X

Un ucenic al mărturisitorului Dumitru Bordeianu, fratele Petru Goleșteanu – necrolog

+ Petru Cătălin Goleșteanu (16 Sept 1958 – 2 Aug 2018)

S-a născut la Brașov fiind primul din cei doi băieți ai familiei Goleșteanu.  A absolvit Liceul Dr Ioan Mesota, iar apoi a urmat in paralel cursurile Facultății TCM și ale Școlii Populare de Arta – secția Pictura, din același oraș. Dragostea pentru frumos a învins și, talentat fiind și foarte pasionat, s-a angajat ca restaurator și curator la Muzeul de Arta din Brașov.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

S-a căsătorit în 1989, iar în anul 1994 a emigrat împreună cu soția in Australia, stabilindu-se la Melbourne. Aici Petru a studiat Arte si Stiinte Sociale la Royal Melbourne Institute of Technology in paralel activand, alaturi de sotia sa Ionela, la Asociatia Australiana de Ajutor, Sanatate si Servicii pentru imigrantii romani. Dupa terminarea studiilor s-a intors la universitate si si-a luat si licenta de profesor absolvind Australian Catholic University. A predat diferite subiecte la mai multe colegii din regiunea Dandenong.

Frecventand Biserica Ortodoxa Romana din Melbourne – unde a fost membru in consiliul parohial si s-a ocupat de revista parohiei – l-a cunoscut pe bădia Dumitru Bordeianu, devenind un apropiat colaborator al acestuia. Desele discutii si exemplul personal al acestui autentic traitor ortodox si mare patriot, i-au cizelat caracterul si viata lui Petru Golesteanu. Bland, dar ferm in credinta stramoseasca, inzestrat cu talent scriitoricesc si posedand cunostiinte vaste in varii domenii, Petrisor – cum ii spuneau apropiatii – a scris numeroase articole pentru revistele Permanente, Puncte Cardinale si Scara si a colaborat activ la mai multe site-uri ortodoxe precum Ortodoxinfo.ro. Statornic in credinta, in spiritul Sfintilor Parinti, a avut de asemeni si dese luari de pozitie in ziarele locale din Melbourne, in probleme civice actuale.

A plecat dintre noi in mod neasteptat, in urma unui infarct, fiind condus pe ultimul sau drum de soție, camarazi si prieteni apropiați, colegi si fosti elevi.

Ne rugam ca Bunul Dumnezeu, pe care L-a marturisit si cautat neincetat, sa-l aseze de-a dreapta Sa împreună cu ceilalti martiri, luptatori si marturisitori ai Neamului Romanesc.

Petru Goleșteanu – Prezent!

Câteva dintre articolele scrise de Petru Goleșteanu pot fi citite aici: Colaboratorul nostru Cătălin Petru Goleșteanu s-a mutat la Domnul…

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

12 comentarii

  1. In ultimii 10 ani in care l-am cunoscut si am fost prieteni apropiati, Petru nu a mai frecventat biserica Romana ci venea cu noi la alta biserica (a unui parinte ucenic al parintelui Seraphim Rose), la indrumarea lui Badia Dumitru Bordeianu care nici dansul in ultimii ani de viata nu a mai mers la romani. Doar in ultimul an Petru, datorita faptului i-a fost frica sa mai conduca distante mai lungi dupa infartul din 2 Aug 2017, mergea la o biserica Sarbeasca. Petru a fost colaborator al nostru la Orthodox Australia care are multe articole scrise de dansul in engleza. Acest necrolog e cel putin incomplet. Iertare.

    1. Multumim dl. Blebea. Sunt detalii foarte importante, ceea ce ne-ati spus. Multumim si pentru poze. Nu stim daca pot fi facute publice. Fratele Petru ne trimitea adesea articole de pe Orthodox Australia si ne bucuram.
      Necrologul ne-a fost trimis tot de un cunoscut, se pare ca este alcatuit de sotia si fiind ravasita de durere, a facut un mic rezumat.
      Va asteptam sa completati dvs. cele de mai sus.
      Doamne, ajuta!

      1. Am sa fac un articol despre Petru si am sa vi-l trimit. Am sa adun mai multe marturii a celor de aici ce l-au cunoscut indeaproape, si voi incerca sa pun cateva randuri si despre ce ne spunea Petru de Badia Dumitru.

        Doamne ajuta

  2. Buna ziua,
    Am aflat cu tristete ca Petrisor Golesteanu a plecat dintre noi in urma cu trei ani.
    Intamplator treceam pe langa blocul unde a locuit acesta, mai bine zis unde locuiau parintii, fapt ce m-a determinat sa-l caut pe internet.
    Mentionez ca sunt din Brasov si l-am cunoscut pe Petrisor si sotia acestuia la inceputul anilor ’90 prin intermediul unui prieten comun.
    Stiam de intentia acestora ca doreau sa emigreze in Australia, fapt ce m-a determinat sa-i ajut sa poata face deplasarea la Belgrad unde se mutase ambasada.
    Am ramas in relatii cu sotii Golesteanu si dupa ce au emigrat, dar ceva s-a intamplat ca am pierdut legatura cu acestia.
    Sunt aproape douazeci si opt de ani de cand au plecat si acum am aflat ce Petrisor nu mai este.
    Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in pace !
    Rugamintea mea este daca se poate, doresc un contact al sotiei acestuia pentru ca aici in Brasov nu mai gasim pe nimeni sa ne ajute cu detalii unde poate fi contactata familia sa.
    Doamne ajuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button