X

Viktor Orban a dezvăluit la Băile Tuşnad care sunt INTERESELE maghiarilor în România

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

România modernă nu știe ce să facă cu minoritatea maghiară, de 100 de ani, a afirmat premierul Ungariei, Orban Viktor, prezent în țara noastră la o reuniune. 

UPDATE: Ungaria este interesată într-o Românie puternică şi stabilă, capabilă să stăvilească fenomenul migraţionist, a declarat, sâmbătă, premierul Viktor Orban, la Universitatea de Vară “Tusvanyos” de la Băile Tuşnad.

„Un lucru trebuie să spunem din capul locului – Ungaria e interesată într-o Românie puternică şi stabilă. Cât va rezista ortodoxia de aici şi în ce măsură România va fi în stare să stăvilească fenomenul migraţionist? Este o problemă de securitate, de siguranţă naţională atât pentru România, cât şi pentru Ungaria. Şi e o problemă cheie şi pentru austrieci şi pentru germani, dar Austria şi Germania încă nu şi-au dat seama de acest lucru, însă sperăm să nu întârzie prea mult această recunoaştere din partea lor”, a afirmat prim-ministrul Ungariei. Viktor Orban a menţionat că doreşte „mult succes” românilor, recomandându-le, totodată, să prevină situaţia de avea un „dublu deficit economic”, informează Agerpres.

El a susţinut că doreşte să aibă „o relaţie bună şi specială” cu fiecare partid politic din România şi şi-a exprimat regretul că politicienii români şi reprezentanţii Guvernului de la Bucureşti nu au dat curs invitaţiei de a participa la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad. „Păcat că nu avem un invitat cu care am putea purta un dialog adevărat şi am putea demonstra, într-adevăr, că e un lucru absolut benefic şi valoros să avem un dialog. (…) Ar fi ideal să avem un interlocutor, un reprezentant, de ce nu, al Guvernului de la Bucureşti sau altcineva. (…) Am avut asemenea ocazii şi sperăm să avem interlocutori şi în viitor”, a mai punctate oficialul de la Budapesta.

Știrea inițială

Orban a mai declarat, sâmbătă, la Universitatea de Vară “Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, că pentru maghiari Centenarul Marii Uniri nu reprezintă „un moment festiv”.

„Acum o sută de ani, România a intrat în epoca modernă. (…) Înţelegem că, din punctul lor de vedere, este un moment festiv, dar să înţeleagă şi ei că pentru noi nu e un moment festiv”, a spus premierul maghiar, potrivit traducerii oficiale asigurate de organizatori, informează Agerpres.

Viktor Orban a adăugat că „de o sută de ani, România modernă nu ştie ce să facă cu cei peste un milion de maghiari care trăiesc aici”. Liderul maghiar are obiective mărețe. E a spus că Ungaria şi-a propus ca până în 2030 să devină una dintre cele „cinci cele mai bune ţări din Uniunea Europeană, unde merită să trăieşti şi să munceşti”, dar şi să contribuie la „ridicarea Europei Centrale”, alături de ţările învecinate.

„Avem resurse, avem curaj şi am arătat vecinilor noştri că aceia care colaborează cu ungurii fac bine. Avem o ofertă pentru vecinii noştri, care se concentrează în ideea să legăm între noi ţările noastre cu autostrăzi, cu căi ferate şi (…) reţele energetice, (…) să armonizăm dezvoltarea armatelor noastre şi să dezvoltăm împreună economia şi investiţiile în Bazinul Carpatic. Deci, avem o ofertă – să construim împreună Bazinul Carpatic, pe baza respectului reciproc”, a mai spus Orban Viktor, la cea de-a 29-a ediţie a Universităţii de Vară “Tusvanyos”, organizată de Fundaţia Pro Minoritate din Ungaria şi Consiliul Tineretului Maghiar din România.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

  1. Unguri,ce sa le ceri,daca le lasi spatiu de manevra iti iau si umarul nu numai toata mana! Cu Dumnezeu inainte , sa vedem ce o sa aduca vremurile si sa speram ca o sa fim uniti la nevoie! Si sper sa fie nevoie! Nu uitati de toate macelurile catolice,Ip,Treznea,etc! Vecini sunt ei,merita chiar atat de multa intelegere din partea noastra!? Sfintii inaintasi ar fi ras daca ar fi venit la dansii cu toate ifosele pe care le emana fetitele acuma! Ar fi ras si dupa aia ar fi tras sabia ortodoxa si le-ar fi…… Nu tre’ sa mai continui,istoria inca este disponibila! Doamne Ajuta!

  2. Îi “meninke unde nu se vede frumos, de secole şi inke nju se astîmpără !!! ” Peste tot iridenta bagă bățul prin gard căci deh, în puszta şi pe Balaton nu é ca-n Erdely . Nu-i aşa ?! Că bine zicea ” Moş Petrache Ţuţea ” … . Acuma éştia dacă tot laudă ortodoxia de ce nu se întorc la credinţa de la început căci la începutul creştinării lor … au fost ortodocşi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button