X

Ne puteam opune DICTATULUI DE LA VIENA?

Foto: http://www.romaniamagnifica.ro/?do=Istoria&optiune=1940.08.30+-+Dictatul+de+la+Viena

 

Anul 1940 a fost unul în care românii s-au simţit părăsiţi şi uitaţi de Dumnezeu. Chinurile inimaginabile prin care au trecut semeni de-ai noştri sunt desprinse parcă din poveştile terifiante ale Holocaustului evreilor. Să ne întoarcem în timp, pentru a înţelege mai bine ce s-a petrecut atunci:

În 1940, în numai câteva luni am pierdut o treime din ţară, dupa cedarea Bucovinei şi a Basarabiei de Nord către URSS (17 iunie), la 30 august pierdeam Ardealul prin odiosul Dictat de la Viena, ca numai după circa o săptămână, pe 7 septembrie, să cedăm şi Cadrilaterul bulgarilor.

Însă toate aceste lucruri ar fi trecut şi ar fi fost uitate de români, dacă nu s-ar fi petrecut teroarea: crimele făptuite de armata horthysta, sprijinită de o bună parte a etnicilor maghiari localnici.

În doar 11 zile, ungurii au ucis aproximativ 1.000 de români. Masacrele au început în 7 septembrie, când în localitatea bihoreană Mihai Bravu horthystii au ucis 22 de români şi au continuat până pe 18 septembrie, când 58 de români au fost decapitaţi în centrul orasului Gheorgheni, judeţul Harghita.

Însă cel mai afectat de teroarea horthysta a fost judeţul Sălaj, unde au fost masacraţi 477 de romani. Cele mai lovite de soartă au fost localităţile Ip, cu 157 de martiri, şi Trăznea, cu 87. Singura vina a acestor oameni a fost că s-au născut romani.

   

Cititi va rugam mai multe la:

“Când ungurii au aruncat-o pe mama în groapă au zis că vor să vadă cum arată grăsimea de român împuţit, şi au spintecat-o”. Ororile masacrului de la Ip şi Trăznea

O lista pe localitati cu suferintele romanilor la (de observat ura impotriva ortodoxie):

Drama românilor din Arcul intracarpatic, după Dictatul de la Viena

Ne puteam opune? Da. Te poti opune la orice. Cu succes? Impotriva Ungariei, categoric. Armata sa era o mica varza. Ne invada Germania? Asta nu stiu.

Iata ce putem citi la 30 august 1940 Diktatul de la Viena: Ne-am făcut-o cu mâna noastră. Atunci şi acum:

 

Dictatul de la Viena (cunoscut și ca Al doilea arbitraj de la Viena) a fost un act internațional încheiat la 30 august 1940, prin care România a fost silită să cedeze aproape jumătate (43.492 km²) din teritoriul Transilvaniei în favoarea Ungariei horthyste. Acest act a fost impus de Germania Nazistă și Italia fascistă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial sub titlul de „arbitraj”. Presa și ulterior istoriografia română din vremea lui Ceauşescu a numit această procedură „dictat” (termen preluat din limba germană, Diktat). În realitate termenul de Arbitraj este corect folosit corect de istoricii străini privind cedarea Transilvaniei de Nord către Ungaria la presiunea Germaniei şi italia dar cu acceptul conducerii politice a României şi a Regelui Carol al II-lea. La 30 august 1940 a existat şi varianta respingerii arbitajului negociat de Mussolini şi Hitler la presiunea amiralului Horthy şi intrarea în război a României cu Ungaria. În perioada începerii războiului au existat ţări ca şi Serbia, Polonia sau Grecia care au refuzat orice cedare teritorială şi au luptat cu arma în mână să-şi apere pământul şi demnitatea naţională. La noi, clasa politică şi regele curvar au preferat să cedeze ruşinos, fără un glonte tras de armă, teritorul Transilvaniei de Nord spre ruşinea Europei şi ca un exemplu prost de laşitate pentru generaţiile de români. Rezistenţa militară ar fi spălat onoarea României în faţa Istoriei. Cedarea fără luptă induce marilor puteri ideea că România mai poate fi sacrificată pentru că poporul şi politicienii cedează uşor la prima ameninţare.

Politicienii români au negociat teritoriul naţional şi populaţia română rămasă în zona de ocupaţie maghiară ca pe nişte vite duse la abator. Şi de aceea armata maghiară a comis atrocităţile din Ardeal, deoarece Bucureştiului nu i-a păsat de soarta românilor ardeleni. Clasei politice dâmboviţene degenerate i-a fost mai dragă stabilitatea privilegiilor decât sacrificiul apărării interesului naţional. Germania era însă interesată să păstreze pacea în regiune, deoarece avea nevoie de exporturile acestor țări pentru necesitățile de război. Miniștrii de externe ai României (Mihail Manoilescu) și Ungariei au fost convocați la 29 august la Viena, unde ministrul de externe german Ribbentrop a impus părților preacceptarea necondiționată a arbitrajului germano-italian, care avea să devină cel de-al doilea arbitraj (Dictat) de la Viena. Consiliul de Coroană, convocat de regele Carol al II-lea în dimineața zilei de 30 august, a admis arbitrajul cu majoritate de voturi (19 pentru, 10 contra, 1 abținere), în schimbul garantării de către Germania și Italia a noilor granițe. Politicienii de la Bucureşti, care au acceptat raptul teritorial pentru păstrarea propriilor interese de clasă şi pecuniare sunt un contramodel imoral pentru politicienii de azi. Ca doctorand la Istorie am audiat zeci de bătrâni din Huedin şi Cluj care atunci, ca tineri, au fost martori cu ochii în lacrimi cum trupele române se retrăgeau pe 3 septembrie 1940 cu tancuri, mitraliere şi moto-blindate, iar bravii ostaşi ai lui Horthy ne invadau pe biciclete ca nişte postaşi având pe umeri puşti vechi din primul război mondial. Atunci mulţi români şi-au dat seama de ticăloşia clasei politice de la Bucureşti, care minţea poporul cu linia invicibilă de apărare Oradea – Carei – Timişoara.

Trasarea noii frontiere a fost supervizată personal de Hitler, interesat de regiunea petroliferă a Prahovei, astfel că noua graniță ajungea la doar câțiva zeci de km de ea. Miniștrii de externe al Germaniei, Joachim von Ribbentrop, și cel al Italiei, Galeazzo Ciano, au comunicat separat decizia sa delegațiilor română și maghiară, la 30 august 1940, în Palatul Belvedere din Viena. Ministrul nostru, Mihail Manoilescu a leşinat ca o fată mare când a trebuit să semneze textul Arbitrajului. Ciano a trebuit să-i dea un pahar cu apă să-şi revină iar reprezentanţii Ungariei râdeau şi-şi dădeau coate privind laşitatea românului şi a politicienilor de la Bucureşti care le ofereau Ardealul pe tavă. Scena este filmată şi fotografiată de cameramanii vremii. Există o poză istorică cu Manoilescu alb ca varul în faţa porţii principale a Palatului Belvedere din Viena. În 1947 fostul ministru de externe a scris o carte încercând să justifice actul de laşitate al Regelui Carol al II-lea şi a clasei politice bucureştene din 30 august 1940.

Credeţi că politicienii români au învăţat din istoria tragică de la Viena ceva? Vă înşelaţi amarnic. În Harghita și Covasna au loc zilnic ”Diktate” de la Viena, limba română fiind scoasă din școli sau instituții publice. UDMR e permanent abonată la guvernare. Azi vară am trecut prin orașul Gheorgheni și nu am văzut o singură inscripție în limba română sau un Tricolor arborat, doar Steagul Secuiesc, asta în timp ce la Cluj-Napoca sau Târgu Mureș se face paradă de multilingvism sau se apostrofează românii în autobuze că vorbesc românește, iar presa și festivalurile ungurești sunt cele mai bine finanțate și logistic sprijinite de autoritățile locale. Miklos Horthy e omagiat public la Cluj-Napoca din bani publici, în timp ce patrioții români sunt făcuți criminali de război conform Legii antiromânești și anticonstituționale nr. 217/2015. În Ardeal umbra sumbră a Diktatului de la Viena nu a murit și din vina noastră, a românilor, că nu am știut să zicem ca Avram Iancu: ”No` Hai!”

Ionuț Țene

Cititi va rugam si:

VIDEO (documentar): THE WINTER WAR, cum micutul popor nordic a tinut piept colosului sovietic in timpul razboiului sovieto – finlandez

 

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Anti-românism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

 1. Ce prostut mai sunt ,deci holocaustul chiar a existat!?!?!? Eu,in simplitatea mea traiam cu impresia ca a fost Impus pt. a-i propulsa pe multpreamicutii de adoratori ai mini satanei in pozitia in care se gasesc acum! Dar daca vine de pe un portal ortodox inseamna ca trebuie sa fie adevarat! Nu zic ca nu a existat suferinta,foarte multe omoruri etc.,dar sigur nu la nivelul la care n-i se serveste pe tava! Ele(fetitele ucigase de Dumnezeu-evreii adica) inca din timpul revolutiei bolsevice latrau ca 6 mil. de-ai nostri au fost ucisi,etc,etc! Numai care nu a tinut basmul,in schimb a tinut dupa ADRM! Ce trista exprimare si sper ca fost o ordine a cuvintelor aleasa gresit,cu toate ca si articolul cu Putin „rugandu-se” la zidul care v-a fi al plangerii ma ingrijoreaza! De ce ar incerca cineva ca sa-l demonstreze pe Putin a nu fi antisemit! Acesta este rostul unui sit Ortodox!?!?!? Si oricum, evident pt. mine toti astia „Mari” si foarte foarte multi dintre noi cei mici,sunt vanduti mini fetitei de moravuri foarte usoare numita satana cea fara de nici o putere in fata Atotsfintei Treimi! Imi miroase a spion dublu,a dezinformare ca sa fiu complet sincer! Doamne Ajuta!

  1. @ NICU ANDREI PADURARU

   Confunzi merele cu perele.

   Holocaustul impotriva evreilor a existat, dar niciodata Romania, ca entitate statala, populatia nici macar atat, nu a dat gir si nu a executat vreo procedura in directia respectiva.

   Mai babeste explicat: niciodata Romania nu a strans evrei pe care sa-i imbarce in vagoane si sa-i trimita spre lagarele de exterminare, ci dimpotriva, au fost salvati de la holocaust peste 400.000 de evrei, fapt recunoscut de catre cel putin o oficialitate evreiasca.

   In schimb, au facut-o hortistii, care au strans evreii de pe teritoriul romanesc, pe care il ocupasera in urma dictatului si asupra caruia aveau jurisdictie in acel moment.

   Acel holocaust n-i se imputa noua romanilor, in mod vadit eronat si tendentios, cel executat de hortisti, adica de unguri.

   Ai cazut si tu in plasa acelei erori.

   OrtodoxInfo, nu a facut referire in semn de recunoastere asupra acelui eveniment, sub nici o forma.

   Doamne ajuta.

  2. Mai multe ziare intre anii 1915-1938 care o tineau cu 6 milioane de evrei:
   https://www.youtube.com/watch?v=sb-glOFJ3OU
   Jewish prophecies in the Torah require that 6 million Jews must “vanish” before the state of Israel can be formed. “You shall return minus 6 million.” That’s why Tom Segev, an Israeli historian, declared that the “6 million” is an attempt to transform the Holocaust story into state religion. Those six million, according to prophecy, had to disappear in “burning ovens”, which the judicial version of the Holocaust now authenticates. As a matter of fact, Robert B. Goldmann writes: “. . . without the Holocaust, there would be no Jewish State.” A simple consequence: Given six million Jews gassed at Auschwitz who ended up in the “burning ovens” (the Greek word holocaust means burned offerings), therefore, the prophecies have now been “fulfilled” and Israel can become a “legitimate state”.

   1. Multumesc Raul,la asta ma refeream! Celorlalti nu am ce sa le spun decat ca trebuie un pic mai multa atentie,mini satana are foarte multe cai de a ne insela si impietri inteligenta( a nu se intelege ca ma cred cu mult mai activ mental decat un protozor)! Doamne Ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.