X

ATENȚIE MARE! În Motivarea CCR de azi nu scrie ca familiile bazate pe cupluri de același sex sunt recunoscute și protejate de Constituția României / Ziare.com MINTE

Image result for curtea constitutionala

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Motivarea DECIZIEI nr.534 din 18 iulie 2018 referitoare la excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.277 alin.(2) şi (4) din Codul civil a fost publicata de abia azi, 27 septembrie 2018:

“In aceasta lumina, aplicand cele dispuse de instanta europeana in interpretarea normelor europene, Curtea Constitutionala constata ca relatia pe care o are un cuplu format din persoane de acelasi sex intra in sfera notiunii de viata privata, precum si a notiunii de viata de familie, asemenea relatiei stabilite intr-un cuplu heterosexual, fapt ce determina incidenta protectiei dreptului fundamental la viata privata si de familie, garantat de art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si de art.26 din Constitutia Romaniei.
Bucurandu-se de dreptul la viata privata si de familie, persoanele de acelasi sex, care formeaza cupluri stabile, au dreptul de a-si exprima personalitatea in interiorul acestor relatii si de a beneficia, in timp si prin mijloacele prevazute de lege, de o recunoastere legala si judiciara a drepturilor si indatoririlor corespunzatoare (a se vedea, in acest sens, si hotararea Curtii Constitutionale din Italia – Ordinanza n.4/2011, publicata in Gazzetta Ufficiale nr.2 din 12 ianuarie 2012)”

Motivarea integrala a CCR (Curtea Constitutionala a Romaniei) o puteti citi la:

https://www.ccr.ro/files/products/decizia_534_2018.pdf

N-am citit-o. Cine are rabdare si cunostiinte juridice sa ne traduca si noua ce scrie acolo.

Pana atunci, sa analizam pasajul de mai sus, citat de intreaga mass-media. Ziare com se bucura si in articolul lor CCR: Relatia unui cuplu format din persoane de acelasi sex intra in sfera notiunii de “viata de familie”, asemenea unui cuplu heterosexual ne comunica cum ca:

judecatorii CCR precizeaza clar ca familiile bazate pe cupluri de acelasi sex sunt recunoscute si protejate de Constitutia Romaniei.

Si tot Ziare com s-a grabit sa posteze si reactia Romanitei Iordache, vicepresedinte al asociatiei Accept:

“Decizia de astazi confirma inca o data ca familia gay este egal valoroasa cu orice alta familie. Referendumul devine total inutil, din orice punct de vedere, intrucat Constitutia Romaniei pune deja semn de egalitate, in lumina articolului 26, intre familia heterosexuala casatorita si cuplurile de acelasi sex, chiar daca acum nu exista o forma juridica de inregistrare a acestor relatii de familie. Parteneriatul civil trebuie reglementat de urgenta de Parlament”

Doar ca la Articolul 26 din Constitutia Romaniei scrie doar atat:

Viaţa intimă, familială şi privată

(1) Autorităţile publice respectă şi ocrotesc viaţa intimă, familială şi privată.
(2) Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.

E limpede ca nu scrie cum se bucura Ziare.com ca ar scrie.

CCR, de fapt, face urmatoarele:

1) “aplica cele dispuse de instanta europeana”

2) “constata ca relatia pe care o are un cuplu format din persoane de acelasi sex intra in sfera notiunii de viata privata, precum si a notiunii de viata de familie, asemenea relatiei stabilite intr-un cuplu heterosexual”. Traducere: Aplica ce zice UE, adica relatia cuplului gay = viata privata si viata de familie a cuplului heterosexual

3) “fapt ce determina incidenta protectiei dreptului fundamental la viata privata si de familie, garantat de art.7 din Carta drepturilor fundamentale ale Uniunii Europene, de art.8 din Conventia europeana pentru apararea drepturilor omului si a libertatilor fundamentale si de art.26 din Constitutia Romaniei”. Traducere: Dupa ce a facut egalitatea de la 2), spune ca trebuie protejat “dreptul fundamental la viata privata si de familie” garantat de “Carta…”, de “Conventia…” si de “art.26 din Constitutia Romaniei”. Adica, nu spune ca familiile bazate pe cupluri gay sunt protejate de Constitutia Romaniei, ci ca viata privata si de familie sunt protejate de Constitutia Romaniei. Altfel spus, CCR a facut egalitatea de la 2) astfel incat sa poata fi si cuplurile gay bagate la art. 26 din Constitutie.

Asadar, nu scrie in Constitutie cum minte Ziare com. Asta nu inseamna insa ca nu este foarte grava manevra CCR, dupa cum am explicat la punctul 3 de mai sus.

Ba mai mult, motivarea CCR se foloseste de art. 26 din Constitutie care spune foarte clar:

Persoana fizică are dreptul să dispună de ea însăşi, dacă nu încalcă drepturile şi libertăţile altora, ordinea publică sau bunele moravuri.

Adica, homosexualitatea nu incalca bunele moravuri? Atunci ce se mai incadreaza la incalcarea bunelor moravuri?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Razboiul dezinformarii este urias dar Dumnezeu este de partea celor care indraznesc.

    Sa facem tot ce putem pentru a-i ajuta pe cei din jur sa inteleaga ce se intampla si sa-i motivam sa mearga la Referendum.

  2. https://www.libertatea.ro/ultima-ora/pasul-acceptarii-proprii-drumul-lui-cristi-de-la-biserica-la-propria-persoana-iubeste-ti-aproapele-ca-pe-tine-insuti-homosexualitatea-nu-e-o-alegere-2407780?utm_source=stirileprotv&utm_medium=referral
    Si aici gasim invataturi mincinoase si impotriva Lui Dumnezeu. Mare atentie ca zilele astea satana umbla ca un leu sa convinga cat mai multi sa nu voteze la referendum pentru familia normala lasata dintru inceput de catre Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button