X

Poluarea REDUCE inteligența

Poluarea atmosferică cauzează o reducere „imensă” a inteligenţei, potrivit unui nou studiu care indică faptul că impactul negativ pe care aerul toxic îl are asupra societăţii este cu mult mai profund decât bine-cunoscutele efecte asupra sănătăţii fizice.

Cercetarea vine din China, însă este relevantă pentru întreaga planetă, 95 la sută din populaţia globului respirând aer dăunător.

S-a descoperit că nivelul mare de poluare a condus la scăderi semnificative ale rezultatelor testelor lingvistice şi aritmetice, impactul mediu fiind echivalent cu pierderea unui an de educaţie din viaţa unui om.

„Aerul poluat are drept efect reducerea nivelului de educaţie cu un an, ceea ce este enorm,” a declarat Xi Chen, membru al echipei de cercetare de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Yale din SUA. „Dar ştim că efectul este chiar mai dăunător pentru cei în vârstă, în special cei peste 64 de ani, şi pentru bărbaţi, şi pentru cei cu un grad de educaţie scăzut. Dacă am calcula pierderea pentru aceştia, s-ar putea să fie vorba despre câţiva ani de educaţie.”

Studii anterioare au ajuns la concluzia că poluarea aerului afectează performanţele cognitive ale studenţilor, însă aceasta este prima dată când se cercetează efectul asupra oamenilor de toate vârstele şi se diferenţiază între femei şi bărbaţi, scrie The Guardian.

Efectul negativ asupra inteligenţei este mai mare în cazul celor de peste 64 de ani şi are consecinţe grave, a spus Chen: „De obicei, cele mai multe decizii financiare importante le luăm la o vârstă mai înaintată.

Rebecca Daniels, de la asociaţia britanică de caritate în domeniul sănătăţii publice „Medact” a subliniat că „descoperirile acestui studiu sunt extrem de îngrijorătoare.”

Poluarea atmosferică duce la moartea prematură a aproximativ şapte milioane de oameni anual, însă pericolul asupra abilităţilor intelectuale sunt mai puţin cunoscute. Un studiu recent a arătat că aerul toxic are legătură cu „mortalitatea foarte ridicată” la oameni care au tulburări psihice.

Acest nou studiu a analizat testele aritmetice şi de limbaj efectuate de 20.000 chinezi din toată ţara, între anii 2010 şi 2014. Oamenii de ştiinţă au comparat rezultatele testului cu registrele poluării cu dioxid de azot şi dioxid de sulf.

S-a descoperit că scăderea inteligenţei este proporţională cu durata timpului în care oamenii sunt expuşi la aer nociv şi că abilităţile lingvistice sunt mai afectate decât cele matematice, iar bărbaţii sunt mai afectaţi decât femeile

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 20 dintre cele mai poluate oraşe ale lumii se află în ţări în dezvoltare. China, din care fac parte multe dintre aceste oraşe, este implicată de cinci ani într-un război împotriva poluării.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
SănătateIncalzirea globală
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.