X

OMV și EXXON în avantaj: Redevențe MICI pentru gazele din Marea Neagră

Redevenţele pentru producţia de gaze din Marea Neagră vor fi exact aceleaşi care se aplică acum pentru producţia onshore, acest regim urmând a fi păstrat pe toată perioada acordurilor de consiune în derulare, inclusiv pentru perioadele de prelungire, potrivit noului proiect al Legii offshore, care ar trebui adoptat săptămâna aceasta.

Decizia de acum aminteşte de angajamentul pe care statul român şi l-a luat la privatizarea Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, acela de a menţine nemodificat nivelul redevenţelor timp de 10 ani de la preluarea companiei de către austriecii de la OMV. În realitate, prevederea era mai mult o măsură de siguranţă, în contextul în care oricum acordurile în derulare nu puteau fi schimbate, scrie Ziarul Financiar.

Subiectul a devenit muniţie politică, toate partidele, în funcţie de cum s-au rotit la guvernare, spunând că nivelul a fost setat prea jos. Nimeni nu a schimbat nimic. Paradoxal, aceleaşi redevenţe vor fi aplicate şi pentru gazul din Marea Neagră, primii avantajaţi de decizie fiind chiar cei care au cumpărat Petrom, austriecii de la OMV, şi americanii de la ExxonMobil. Din nou, redevenţele vor fi imposibil de modificat. Mai departe însă, statul ar trebui să-şi rotunjească veniturile prin aplicarea unor impozite pe veniturile suplimentare din vânzarea gazului din Marea Neagră, impozite blocate, la fel, pe toată perioada de desfăşurare a acordurilor, mai scrie sursa citată.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-românism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Cel mai mare jaf de pe Terra! 6.300 de miliarde de euro este valoarea reală a zăcămintelor de la Roșia Montană! spune:

    Si inca mai au atat de mult de furat. Nici nu e de mirare ca vor sa scape de noi inainte sa isi vare mana pana la umar in borcanul cu bogatii. E mai placut sa furi in liniste.

    Cel mai mare jaf de pe Terra! 6.300 de miliarde de euro este valoarea reală a zăcămintelor de la Roșia Montană! – Ing. Doru APOSTOL

    http://www.justitiarul.ro/romani-tara-voastra-este-cea-mai-bogata-din-lume-si-voi-habar-nu-aveti-va-jefuiesc-strainii-si-voi-stati-ca-mamaligile/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.