X

OMV și EXXON în avantaj: Redevențe MICI pentru gazele din Marea Neagră

Redevenţele pentru producţia de gaze din Marea Neagră vor fi exact aceleaşi care se aplică acum pentru producţia onshore, acest regim urmând a fi păstrat pe toată perioada acordurilor de consiune în derulare, inclusiv pentru perioadele de prelungire, potrivit noului proiect al Legii offshore, care ar trebui adoptat săptămâna aceasta.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche era inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Decizia de acum aminteşte de angajamentul pe care statul român şi l-a luat la privatizarea Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, acela de a menţine nemodificat nivelul redevenţelor timp de 10 ani de la preluarea companiei de către austriecii de la OMV. În realitate, prevederea era mai mult o măsură de siguranţă, în contextul în care oricum acordurile în derulare nu puteau fi schimbate, scrie Ziarul Financiar.

Subiectul a devenit muniţie politică, toate partidele, în funcţie de cum s-au rotit la guvernare, spunând că nivelul a fost setat prea jos. Nimeni nu a schimbat nimic. Paradoxal, aceleaşi redevenţe vor fi aplicate şi pentru gazul din Marea Neagră, primii avantajaţi de decizie fiind chiar cei care au cumpărat Petrom, austriecii de la OMV, şi americanii de la ExxonMobil. Din nou, redevenţele vor fi imposibil de modificat. Mai departe însă, statul ar trebui să-şi rotunjească veniturile prin aplicarea unor impozite pe veniturile suplimentare din vânzarea gazului din Marea Neagră, impozite blocate, la fel, pe toată perioada de desfăşurare a acordurilor, mai scrie sursa citată.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Cel mai mare jaf de pe Terra! 6.300 de miliarde de euro este valoarea reală a zăcămintelor de la Roșia Montană! spune:

    Si inca mai au atat de mult de furat. Nici nu e de mirare ca vor sa scape de noi inainte sa isi vare mana pana la umar in borcanul cu bogatii. E mai placut sa furi in liniste.

    Cel mai mare jaf de pe Terra! 6.300 de miliarde de euro este valoarea reală a zăcămintelor de la Roșia Montană! – Ing. Doru APOSTOL

    http://www.justitiarul.ro/romani-tara-voastra-este-cea-mai-bogata-din-lume-si-voi-habar-nu-aveti-va-jefuiesc-strainii-si-voi-stati-ca-mamaligile/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button