X

Suedia: Un PROFESOR este ANCHETAT pentru că a spus studenților că ”Bărbații și femeile sunt biologic diferiți” și, prin urmare, genurile nu pot fi luate în considerare ”numai ca un construct social”

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Profesor din Suedia sub anchetă, pentru că a spus studenților că ”Bărbații și femeile sunt biologic diferiți”

Universitatea Lund din Suedia îl anchetează pe unul dintre renumiții profesori de neuroștiințe, deoarece acesta a spus unui grup de studenți că există diferențe biologice între bărbați și femei. 

Dr. Germund Hesslow a fost acuzat de un student că a făcut declarații ”transfobice” și ”antifeministe” în timpul unui curs. Profesorul, care a obținut doctoratul în neuroștiințe în 1987, a refuzat să-și retragă comentariile sau să-și ceară scuze.

Site-ul RT relatează că Hesslow preda cursul ”Patrimoniu și mediu” la universitate, când a citat o cercetare verificabilă, care susține concluzia științifică că diferențele dintre bărbați și femei sunt ”bazate pe biologie” și, prin urmare, genurile nu pot fi luate în considerare ”numai ca un construct social” .

Studentul reclamant a sugerat că observațiile lui Hesslow au fost împotriva ”valorilor de bază” suedeze, care impune tuturor școlilor din țara scandinavă să adere la o politică ce susține valori care includ egalitarismul, libertatea individuală și egalitatea sexelor.

Hesslow a spus că unor studenți, ”din motive ideologice”, nu le place să audă anumite fapte științifice despre diferențele biologice dintre bărbați și femei. El a spus că observațiile, care au determinat plângerea, nu au fost nici măcar parte din materialele sale de curs, ci că acestea au fost răspunsuri la întrebările studenților pe durata cursului.

”Răspunzând la astfel de întrebări, sunteți extrem de presați din punct de vedere al timpului, trebuie să fiți extrem de conciși – și am folosit o formulare care cred că a fost complet inofensivă și aparent studentul nu s-a gândit” (la același lucru), a declarat Hesslow într-un interviu acordat RT.

Hesslow a fost chemat la o întâlnire cu președintele consiliului pentru educație medicală, al universității, după ce o studentă de sex feminin s-a plâns că profesorul și-a exprimat ”agenda personală antifeministă”, potrivit Academic Rights Watch.

Ca urmare a întâlnirii, Hesslow a fost rugat să se ”distanțeze” de două comentarii specifice: că femeile homosexuale au o ”orientare sexuală bărbătească” și că asimilarea transsexualității ca orientare sexuală este ”o chestiune de definiție”.

Profesorul a refuzat să-și retragă comentariile, spunând că a ”făcut suficient” deja pentru a ”explica și apăra” alegerea cuvintelor sale, potrivit RT.

”La un moment dat, trebuie să ceri un simț al proporției între cei implicați. Dacă ar fi acceptabil ca studenții să înregistreze prelegerile, pentru a căuta formulări compromițătoare, și apoi să implice personalul facultății în întâlniri și scrisori lungi, atunci ar trebui să renunțăm total la educația medicală”, a spus el într-un răspuns scris adresat președintelui programului.

În răspunsul său, Hesslow, de asemenea, a negat că are o ”agendă politică” și a spus că singura sa agendă a fost aceea de a lăsa faptele științifice, și nu noua înțelepciune convențională, să conducă acțiunile universitare.

”Ideologia, politica și prejudecățile reprezintă concepția convențională, nu știință”, a spus el.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Foarte bun articolul. Cu adevărat, cu cât avansează descoperirile științifice, cu atât minciunile pe care le inventează cel rău sunt desființate rând pe rând. De aceea răcnesc adepții minciunii din toate puterile, și cu siguranță vor răcni din ce în ce mai tare.
    Un exemplu care îmi vine în minte este descoperirea codificării genetice a anticorpilor. Această descoperire a desființat complet teoria evoluționistă, care postula prin anii ’60-’70 că noi variante de anticorpi apar în permanență prin ineracțiunea cu antigenele. Ori ulterior această ipoteză în spiritul teoriei evoluționiste s-a dovedit falsă, întrucât anticorpii sunt codificați genetic și antigenele nu dictează cum să se aranjeze bazele azotate, n-au nicio treabă antigenele cu sinteza anticorpilor. Deci ăsta e un al n-lea argument care infirmă teoria evoluționistă. În orice facultate teoria evoluției e considerată o glumă. Acum văzând că li se dărâmă șandramaua, ce și-au zis „oamenii noi”? Să cenzureze adevărul… Dar dacă ar avea un pic de judecată și ar renunța la prejudecăți, și mai ales dacă nu ar mai iubi păcatul, toți acești „oameni noi” imediat ar reveni la Hristos…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button