X

Schizofrenie socială în Vest. Student britanic, concediat pentru că a scris: femeile nu au penis

O universitate de top din Marea Britanie a luat decizia de a concedia un student angajat ca redactor la unul dintre jurnalele sale academice de filosofie, „Critique”, după ce acest a fost acuzat de transfobie, adică ura față de transsexuali.

Angelos Sofocleous, student în domeniile filosofiei și psihologiei, originar din Cipru, a partajat pe Twitter un articol intitulat „Este o crimă a spune că femeile nu au penis?”, invitându-și cititorii să-i dea „retweet” dacă sunt de acord că femeiele nu au organ sexual masculin.

În urmat tweet-ului cu pricina, Sofocleous a primit un e-mail de la președintele Societății de Filosofie din Durham, fiind informat că a fost eliberat din funcție după ce s-a ajuns la concluzia că acesta i-a umilit pe cei care trec printr-o „experiență trans”. Înlocuitorul tânărului student a declarat că revista „Critique” nu va mai tolera acest feminism radical ce exclude transsexualii.

Sofocleous a avut de suferit pe mai multe planuri, fiind, în același timp, concediat și de la revista online a universității Durham și forțat să demisioneze din fruntea societății studențești a dreptului la liberă exprimare „Humanist Students”. Acesta s-a apărat, potrivit Daily Mail, susținând că ceea ce a scris pe Twitter nu-i nimic mai mult decât un fapt biologic și că i-a fost încălcată libertatea de exprimare.

„Am ajuns într-o epoca ciudată în care concediem oamenii care afirmă fapte. Chiar și dacă e vorba de o opinie, o persoană n-ar trebui dată afară pentru ea. Ar trebui să avem un dialog sănătos, în loc să reducem oamenii la tăcere.”

Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.