X

CANADA: O monedă de 20 de dolari din argint comemoreaza întâlnirea cu un OZN

O nouă monedă de 20 de dolari surprinde una dintre cele mai apropiate întâlniri cu un OZN din Canada

Era chiar în preajma prânzului, așa spune povestea, când Stefan Michalak a văzut mai multe obiecte argintii neobișnuite traversând cerul din Parcul Whiteshell al provinciei Manitoba.

Întâmplarea s-a petrecut în 20 mai 1967, iar Michalak, un colecționar avid de roci, căuta noi exemplare în apropierea țărmului lacului Falcon.

Ceea ce s-a întâmplat în acea zi, ar merge înscris în istoria canadiană ca una dintre cele mai bine documentate întâlniri OZN ale țării – una care este comemorată acum printr-o monedă ediție limitată, emisă de Monetaria Regală Canadiană.

Dar, în acel moment, Michalak nu știa ce să facă cu privire la obiectele argintii ciudate, chiar dacă unul dintre ele a aterizat pe o stâncă în apropiere.

Deci, el a decis să scoată o hârtie și să schițeze obiectul, potrivit autorului Chris Rutkowski, care a detaliat întâlnirea în cartea ”When They Appeared” (”Când au apărut”).

”El a crezut că a fost un fel de modul american lunar Apollo secret, care s-a rătăcit”, a spus Rutkowski.

Michalak era speriat de ceea ce vedea, așa că a mers și a atins partea laterală a obiectului. Era atât de fierbinte, încât i-a ars mănușa.

Atunci, brusc, obiectul s-a îndreptat spre cer.

”Apoi, acel lucru a decolat și (omul) a fost învăluit de un gaz fierbinte, hainele luându-i foc, rănind-l și lăsându-i apoi niște arsuri și pe abdomen”, a spus Rutkowski.

Incidentul tulburător i-a fascinat pe locuitorii din Manitoba timp de ani de zile. Investigațiile au fost efectuate de RCMP, forțele canadiene și oficiali din S.U.A. Nimeni nu a determinat concludent ceea ce s-a întâmplat.

Indiferent de aceasta, incidentul de la lacul Falcon, așa cum a ajuns să fie cunoscut, s-a cimentat în conștiința canadiană, timp de 51 de ani.

”Deci, părea natural să imortalizăm evenimentul într-o monedă colectivă”, a declarat Allison Crawford, purtător de cuvânt al Monetăriei.

”Monetaria regală canadiană este cunoscută pentru că are urși polari și frunze de arțar și peisaje naturale frumoase pe monede, dar facem și o mulțime de monede care reflectă cultura Canadei. Iar unele dintre cele mai bune povești canadiene sunt de fapt povești supranaturale”, a spus ea amintind de Ogopogo din Lacul Okanagan și de personajul loup-garou din Quebec, identic vârcolacului.

”Am vrut să împărtășim acea poveste cu restul țării.”

Moneda are valoarea de 20 $, dar se vinde cu 129,95 $. Făcută din argint pur, moneda de o uncie vine cu o fațetă neagră care, atunci când strălucește pe lungimea monedei, dezvăluie explozia galbenă care l-a ars pe Michalak.

Numai 4.000 de monede vor fi produse, făcând moneda foarte râvnită de colecționari, a spus Crawford.

Moneda neobișnuită a atras atenția asupra unui incident neobișnuit care, pentru cei ce cred, reprezintă un moment important în istoria canadiană a OZN-urilor.

”Este un caz interesant, pentru că există dovezi fizice, precum și povestea martorilor”, a spus Rutkowski.

La cinci luni de la incidenta lacului Falcon, locuitorii din Shag Harbor, N.S., au urmărit cum o aeronavă de 18 metri în formă de farfurie, a căzut din cer și s-a prăbușit în apă. Înainte ca oficialitățile să poată ajunge la ea, aceasta s-a scufundat sau a dispărut.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Extraterestrii
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.