X

Erdogan: Vom mări numărul soldaților din Cipru

Turcia îşi va întări prezenţa militară în partea de nord a insulei divizate Cipru, a declarat preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, conform afirmaţiilor ce i-au fost atribuite luni de media turcă, citată de AFP.

”Nu vom reduce numărul soldaţilor noştri acolo, ci, dimpotrivă, îl vom mări”, le-a declarat Erdogan ziariştilor aflaţi la bordul avionului care îl aducea dintr-o vizită efectuată în Azerbaidjan.Cipru, care numără un milion de locuitori, este divizat de când armata turcă a invadat partea de nord a insulei în 1974, ca reacţie la o lovitură de stat care urmărea alipirea ţării la Grecia, ceea ce provocase îngrijorarea minorităţii cipriote turce, conform surselor citate.

Republica Cipru, membră a UE, îşi exercită autoritatea numai în cele două treimi din sudul ţării, partea de nord a insulei fiind administrată de autoproclamata Republică a Ciprului de Nord (RTCN) şi este ocupată de armata turcă.

Potrivit sursei, aproximativ 35.000 de soldaţi turci staţionează aici şi prezenţa lor este unul din principalele obstacole în cadrul negocierilor vizând reunificarea insulei. Ultima rundă de negocieri a avut loc în iulie 2017 şi s-a soldat cu un eşec

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.