X

Pe motiv de PESTA PORCINA, vor acum sa INCENDIEZE CAMPURILE de PORUMB. Ce va urma?

de null
Foto: https://www.presasm.ro/drastic-guvernul-vrea-sa-incendieze-culturile-de-porumb-din-judetul-satu-mare/

Ceva pute din ce in ce mai rau a hoit in Romania. Dupa ce-au hotarat ca porcii din gospodarii trebuie sa aiba soarta gainilor din 2005 si ca mistretii vor fi exterminati, s-a trecut la next level: Ministerul Agriculturii a decis să ardă culturile de porumb.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Iata ce putem citi la Ministrul Daea, ordin extrem dat azi: ”Ardem câmpurile de porumb prin care au trecut mistreții, în zonele contaminate!” de pe Libertatea:

 

[…]

De ce? Pentru că mistreții, principalii transmițători de până acum ai molimei, contaminează porumbul necules, prin secreții, mâncare parțială și atingere.

Apoi, dacă porumbul este cules și transformat în hrană simplă sau în hrană procesată pentru gospodării ori ferme, cereala devine vector de propagare a bolii.

[…]

 

Pe de alta parte, conform articolului Pesta Porcină Africană – CONTRAATACUL VÂNĂTORILOR. Cer contra-analize în laboratoarele UE pentru porcii declarați infestați de pe EVZ:

 

Sunt măsuri haotice, strigă producătorii mici și mijlocii care s-au văzut cu afacerile puse pe butuci și îndatorați pe viață la bănci pentru micul vis de a deveni procesatori de carne în România.
Și în timp ce pesta porcină africană (PPA) dizolvă industria, organele abilitate asmut vânătorii pe mistreți, dar „uită” să le pună la dispoziție și gropi în care să incendieze și să îngroape cadavrele corespunzător și dezinfectant. Așadar, mult zgomot, dar nu se întâmplă mai nimic.

Unde se întâmplă, de exemplu la vămile țării, lucrurile sunt făcute ușor abuziv.

Poliția de Frontieră interzice ieșirea sau intrarea în țară cu produse de carne de porc, însă, conform informațiilor furnizate de dispecerat, nu există nicio informare publică sau un comunicat emis în acest sens.

Se pune pușca și pe ciori, urși și lupi

Nu mistrețul e de vină, ci păsările, lupii, urșii și alte animale necrofage, transmit oficialii de la Asociația Generală a Vânătorilor din România (AGVPSR). Asociația Vânătorilor susține că sursa bolii nu este porcul mistreț, care urmează, acum, să fie dus aproape la extincție pe teritorul României – vizate sunt animalele necrofage. „E foarte curios că majoritatea focarelor sunt în incinte în care mistrețul nu poate intra. Incintele acestea sunt străjuite de jur împrejur. Pe deasupra poate intra doar o pasăre, cioara de exemplu. Dar în interior mai poate ajunge și omul”, ne-a declarat în exclusivitate Dr. Ing. Neculai Șelaru, președintele AGVPSR. „Cioara neagră, de exemplu, migrează din Ucraina în România, deci ar fi unul din purtatorii posibili.

„Câinii sălbatici, ursul și lupul sunt animale care se hrănesc cu cadavrele altor animale, inclusiv mistreți. Ele pot fi purtătoarele acestui virus. În final, din toți mistreții vânați niciunul nu a ieșit ca fiind purtător al bolii”, a subliniat președintele asociației.

Rezultate false de la ANSVSA?

Situație ciudată în focarele de PPA, unde veterinarii au constatat pe probele prelevate că porcii mistreți găsiți morți prin păduri (Sălaj, Ialomița și Bihor) sunt pozitivi pentru boală, dar în laboratoarele din București, aceleași probe au ieșit negative. În concluzie, vânătorii se arată sceptici în privința reducerii drastice a populației de porc sălbatic.

„Deoarece focare de îmbolnăvire au fost descoperite mai întâi în mediul domestic, mai ales în exploataţii închise unde virusul nu putea fi vehiculat de mistreţi, ci cel mult de păsări necrofage, iar în mediul sălbatic, cu excepţia Deltei Dunării, nu au fost descoperite cazuri pozitive la mistreţii recoltaţi, ci numai la câteva cadavre de mistreţi aflate în descompunere, se impune transmiterea buletinelor de analiză către gestionarii afectați şi transmiterea de contra-probe la laboratorul comunitar de referinţă sau la alte laboratoare agreate în UE, pentru a evita orice fel de speculaţii ulterioare la adresa ANSVSA, AGVPS, gestionarilor fondurilor cinegetice etc”, au cerut reprezentanții vânătorilor.

În Europa sunt opt centre medicale acreditate pentru a face aceste teste.

Pesta porcină înseamnă și efecte negative asupra producătorilor de mezeluri. Un procesator de carne de porc din sudul Capitalei cumpăra, zilnic, aproximativ 5 tone de carcasă de porc din județul Brăila. „Românii vor carne de porc românesc, are un gust total diferit față de cea din import. Începând de astăzi, Direcția Sanitar Veterinară a restricționat achiziționarea de carcasă de porc din zonele unde este confirmată existența virusului pestei porcine. Nu mai avem voie să cumpărăm carne de porc din județul Brăila, decât dacă este însoțită de un anumit tip de analize. Mai mult, conform directivelor DSV, trebuie să arătăm că materia primă este fiartă la o temperatură de 80 de grade, virusul este distrus prin fierbere, la 80 de grade”, ne-a spus Dragoș Niia, administratorul firmei Matis. Chiar dacă nu mai pot cumpăra carne de porc din Brăila, producătorul de mezeluri a găsit o alternativă tot în România. „Am schimbat furnizorul, cumpărăm carne de porc din Argeș, aproape 4 tone de carne de porc românesc cumpărăm în fiecare zi. Jumătate din materia primă procesată, în fiecare zi, este din producția internă. România trebuie să stopeze extinderea acestui virus și să repopuleze fermele. În afară ești condiționat să cumperi ce vor strănii”, a precizat administratorul firmei de mezeluri din sudul Capitalei. (Ștevan Etveș)

 

Intre timp, conform Realitatea, se pare ca Ministrul Agriculturii o dă la întors cu incendierea câmpurilor de porumb:

 

La câteva ore după aceste declaraţii, ministrul Agriculturii a venit cu precizări şi a susţinut că, de fapt, ordinul emis nu vizează sub nicio formă distrugerea sau arderea culturilor agricole.

 

Vom vedea.

Cititi va rugam si:

Noutati PESTA PORCINA – Cu ajutorul JANDARMILOR se vor masacra 1 000 000 de porci din curtile oamenilor / FILTRE POLITIE pe sosele pentru ca satenii sa nu-si piteasca animalele

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

14 comentarii

 1. In geununchi la rugaciune fratilor. Sa ne rugam cu totii sa ne apere Maicuta Domnului pe noi si pe tarisoara noastra de demonizatii astia.

 2. „În România avem o epidemie falsă de pestă porcină africană, al cărei scop este distrugerea capitalului autohton și aducerea la sapă de lemn a țăranului român!
  https://www.activenews.ro/economie-consumator/Asociatia-PRO-Consumatori-In-Romania-avem-o-epidemie-falsa-de-pesta-porcina-africana-al-carei-scop-este-distrugerea-capitalului-autohton-si-aducerea-la-sapa-de-lemn-a-taranului-roman-152064
  Fratilor,se pare ca cineva chiar ne-a pus gand rau,intr-un an Centenar.Suntem „ajutati”cred eu sa ne batem singuri cu propriile noastre arme si tactici.Tactica pamantului parjolit si al otravirii fantanilor.Pe motiv de „pesta porcina”, vor acum sa incendieze lanurile de porumb. Ce va urma,foamete,importuri masive de cereale si carne spagi grase si comisioane pt unii pe nenorocirea altora?Cred ca a sosit timpul sa nu mai acceptam orice gogoasa umflata si promovata de asa zisi nostrii alesi,iar cand vin la usa curtii sa ne ia gaina,catelu si purcelul,sa-i asteptam cu toporul furca si coasa si sa le venim de hac,pana nu ne vin ei noua.Adica despre ce vorbim?Se vede clar ca Totul este o minciuna si o manipulare grosiera sa ne autosinucidem singuri.Daca tot e sa fie,atunci sa inceapa „balul”!

 3. Nu, azi de dimineata au dat la stiri – pe TVR1 cred – ca s-a inteles gresit, ministrul Daea detaliind ca vor fi distruse doar plantele din locurile unde s-au gasit mistreti morti si doar in acel loc se va face sterilizarea.
  Ordinul nu se refera la intreaga cultura !!! Ci doar la locurile infestate cu lesuri de animale (probabil 5 metri de jur-imprejur).
  iata aici: http://stiri.tvr.ro/ministrul-agriculturii–despre-ordinul-privind-masurile-pentru-zonele-cu-focare-de-pesta-porcina–nu-se-da-foc-la-culturi–se-igienizeaza-locul-in-care-a-murit-un-mistre–_834456.html#view
  Aveti grija la diversiuni !!!

 4. Poate ca ar fi bine sa inteleaga mai multa lume (am vazut pe Internet ca unii au inteles deja) ca PESTA PORCINA NU ESTE O EPIDEMIE REALA, este un amestec de imbolnavire prin otravirea deliberata a unui numar de porci si uciderea abuziva si nejustificata a mii de porci perfect sanatosi! Nu am acum timp sa imi explic afirmatia dar nu mai am nici o indoiala ca asa stau lucrurile.

  Asa cum au observat unii deja, se incearca folosirea impotriva noastra a unei vechi tactici a romanilor (parjolirea campurilor si otravirea fantanilor), intr-o varianta modernizata.

  Ce urmeaza? “Epidemii” si foamete.

  “Epidemiile” = intoxicatii chimice prin ingerarea si inhalarea de otravuri din hrana, aer, apa. Substante toxice ca de exemplu “otrava care nu reprezinta pericol pentru oameni” ?! – asa era descrisa intr-un articol din Evz una din otravurile folosite in dezinsectie, si toate celelalte otravuri aruncate in atmosfera, care ajung in plamanii nostri, in hrana si in apa de baut – aveti grija, de exemplu, la motocoasele pe benzina care au umplut deja Romania – noxele sunt foarte periculoase (cei cu sensibilitate chimica au aflat deja). Nu mai e necesara vaccinarea in masa, decat de forma sau pentru cipuire, eventual, fiindca suntem deja otraviti si ca o consecinta imbolnaviti prin numeroase alte mijloace (platforme industriale, gropi de gunoi, chemtrails, foarte eficientele masinarii cu care se face in acest moment asa-zisa dezinsectie din Romania etc.)

  Foametea a fost anuntata acum cativa ani de Calin Georgescu pentru 2020 si incepem sa vedem cum se va produce. Mai avem cam jumatate din pamantul agricol romanesc si pierdem rapid restul, nu o sa mai avem in curand producatori autohtoni de carne si lapte, pamantul si apele sunt otravite sistematic cu substante chimice din industrie, agricultura si gradinaritul “moderne”, din “igienizare”, “dezinfectie”,”dezinsectie”. Vom mai manca doar lucruri otravite si sub monopol strain. Toate astea in conditiile in care Banca Mondiala “prevesteste” ca populatiile unor orase ca Timisoara, Cluj-Napoca, Brasov si Iasi vor creste in cativa ani cu peste 700.000 de oameni, printre care cel mai probabil se vor afla si zecile sau sutele de mii de imigranti cu care vrea sa ne pricopseasca UE si sa ne imprieteneasca cu forta iezuitii din Romania, prin proiecte gen “Sunt un strain, pana ma cunosti.” sau “Romania Primitoare”.

  https://www.bugetul.ro/anunt-important-facut-de-banca-mondiala-care-vor-fi-cele-mai-dezvoltate-orase-ale-romanie

  https://www.straininromania.ro/media/

  http://jrsromania.org/sa-recuperam-o-europa-primitoare/

  Toate sunt legate intre ele.

 5. Este aproape clar ca lucrurile sunt curat murdare dar pesta nu este o nouatate. Se invarte in tarile din jurul Romaniei de vreo 2-3 ani. Era doar o problema de timp pana cand sa faca ravagii si la noi.

  De ce a aparut in tarile care au laboratoare biologice americane pe teritoriul lor sau de ce virusul rezista la clima din nord cu toate ca vine din centrul Africii sunt intrebari grele la care probabil ca nu vom avea vreodata raspuns.

  Ai nostri (ma refer acum la ceea ce tine de guvern pentru ca mai sunt atatia pe care, cu toate ca au cetatenie romana, nu ii pot numi asa) chiar fac tot ce pot si ar trebui sustinuti. Ca nivelul de competenta este cum este e deja o alta discutie. Sa nu uitam insa ca ne confruntam cu o situatie exceptionala care depaseste orice inchipuire asa ca erorile sunt inerente uneori.

  Fara sa fac propaganda nimanui va spun de la cineva din industrie ca daca nu se iau cele mai drastice masuri in curand Romania va fi efectiv blocata in ceea ce priveste cresterea porcilor. Chiar daca fermele mari au masuri draconice de biosecuritate tot nu vor mai putea functiona pentru ca boala va fi in jurul lor si miscarea porcilor va fi oprita. In aceste conditii nu va mai putea lucra chiar daca boala nu va fi efectiv in respectiva ferma.

  Situatia chiar ar trebui privita foarte serios de toata lumea pentru ca fara masuri ferme ajungem de rapa (ex. se pare ca ferma din jud Tulcea in care au fost ucisi peste 40.000 de porci a fost contaminata de la un angajat care avea porc acasa). Sunt de inteles si cei care se opun sacrificarii (e greu sa-ti omori animalul din ograda pe care vroiai sa-l tai de Craciun) insa stirile care trimit problema in derizoriu sunt criminale. “Conspiratia” este mult mai sus. Noi trebuie doar sa aplicam la sange niste masuri ca sa nu dam vreo sansa de extindere a bolii care este reala dar care prin mijlocirea unor “oameni de bine” ajunge sa devina un hoax si sa apara mult mai mare decat este in realitate. Altfel …

  La 2-3 euro/kg asa cum se despagubeste in viu (iar majoritatea banilor vor fi de la UE) este o tragedie mai mica sacrificarea porcilor / mistretilor etc. decat sa se blocheze intreaga industrie de crestere, abatorizare, procesare etc.

  Asadar orice mesaj prin care oamenii sunt indemnati sa nu ia problema in serios este un atentat direct la stabilitatea alimentara a tarii. Si asa sunt sanse mici de reusita dar daca se mai pun si bete-n roate …. Chiar in articol se plang unii ca nu vine guvernul sa le sape gropi pentru mistreti. Chiar nu au gasit un buldoexcavator pe plan local? Au sunat la DSV judeteana si nu au gasit dezinfectanti? Astea sunt lucruri de bun simt si bunavointa, nu altceva.

  Daca nu se reuseste eliminarea bolii taranii vor putea creste in continuare porci in gospodarie cu riscul ca oricand sa apara un focar in apropiere si sa fie nevoiti sa-i elimine imediat. Prezenta la targurile de animale va fi interzisa (va fi un trafic clandestin de purcei la portbagaj ca sa-i iei de la scroafa si sa-i aduci in gospodaria proprie samd). Insa marile ferme vor inchide pe termen nelimitat (peste 2,5 milioane de capete) iar asta va fi o adevarata tragedie.

  Sigur ca nu trebuie creata isterie si probele analizate temeinic si cu o buna organizare insa daca in acest proces se intalnesc multi gigi contra care privesc chioras si actioneaza in bataie de joc nu facem decat sa ne sabotam singuri. Abia atunci se creaza haos, adica mediul perfect si pentru transmiterea bolii (prin tratarea cu superficialitate a metodelor de preventie in apropierea focarelor confirmate) dar si pentru aparitia a tot felul de erori care sa decredibilizeze intregul efort de combatere a virusului dar si a stirilor false / alarmiste / provocatoare / manipulatoare.

  1. Si daca pesta porcina africana are alta cauza, pe care o ignora toata lumea? Unii sugereaza enterocolita. E posibil. Simptomele pestei, enumerate pe un site guvernamental britanic pot indica la fel de bine si o intoxicatie cu substante chimice:

   febra, pierderea apetitului, lipsa de energie, moarte subita, cu putine semne anterioare, voma, diaree, piele rosiatica sau inchisa la culoare, in special pe urechi si rat, secretii oculare si nazale, respiratie ingreunata si tuse, slabiciune, mers nesigur. Enterocolita poate fi si ea consecinta acestei intoxicari chimice si nu cauza bolii.

   https://www.gov.uk/guidance/african-swine-fever

   Oricat de greu ne-ar fi, trebuie la un moment dat sa avem curajul sa privim critic chiar si acele cunostinte despre lume atat de larg raspandite si de fixate in mintea noastra ca ne par adevaruri absolute. Cum ar fi, de exemplu, existenta virusilor sau virusii ca si cauza a numeroase boli care pot avea de fapt alte cauze, pe care ne e greu sa le acceptam din cauza indoctrinarii stiintifice. Indoctrinare pentru ca promovarea unor teorii general acceptate, ca de exemplu teoria virala, se face in mod preferential, desi exista date cu mare greutate care sustin mai degraba teorii alternative cum ar fi cea chimica. Nu e greu de inteles de ce stau lucrurile asa, daca ne uitam la cifrele de afaceri ale companiilor din industria chimica si farmaceutica.

   Deci intreb, daca in realitate multe, daca nu chiar toate sperietorile (gripa aviara, pesta porcina, West Nile, Zika etc.) care sunt folosite de ani de zile pentru a justifica tot felul de abuzuri si agresiuni asupra populatiei din multe parti ale lumii, mergand pana la cele fizice, absolut inacceptabile intr-o lume care se pretinde civilizata, au alte cauze decat cele invocate fara drept de apel?

   Daca explicatia e mult mai simpla si mai greu de inghitit decat cea care ne e servita fara drept de apel?

   https://www.naturalnews.com/024754_virus_disease_poison.html

   Pe mine nu doar aceste teorii “alternative” m-au convins, ci si experimentarea directa a ceea ce inseamna viata unei persoane umane si a animalelor cu sensibiltate chimica intr-un mediu contaminat persistent cu substante toxice. Experienta pe care si romanii, nu doar occidentalii, o vor simti in curand din plin, pe masura ce concentratia substantelor toxice din mediu si din corpul lor va creste.

   1. Hai sa n-o dam in scenarita. Virusologia este o stiinta bine documentata. Asta intelege oricine care face gripa dupa ce a intrat in contact cu o persoana bolnava. Sigur ca sunt unii cu mintea lejera care in lipsa de ocupatie lanseaza teoria chibritului spunand ca virusii nu exista pt ca sunt prea mici si ca sa-i vedem samd insa demonstratiile lor n-au depasit niciodata nivelul penibilului.

    Desigur ca se poate ajunge la simptome similare si pe cale chimica dar asa ceva nu este posibil intr-o ferma in care ai 48.000 de porci. Crede-ma ca acolo stiu ce le dau sa manance iar daca s-ar intampla vreun accident ar avea efect asupra unui numar considerabil de animale. In cazul de fata a fost pesta porcina la 1 sau 2 porci, certificata de altfel prin analize de laborator. Moartea porcilor a fost de manual, nu te gandi ca se apucau sa-i omoare pe toti ca asa le-a venit pe chelie. Iar patronul de acolo nu-i prostu’ satului. A inteles care este situatia, ca a gresit acceptand muncitori care tin porci acasa, si apoi a colaborat la curatarea fermei. Simplu.

    Situatia este foarte grava iar teorii de genul celei de sus nu fac decat sa creeze confuzie. Cui foloseste insa asa ceva tocmai acum cand Romania risca sa dispara efectiv de pe harta producatorilor de carne de porc si puteam exporta inclusiv in China cu un potential urias de dezvoltare?

 6. in momentul asta Romania risca sa dispara de pe harta, odata cu o parte mai mare sau mai mica dintre romani. In timp ce sunt omorati porcii si multi romani se gandesc ca nu o sa mai aiba carne de porc romanesc pe masa, suntem intoxicati in masa, pe cale aeriana, cu substante toxice si persistente prin mijloace care fac imposibila respectarea concentratiei avizate de catre Ministerul Sanantatii, care oricum nu a binevoit sa tina cont de cei poate chiar 20% de romani care pot avea sensibilitate la aceste substante. Expunerea la aceste substante toxice, care sunt din categoria nocive si iritante, cele mai folosite fiind Aqua K-Othrine si K-Othrine Profi, de la Bayer, pot produce si au produs deja in cazul anumitor persoane cu sensibilitate chjimica, hipersensibilitate la aceste substante si nu numai la ele, transformand viata lor intr-o tortura zilnica sau,chiar le-au grabit martea celor cu imunitate foarte slaba sau boli cronice. Acelasi mecanism prin care sensibilitatea chimica poate deveni hipersensibilitate si poate provoca chiar moartea este valabila si in cazul animalelor. Expunerea in masa a animalelor la substante toxice, prin hrana, medicamente sau mediu contaminat, poate declansa reactii biologice puternice la animalele sensibile la substantele chimice, in timp ce restul pot ramane relativ neafectate pana se depaseste nivelul de toxine tolerat de organismul lor. Mie ipoteza chimica incepe sa mi se para din ce in ce mai plauzibila in cazul multor situatii care sunt de obicei interpretate altfel in mod oficial. Gripa aviara, de exemplu. De cand au inceput sa pulverizeze in zona mea substantele pe care le-am amintit, am inceput sa gasesc tot mai des pui de pasari (creaturi foarte sensibile la poluarea aerului) cazuti din cuib imediat dupa pulverizare care pareau relativ sanatosi la prima vedere pentru ca in cateva ore sa moara subit cu pleoapele invinetite si cu simptome de insuficienta respiratorie. Daca nu as fi simtit si eu, in acelasi timp, o serie de efecte ale expunerii la aceste substante, efecte asupra carora o buna bucata de vreme nu am avut informatii, desi era obligatia autoritatilor locale sa informeze populatia, de genul iritatiilor oculoare, cutanate, ale cailor respiratorii, si altele mult mai neplacute, pe langa mirosul permanent de pesticid care poate fi detectat de unele persoane hipersensibile, poate ca as fi crezut ca e vorba de gripa aviara. Am vazut simptome asemanatoare si la mamifere sensibile, Pot lua in considerare in continuare teorii impamantenite dar pentru mine nu mai sunt de ajuns atunci cand observatia directa mie imi spune altceva. Oricum, oricare ar fi explicatia medicala in cazul pestei porcine africane, daca privesti intreg contextul national si international, este evident ca miza nu e doar economica…

 7. Singura solutie: Satenii trebuie sa fie uniti si sa se rascoale impotriva celor care vin sa le macelareasca porcii. Nu merge cu fineturi. Asa cum s-a intamplat si cu gazele de sist. Romanii trebuie sa arate ca nu sunt prostii Europei, chiar daca UE vrea sa-i transforrme in piata de desfacere a Europei, si mai ales conducatorii lor care i-au vandut Europei.

 8. Fa te rog un efort si citeste comentariile de mai sus. Avem o sansa foarte mica de a scapa de problema pestei porcine iar asta cu 2 conditii:
  1. sa aratam colaborare totala – crezi ca va mai importa cineva produse dintr-o tara in care taranii sunt rasculati si nu vor sa ia masuri? nimeni nu va sta sa se gandeasca daca au avut sau nu dreptate pentru ca intr-o situatie de genul acesta prevaleaza siguranta alimentara si nu interesul catorva localnici;
  2. sa tratam lucrurile profesionist: cum apare un focar / presupus focar il eradicam imediat cu fermitate si fara discutii; analize la mai multe laboratoare; buna comunicare pentru a elimina stirile toxice care creaza psihoza sau care trimit in derizoriu (la fel de nocive), inclusiv mesaje ca cel la care raspund; masuri active de preventie care sunt executate cu responsabilitate maxima.

  altfel … Romania nu va mai produce carne de porc

  cine nu intelege contextul mai bine sa taca

 9. Consumatorii pot transa problema, prin boicotarea produselor din carne de porc de import.

  Romania importa 50% din carnea de porc consumata in tara, deci exista o piata interna mare in care productia autohtona o poate inlocui pe cea din import. Incetarea exporturilor nu inseamna neaparat falimentul fermelor romanesti pentru ca pot vinde produsele in tara, daca romanii nu se lasa intimidati si vor sa le cumpere.

  Situatia asta aparent catastrofala poate fi o mare sansa pentru fermierii romani daca romanii ii sprijina cumparand de la ei, in loc sa cumpere carne de import. Ar fi reparata in sfarsit nedreptatea care se face producatorilor locali de atata vreme prin favorizarea producatorilor externi.

  Romania nu are de ce sa importe carne de porc sau alte alimente pe care le poate produce singura, poate chiar la calitate superioara. in momentul asta, Romania trebuie sa se concentreze pe piata interna si acoperirea intregului consum alimentar prin productia interna, E vital sa ne pregatim in felul asta pentru criza alimentara globala. Abia apoi discutam despre export.

  Daca fermele si mici producatorii romani sunt impiedicati sa isi vanda produsele in tara, atunci putem face cu totii un efort, abtinandu-ne de la consumul de carne de porc pana cand pe importatori incepe sa-i friga la buzunare. Daca nu vrem sa facem sacrificii pentru binele nostru, in loc sa ne tot sacrificam pentru cei care ne spoliaza, o sa pierdem pana la urma orice urma de autonomie alimentara si ca urmare si de libertate.

  Ce vrem mai mult, siguranta sau libertate (alimentara sau de orice alt fel)?

 10. Rezistenta din Valea Canepii, Braila

  Localnicii, in frunte cu primarul, medic veterinar, au alungat luni echipele Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) venite să eutanasieze porcii dintr-un focar de pestă porcină africană, oamenii refuzând să le permită accesul în curţi.

  “Autorităţile judeţene spun că oamenii au fost prost sfătuiţi chiar de primar, iar CEI CARE AU REFUZAT au fost trecuţi pe o LISTA.”

  „Nu a fost necesară intervenţia poliţiştilor în localitate. În situaţia unui refuz se poate întocmi dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, potrivit articolului 352 din Codul Penal. Conform legii, persoanele aflate în această situaţie riscă închisoare între 6 luni şi 2 ani sau amendă”, a explicat, la solicitarea MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Brăila, Laura Dan.”

  https://www.nationalisti.ro/2018/08/pesta-porcina-greu-ii-este-taranului-sa-inteleaga-de-ce-i-ai-ucis-porcul-din-batatura/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button