cu un mesaj puternic anti-LGBT??? Ce ar fi zis Olanda, Germania, Franţa, Spania sau ţările nordice???

      1. Nu exista scuza, nu erta nevoie de mers din poarta in poarta cu explicatiile.
        Si,mplu si ascultare -a zis [si] Preotul – votati DA ca sa aparati familia de spurcaciune!…?
        Ce altceva mai trebuia????
        Sa nu cadem in filozofar4e – cu argumente frumoase, valide dar nepractice – cand a fost simplu…. Asta este nivelul de marturisire, 2 din 10… de-aia a cazut Romania la toate capitolele – fariseism, pagamism, jidanire.
        Si eu cred ca nu avem un popor de masochisti: cum sa-mi fac rau ca sa-ti arat ca ai facut rau???
        In fata opozitie duhului lumii nu are relevanta ce face altul ci ceea ce faci TU.
        Mantuirea se poate obtine daca tu insuti/insati asculti si urmezi lui Iisus Hristos.
        Observati si alte luari de pozitie, de exemplu Parintele Sturzu de la Iasi care regreta urmarea indicatiilor cretane care impiedica adevarata daruire – rugaciune, rugaciune, rugaciune si sprijin duhovnic celor aflati in nevoie!

    2. Foarte pertinent raspuns! Ma intrebam si eu, citi din cei prezenti la vot, stiau de ceea s-a semnat la intrunirea din Grecia?! Cred ca “ buba” este alta, asa cum bine ati mentionat, si anume anii comunismului care au indepartat atita lume de biserica!

  3. Domnule Chirila sunteti intr-o eroare. Creta e foarte complicata pentru enoriasul de rand. La referendum lucrurile erau reduse la o simplitate de 1+1, vrei cu Sodoma sau nu. Eu nu cred ca Dumnezeu ne-a batut pentru Creta. Noi L-am hulit cu acest rezultat rusinos.
    Ce s-a intamplat la Creta nu tinea de poporul roman. Noi nu puteam face nimic ca decizia au luat-o altii. Maxim facem galagie.
    Ce s-a intamplat asta seara, a fost strict decizia noastra. Nu a fost din cauza Cretei. Au participat doar 3,7 milioane de votanti. Cum astia au priceput ce si cum, mai ales ca intre acestia sunt oameni simpli, oameni fara carte, oameni fara posibilitati de informare, … la fel puteau vota si altii. Nu exista scuze si nicicum nu e din cauza Cretei.

    Si domnul Chirila se afla din nou in eroare cand spune ca mai urmeaza o lupta. Nu va mai fi o lupta de uzura ca pana acum, va fi un atac de o ferocitate josnica. Au un moment foarte bun acum ca sa accelereze parteneriatul civil si vor avansa rapid catre adoptii si casatorie. La casatorie s-a terminat.

    Situatia e mult mai sumbra caci am asistat la decaderea Romaniei. Iar urmarile sunt de neconceput.

    1. Este vorba de indepartarea harului cu ajutorul caruia am fi invins. “Fara Mine nu puteti face nimic” a spus Mantuitorul.

  4. Am fost si am votat da. Dupa ce am stat la coada mai bine de 1,5h, fiind in diaspora. Ceea ce m-a impresionat este ca majoritatea celor ce au votat erau sectari. Parerea mea e ca erau max 30% ortodocsi. Restul sectari. Am facut poza la buletin si l-am postat pe facebook. Degeaba. Sunt pacatos si Dumnezeu nu ia in considerare voia unui pacatos. El stie mai bine ce trebuie facut.
    Acum vad ca domnul Chirila s-a apucat de profetit. Probabil curatia inimii lui il ajuta sa auda vocea lui Dumnezeu cand le spune ingerilor ce va fi. Sau poate nu. Mie imi pare mai degraba ca seamana cu Virgil in urma cu cativa ani. Prin 2006 l-am cunoscut pe Virgil. La fel cu Chirila. Numai el le stia pe toate.
    Deja Chirila si grupul lui s-au delimitat. Niste de-limitati am putea spune. Singurii detinatori ai presupusului lor adevar. Nu Adevar.

    Vreun redactor plin de ravna “duhovniceasca” ma va cataloga iar cu niste cuvinte vrednice de dispret. Pentru ca dusmanii omului sunt casnicii sai. Eu insa, mai saracut cu duhul fiind, ma voi bucura. Ca asa zice Domnul. Domnul nu s-a delimitat de nimeni. Si tot Domnul, Dumnezeul si Mantuitorul nostru, Iisus Hristos ne-a spus sa nu ne incredem in om si in puterea lui (legi, referendumuri, judecatori, etc).
    Acu referendumul a trecut. Nu a iesit cum am vrut si probabil si voi ati fi vrut. Si daca iesea, credeti ca era bine? Nebun este cel ce-si pune nadejdea in om si in puterea lui. Treziti-va. Lasati delimitarile. Ascultati de duhovnici nu de voia voastra cea mandra. Din cand in cand mai rugati-va. Nu mult, daca nu puteti. Dar daca puteti, atunci rugati-va neincetat. Un Doamne Iisuse poti sa-l zici oricand. Si cautati duhovnici incercati, nu inchipuiti sau dupa voile voastre. Ca inca mai sunt duhovnici.

    Hristos ne vrea pe toti in imparatia lui
    Doamne ajuta

  5. În locul fricii de Dumnezeu, se instaurează încet şi sigur corectitudinea politică. Mai abitir decăt în comunism. Oamenii se întreabă care e linia de urmat, pentru a nu avea probleme la serviciu sau cu prietenii. Asta arata clar că Dumnezeu nu e pe primul loc. Nu e in inimile noastre. Ii purtam numele ca pe o anexă a puterii politice, îi facem chiar şi o catedrala in care să incapa multă lume, dar in care Duhul Sfant să Se simtă in plus!

    Daca a existat politist care a indemnat lumea sa nu voteze, e clar că au existat si alte categorii sociala care, fie au au procedat la fel, fie au formulat indemnuri formale, Multi habar nu au avut despre insemnatatea acestui vot. Nu le-a explicat nimeni. Dupa cum nu le explica nimeni nici despre cipuri.
    Crucea lu Baphomet se lafaie pe biserici. Dar nu aceasta este crucea pe care S-a rastignit Hristos! Apar icoane cu semne oculte. Insasi Cuvioasa Parascheva e pictata avand in mana crucea lui Baphomet! Despre ce vorbim? Se renunta la schimonahi şi la slujbele de noapte, se profaneaza tainele Bisericii.
    Şi vom primi ceea ce meritam pentru asta!

    1. Prin vest au inceput sa impartaseasca copii celor din Eritrea sau Etiopia. Intreaba preotul pe mama Ortodox? Yes. De fapt el stia ca doar a studiat teologia ca astia sint monofiziti. Isi spun biserica ortodoxa orientala dar sint orrodocsi numa’ pe jumate… Inca ceva am vazut ca pe internet la un magazin din Grecia cu icoane ortodoxe l-au pictat si pe francisc de asisi si amsel de canterbury. Cine nu se intreaba cine e acolo pictat se trezeste cu o surpriza.

  6. Sunt persoane care nu rup usa bisericii, asa cum se spune in popor, in schimb au inteles perfect pericolul care paste natiunea romana si au votat DA. La fel, au inteles si unele dintre persoanele care nu au convingeri religioase (atee), dar si de alte confesiuni.

  7. Ce legătură este cu aici cu Sinodul din Creta. Aici era vorba despre a vota normalitatea ca sa ne protejăm de deviere. Hai sa nu ne mai amăgim: atitia am mai rămas. Dacă și pe cei 18% (că din cei 20% vreo 700000 au votat nu) căutăm acum să-i împărțim in Creta și ne-Creta unde vom ajunge cu dezbinarea?…

  8. Indiferent ca te-ai facut sau nu partas cu ceea ce s-a semnat la Creta, participarea la Referendum era OBLIGATORIE pentru ADEVARATII CRESTINI, caci aici nu ierarhii trebuiau taxati, ci pacatul impotriva evidentei. Cine nu a fost la urne si toti cei care nu au votat cu Da, in zilele Referendumului , au pacatuit impotriva Duhului Sfant si nu li se va ierta acest lucru in vecii vecilor. De data aceasta, nu sunt de acord cu domnul teolog Mihai-sSlviu Chirila

    Vezi si linkul:
    https://manastirea.petru-voda.ro/2018/09/30/arhim-hariton-cine-nu-se-duce-sau-voteaza-nu-acela-pacatuieste-impotriva-duhului-sfant/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button