X

Bulgaria se OPUNE sancțiunilor Uniunii Europene împotriva Ungariei

Vicepremierul bulgar Krasimir Karakachanov

Guvernul bulgar intenţionează să se opună eventualelor sancţiuni europene împotriva Ungariei, vizată de lansarea unei proceduri europene excepţionale pentru „riscul” de încălcare a principiilor statului de drept, a anunţat miercuri vicepremierul bulgar Krasimir Karakachanov, citat de AFP și Agerpres.

Astfel de sancţiuni, asupra cărora statele membre nu ar urma să se pronunţe decât la capătul unui proces îndelungat, „ar constitui o încălcare a suveranităţii unei ţări a Uniunii Europene”, a apreciat responsabilul bulgar, provenit dintr-o formaţiune naţionalistă, aliată dreptei bulgare.

Karakachanov a menţionat că întregul guvern al premierului conservator Boiko Borisov susţine această propunere de veto.

Ea ar urma să fie ratificată fără dificultate în parlamentul de la Sofia, unde nu doar majoritatea guvernamentală, ci şi opoziţia socialistă este favorabilă politicii premierului ungar Viktor Orban.

După votul Parlamentului European, care săptămâna trecută a aprobat declanşarea procedurii de sancţionare a Ungariei prin activarea articolului 7 din Tratatul UE, Polonia a anunţat că ea se va opune eventualelor sancţiuni finale.

Pentru a putea fi instituite sancţiuni împotriva unui stat membru în baza acelui articol este necesar un vot în unanimitate al statelor membre, cu excepţia ţării vizate.

Cinci din cei şase eurodeputaţi bulgari din partidul Gerb al lui Borisov s-au pronunţat împotriva acestei proceduri declanşată de Parlamentul European împotriva Ungariei, iar unul s-a abţinut. Cei doi deputaţi naţionalişti bulgari au votat şi ei împotrivă.

Vicepremierul Karakachanov şi-a exprimat îngrijorarea că în viitor Bulgaria ar putea să facă la rândul ei obiectul unor chemări la ordine din partea UE.

„Dacă Ungaria este vizată în prezent şi tentative de a sancţiona Polonia au fost făcute, Bulgaria ar putea să devină într-o zi obiectul unei propuneri asemănătoare”, a declarat el.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.