X

ANSVSA: Carnea de porc provenită de la animalele infestate cu pestă porcină africană SE POATE CONSUMA

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Foto: https://magnanews.ro/2018/08/25/apc-romania-pesta-bioterorism/

 

Conform https://economie.hotnews.ro/stiri-consumator-22646147-fermier-din-tulcea-plnge-statul-ine-porcii-carantin-nu-poate-vinde.htm

 

ANSVSA precizează că pesta porcină africană „nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni, acest virus având, însă, impact la nivel social și economic”.

 

Iar conform https://evz.ro/carnea-de-porc-infestat-cu-pesta-porcina-africana-este.html

 

Carnea de porc provenită de la animalele infestate cu pestă porcină africană se poate consuma fără să producă nici un disconfort, nici măcar o indigestie.

Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Geronimo Răducu Brănescu, a declarat, miercuri seara, pentru Evenimentul zilei că nu consumul este pericolul, ci faptul că este o sursă de transmitere. „Este vorba despre un pericol economic. Este o potențială sursă de transmitere a bolii. Imaginați-vă că un cetățean merge în Deltă, ia o pulpă de porc infestată și o duce la Timișoara. Prin cine știe ce întâmplare, ajunge să fie introdusă, chiar și numai o bucățică, la Smithfield la Timișoara. Acolo sunt 1,2 milioane de porci. Realizați ce tragedie ar fi să intre virusul acolo?”, a spus Brănescu.

 

Atunci de ce este interzis consumul? De ce se deschid dosare penale celor care refuză sacrificarea porcilor bolnavi? Caci iata ce putem citi la Anunț de ultima oră al lui Petre Daea: Dosare penale în cazul EPIDEMIEI de pestă porcină de pe Stiripesurse:

 

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a spus, joi, după o întâlnire cu ministrul de Interne, Carmen Dan, că la nivelul județului Ialomița prefectul s-a implicat, fiind deschise dosare penale celor care refuză sacrificarea porcilor bolnavi.

“La Ialomița prefectul s-a implicat, intervine si se fac dosare penale la cei care încalcă legea’, a declarat Petre Daea.

 

Ba mai rau, reprezentanţii fermierilor şi liderii asociaţiilor de consumatori acuză autorităţile că eutanasiază inclusiv porci sănătoşi, nefiind capabile să identifice boala la fiecare animal în parte, şi că le refuză crescătorilor posibilitatea de a evacua porcii sănătoşi din zonele confirmate ca fiind focare de pestă porcină africană, conform https://www.mediafax.ro/economic/pesta-porcina-peste-350-000-de-porci-au-fost-ucisi-iar-sute-de-oameni-si-au-pierdut-locurile-de-munca-autoritatile-sunt-depasite-de-situatie-si-se-cere-interventia-csat-17478229

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Ce intrebari stupide. Oamenii trebuie sa ramana fara porci si fara carne. Si trebuie sa piarda si banii pe care i-au dat. Trebuie sa piarda si porumbul la care s-au uitat porcii. Si dupa aia vine ciuma oilor si trecem la omorat oile. Dam foc si la grau ca e contaminat. Mai omoram si ce gaini au ramas ca mai trece o data gripa aviara. Si dupa aia ne apucam sa importam apa de foc si margele de sticla ca in romanele cu indieni. Apropo mai e niste peste prin rauri. Cand apare ciuma pestilor?

  2. Ne pregatim de Marea Criza Alimentara Globala 2020. Trebuie sa aiba loc astfel de dezastre.

    http://www.estica.eu/article/calin-georgescu-cumpana-romaniei/

    Ne pregatim si de venirea masiva a imigrantilor in Romania, care va inrautati si mai mult situatia.

    Ma intreb daca aceasta “epidemie” nu o fi avand si rolul de santaj la adresa Romania, pentru a fi fortata sa accepte o multime de refugiati de religie islamica. Sau pedeapsa pentru acel gest prin care s-a incercat impiedicarea construrii marii moschei din Bucuresti…

    Oricum, imigrantii tot vor veni daca nu iesim din UE. Banca Mondiala ne anunta cu vreo cateva saptamani in urma prin presa ca patru mari orase din Romania: Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov si Iasi vor avea cu peste 700.000 locuitori mai mult in urmatorii ani. Numai in Timisoara ar trebui sa ajunga de prin alte parti vreo 200.000, adica o crestere cu mai mult de jumatate din populatia actuala. Banca Mondiala vorbeste de romani, dar ar putea fi vorba si de alt fel de „romani”, cum ar fi cei 500.000 pe care cineva ne spunea ca urmeaza sa-i infieze Romania in curand daca mai vrea sa stea in UE. Si care urmeaza sa se instaleze in Romania in mod ordonat, asa cum ar dori presedintele Johannis (adica decidentii UE) – nu prin corturi si tabere din alea insalubre ci direct in case. In cele lasate in urma de romani si in casele care se construiesc febril la periferia oraselor enumerate mai sus.

    Lucrurile se precipita in aceasta privinta. Vezi Campania “Sunt strain, pana nu ma cunosti”. Au inceput siturile romanesti sa se umple de reclame la situri de dating si casatorie cu femei musulmane. Ploua azi pe Cotidianul.ro cu ele (e plin situl de imagini cu frumuseti feminine musulmane, intercalate de imagini cu bieti porci transati):

    https://muslims4marriage.com/desktop/home.php?source=All.Devices&keyword=&matchtype=&adpos=none&network=d&device=c&devicemodel=&placement=www.cotidianul.ro&gclid=EAIaIQobChMI0q-J0YaL3QIVUGDTCh00wQG1EAEYASAAEgLSBvD_BwE

    Aviz celor care locuiesc in Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov, Iasi si in localitatile de la periferia lor. Lucrurile se vor misca foarte repede pentru ca, asa cum ne spunea domnul Basescu intr-o inregistrare in care vorbea despre cedarea de suveranitate si Statele Unite ale Europei, in Romania lucrurile merg repede cand e vorba de interesul european, nu asa cum se intampla cand e vorba de interesul national.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button