X

NEW YORK: Din 2019 AL TREILEA GEN pe CERTIFICATELE DE NASTERE

• Consiliul New York și Comisia de sănătate au adoptat miercuri legislația
• Noua categorie, cunoscută ca ”X”, va fi implementată începând cu 1 ianuarie 2019
• Proiectul de lege va permite persoanelor transsexuale, de asemenea, să depună propriile cereri declarative, prin care să solicite modificarea identității de gen în certificatul lor de naștere
• Primarul democrat din New York, Bill De Blasio, este așteptat să semneze curând legislația.

A third gender category 'X' for people who don't identify as male or female will be added to New York birth certificates beginning January 1, 2019 (stock image)
O a treia categorie de gen, pentru persoanele care nu se identifică bărbat sau femeie, va fi în curând adăugată la certificatele de naștere din New York.

A treia opțiune de gen ”X”, pentru persoanele care se identifică ca non-binare, va fi adăugată certificatelor de naștere din New York

O a treia categorie de gen, pentru persoanele care nu se identifică bărbat sau femeie, va fi în curând adăugată la certificatele de naștere din New York.

Consiliul New York și Comisia de sănătate au adoptat legislația care va pune în aplicare o nouă categorie de identitate non-binară cunoscută sub numele de ”X”, începând cu 1 ianuarie 2019.

Primarul Bill De Blasio a susținut proiectul de lege, atunci când a fost prezentat la începutul acestei veri, spunând că va permite ”new york-ezilor transgenderi și neconformi ca gen, să trăiască cu demnitatea și respectul pe care îl merită”.

Oficialii orașului spun că De Blasio urmează să semneze curând legislația.

Măsura – care a trecut miercuri cu un vot de 41 la 6 – a fost introdusă în iunie de președintele Consiliului, Corey Johnson.

În conformitate cu noua lege, transsexualii din New York vor putea să-și prezinte propriile cereri declarative, solicitând schimbarea identității de gen în certificatul lor de naștere.

Anterior, acești indivizi au fost forțați să treacă prin dificultatea obținerii unei scrisori de la medic sau a unei declarații scrise de la un furnizor autorizat de servicii de sănătate, dacă doreau să-și schimbe identitatea atribuită.

Johnson a declarat că manevra va face ca certificatele de naștere din New York să fie mai incluzive pentru toți și vor trimite un semnal puternic lumii, conform căruia guvernul din New York lucrează pentru toți.

”Astăzi este o zi istorică pentru New York, în rolul său de campion mondial al incluziunii și egalității”, a spus el într-o declarație adresată NBC.

”Mai ales, vreau să mulțumesc comunității LGBTQ pentru promovarea și munca pe această temă, pentru a menține New York-ul în locul său legitim, de lider în domeniul drepturilor omului”.

Council Speaker Corey Johnson (pictured) introduced the legislation in June. After it passed 41-6 on Wednesday, Johnson said: 'Today is a historic day for New York in its role as a worldwide champion for inclusivity and equality'
Legislația a fost introdusă în iunie, de consilierul Corey Johnson (foto). După ce măsura a trecut miercuri, cu un vot de 41 la 6, Johnson a declarat: ”Astăzi este o zi istorică pentru New York, în rolul său de campion mondial al incluziunii și egalității”.

Activistul non-binar pentru drepturile civile, Toby Adams, a apreciat faptul că a nu permite unei persoane să aibă un calificativ distinct, care să reflecte identitatea ei exactă, este ”lipsită de respect față de umanitate”.

”Este într-adevăr dăunător din punct de vedere legal și psihologic ca identitatea dvs. de gen să fie identificată greșit și sunt atât de multe locuri în care trebuie să ne prezentăm identitatea”, a declarat Adams, director executiv al proiectului Intersex & Genderqueer Recognition.

Consilierul Robert Holden, democrat din Queens, dintre cei care au votat împotriva proiectului de lege, și-a exprimat îngrijorarea după vot.

”Doar faptul că oricine – fără a trece pe la un doctor – poate spune că este un alt gen sau X, ar putea duce la abuz și tot felul de probleme”, a declarat Holden pentru New York Post. ”Avem nevoie de mai multă supraveghere.”

El a adăugat: ”Cum descrie ‘X’ o persoană? Nu trebuie să avem niște standarde și o ordine?”

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.