X

DEPENDENȚI de SISTEM. Creşterea porcilor în gospodării VA FI INTERZISĂ

Creşterea porcilor în gospodăriile oamenilor va fi interzisă pe o rază de minim 10 kilometri în jurul focarelor de pestă porcină africană, se arată într-un document al Grupului Naţional de Experţi, ca principală măsură pentru stoparea epidemiei. Având în vedere aria tot mai mare de răspândire a virusului, interdicţia ar putea fi impusă la nivel naţional.

Deşi nu este secret şi a fost elaborat încă de pe 29 august, documentul nu a fost făcut public decât pe 10 septembrie, de site-ul agrointel.ro şi prevede, între altele, ”determinarea depopulării într-un termen limită prin sacrificarea pentru consum propriu sub control sanitar-veterinar, fără posibilitatea repopulării şi abatorizarea porcilor din gospodăriile populaţiei”.

Pentru prevenirea pestei porcine africane, autorităţile propun ca, pe o rază de minim 10 km în jurul fermelor afectate, să nu mai existe picior de porc, iar gospodăriile să respecte condiţiile de biosecuritate. Dacă prevederile se aplică, oamenii din gospodăriile în care porcii au fost eutanasiaţi nu vor putea să-şi cumpere alte animale din despăgubirile primite de la stat.

”În urma discuţiilor purtate în cadrul Grupului Naţional de Experţi privind combaterea şi prevenirea răspândirii pestei porcine africane, preşedintele ANSVSA a prezentat măsurile recomandate:

1 – depopularea în jurul fermelor;

2 – respectarea condiţiilor de biosecuritate din exploataţii nonprofesionale cu suine”, arată documentul citat.

Măsurile propuse au fost adoptate în unanimitate.

”În încheierea şedinţei, s-a luat act de recomandările Grupului Naţional de Experţi şi s-au supus aprobării măsurile propuse, acestea fiind acceptate în unanimitate. Totodată s-a aprobat ca prezenta minută să fie transmisă instituţiilor reprezentate în CNCB şi instituţiilor prefectului prin grija IGSU/ISUJ/ISU BIF”, arată actul citat.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-românism
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Citiți vă rog și:

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Urmeaza pesta ovina si o gripa aviara la pasari atunci cand vor ei sa fie (nu toate odata ca sa nu le sara oamenii in cap, sa se rascoale) si ne-au adus unde vor, sa ne faca total dependenti de magazinele lor, de sistem si apoi de cip.
    Spunea cineva ceva de genul: ” Daca ei vor sa-i controleze pe oameni, le taie alimentarea cu mancare o perioada si apoi oamenii singuri vin si primesc orice le ofera ei in schimbul hranei” , intelegeti ce vreau sa spun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.