X

Pseudo-patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea: „Globalizarea are ca scop principal distrugerea Bisericii Ortodoxe”. Ceea ce nu spune este că ecumenismul este parte din globalizare

O delegație de pelerini ucraineni s-a întâlnit vineri, 7 septembrie, cu Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III lea, la Patriarhia din Țara Sfântă. Grupul era condus de Mitropolitul Luca de Zaporozhye și Melitopol.

Patriarhul le-a vorbit despre marea binecuvântare de a vizita locurile sfinte unde Hristos Însuși a trăit și a pășit și a subliniat importanța deosebită a slujbelor sfinte oficiate în Țara Sfântă, care confirmă existența unității pan-ortodoxe (n.n. dar pan-ecumeniste).

Episcopii și pelerinii au vorbit, de asemenea, despre turbulențele ecleziastice din Ucraina provocate de Patriarhia Ecumenică.

Patr. Teofilul și-a exprimat sprijinul pentru Biserica Ortodoxă canonică din Ucraina și pentru integritatea Bisericii Ortodoxe Ruse de mai multe ori de-a lungul anilor.

Mitr. Luca a spus mai întâi câteva cuvinte despre conducerea Mitropolitului Onufrie de Kiev și al întregii Ucraine:

„Pentru noi, ucrainienii, mitropolitul nostru este un zid indestructibil în spatele căruia ne simțim liniștiți”.

Ca răspuns, Patr. Teofilul a răspuns că, deși oamenii sunt supuși la grele încercări în aceste vremuri, ei nu trebuie să-și piardă speranța:

„Noi trăim prin învierea Domnului nostru Iisus Hristos. Pacea și restabilirea unității vor veni numai prin Biserică și prin rugăciunile noastre „.

„Ne rugăm pentru fratele nostru, Preafericitul Mitropolit Onufrie și pentru poporul îndelung răbdător al Ucrainei”, a declarat Patriarhul către pelerinii ucraineni.

„Globalizarea are ca scop principal, înainte de toate, distrugerea Bisericii Ortodoxe. Tentaculele globalizării încearcă să pătrundă în corpul Bisericii pentru a o distruge. Acest lucru se întâmplă în întreaga lume, inclusiv în Ucraina. Interferența politicienilor în treburile Bisericii, a reprezentanților unei Patriarhii în afacerile altei Patriarhii tot influența politicienilor este un semn al acestui proces „, a spus Preafericitul său, diagnosticând problema.

„Numai Crucea și Învierea lui Iisus Hristos ne dau putere și speranță pentru păstrarea păcii, a credinței noastre și a identității noastre”, a adăugat el, oferind soluția.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.