X

15 august 1947 – Stabilizarea monetara

Stabilizarea monetară a fost pregătită cu jumătate de an înainte. Ministerul finanțelor era condus de un liberal, dar șeful comisiei interministeriale era Gheorghe Gheorghiu-Dej care deținea astfel întreaga putere în ceea ce unii au numit exproprierea în masă a economiilor populaţiei şi pauperizarea generală.

“Optsprezece milioane de sărăntoci! Toţi egali în zorii zilei, fiindcă nimeni nu mai are un gologan, toţi egali şi seara, întrucât fiecare a primit la comisariatul de poliţie suma de 75 de lei” povestea Nicoleta Franck o martoră a evenimentului.

Cititi va rugam mai multe la:

http://www.oradeamea.com/monetaroradea/

 

Categorii
ComunismEconomic
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.