X

Biserica Ortodoxa Rusa in razboi cu Patriarhia Constantinopolului?

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Flux 24:

 

Biserica Ortodoxă Rusă l-a acuzat pe patriarhul Bartolomeu I al Constantinopolului că a trimis reprezentanţi în Ucraina fără să fi informat în prealabil Patriarhia Moscovei, într-un moment în care cele două biserici sunt angajate în negocieri asupra viitorului religios al acestei ţări, relatează AFP. 

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Ruse, Vladimir Legoida, a apreciat, pe aplicaţia de mesagerie rusă Telegram, că este „nici mai mult decât o invazie brutală fără precedent a teritoriului canonic al Patriarhiei Moscovei”.

„Asemenea acţiuni nu pot rămâne fără răspuns”, a avertizat purtătorul de cuvânt, subliniind că Patriarhia Ecumenică de Constantinopol nu a informat Moscova despre această iniţiativă.

Avertismentul a fost făcut la o săptămână după întâlnirea, la sfârşitul lui august, la Istanbul, dintre patriarhul Bartolomeu I şi patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii, consacrată situaţiei ortodocşilor din Ucraina.

Aceştia din urmă sunt divizaţi între o mare parte care ţine de biserica subordonată Patriarhiei Moscovei şi cealaltă parte fidelă autoproclamatei Patriarhii a Kievului.

Patriarhia Kievului s-a proclamat astfel după independenţa ţării în 1992 şi nu este recunoscută în prezent de nicio Biserică Ortodoxă din lume.

În primăvară, ea a făcut apel la Patriarhia Ecumenică de Constantinopol pentru a obţine această recunoaştere căreia Moscova i se opune.

Patriarhul Kiril al Moscovei şi al Întregii Rusii, care întreţine strânse legături cu Kremlinul şi este considerat un aliat al preşedintelui rus, Vladimir Putin, este hotărât să împiedice acordarea statului de biserică autocefală Patriarhiei Kievului.

 

Cititi va rugam si:

Etapa 1: Presedintele evreu al Ucrainei roaga Patriarhia Ecumenica sa aprobe Biserica Autocefală Ucraineană / Etapa 2: Rugaciune si impreuna slujire cu greco-catolicii si un nou templu / Detalii despre Petro Poroshenko si emanatiile revolutiei din Ucraina / Detalii despre “Patriarhul” Filaret / Profetia Sfantului Lavrentie de Cernigov despre Kiev

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. BORusă are toată dreptatea să-l acuze pe dl.Bartolomeu ecumenistul; jocuri politice f.murdare pe substrat religios…Bineînteles,dacă o fi să aprobe Bartolomeu patriarhia schismatică a Kievului(să nu fie),onor Daniel dîn deal o să fie primul care să o recunoască(rusofobia prostească în acțiune comandată politic)…

    1. Razboiul este mai vechiut. Interesele sunt politice si din partea Moscovei. Fii serios, nu-l doare pe Khiril ecumenismul si anumite gandiri teologice ce apartin de acesta…Niciodata nu o sa-i vezi la ora actuala pe rusi tratand o problema teologica cu sens terapeutic, ei se folosesc de teologie in directiile lor ascunse si vatamatoare pentru Biserica.

  2. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
    …………………

    Despre zvonurile din Ucraina referitoare la mita dată de autoritățile ucrainene Patriarhiei de Constantinopol cu scopul ca aceasta să acorde tomosul de autocefalie Bisericii Ortodoxe Ucrainene, deși Moscova se opune, și despre faptul că Patriarhia de Constantinopol e posibil să devină doar o anexă a autorităților statale ucrainene considerate de adversarii lor a fi criminale și cu idei marxiste și bolșevice care se folosesc de forța religiei pentru scopurile lor, bazați pe ideea de a-L construi ei pe Dumnezeu (God-Building), am aflat din articolul UKRAINIAN CHURCH SPOKESMAN: GRANTING OF AUTONOMY TO SCHISMATICS WILL BE RECEIVED “VERY NEGATIVELY” BY UKRAINIANS , publicat în data de 7 septembrie 2018 pe site-ul orthodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY.

    De asemenea, din articolul “Any unilateral actions by Constantinople Church on ‘Ukrainian issue’ to aggravate unrest in Ukraine – Ukrainian Orthodox Church”, publicat în data de 5 septembrie 2018 pe site-ul agenției de știri ruse Interfax. http://www.interfax-religion.com/?act=dujour&div=179

    http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/09/autoritatile-ucrainene-au-dat-mita-in.html

  3. Viu este Mântuitorul lumii, Fiul Veșnic iubit al Tatălui nostru Sfânt din Ceruri, Fiu Făcut Om de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea oamenilor, Domnul nostru Iisus Hristos. Să fim cu El în fiecare moment, în vecii vecilor!
    ………………………

    Despre faptul că în Ucraina sunt peste 12.000 de parohii și peste 200 de mănăstiri care aparțin de Pariarhia Moscovei și nu au cerut autocefalie de la Patriarhul Bartolomeu al Constantinopolului, și despre faptul că Biserica Ortodoxă Rusă nu va recunoaște autocefalia pe care Patriarhia Constantinopolului intenționează să o acorde pentru Biserica Ortodoxă Ucraineană Schismatică (susținută de Statul Ucrainean), precum și alte aspecte, am aflat din articolu METROPOLITAN HILARION: PATRIARCH BARTHOLOMEW WILL BEAR PERSONAL RESPONSIBILITY BEFORE THE JUDGEMENT OF GOD AND THE JUDGEMENT OF HISTORY , publicat în data de 9 septembrie 2018 pe site-ul orthodox rus ORTHODOX CHRISTIANITY.

    http://doisautreiinnumeleluiiisus.blogspot.com/2018/09/impas-in-relatiile-dintre-patriarhia.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button