X

Ministrul Sănătății pune presiune pe medicii de familie pentru a vaccina anti-rujeolă copiii

Sorina Pintea ministrul sanatatii

România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește cazurile de rujeolă, a spus, miercuri, la Buhuși, în județul Bacău, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aceasta exprimându-și speranța că medicii de familie vor avea mai mult curaj și vor intra în comunități, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Statisticile vorbesc: săptămâna trecută au fost 209 cazuri noi de rujeolă. Suntem în continuare pe primul loc în Europa şi (…) nu putem lucrurile să rămână aşa. Am foarte mare încredere şi în medicii de familie, pentru că, odată ce vor vedea că nu sunt singuri, mai ales cei din comunităţile izolate, cred că vor prinde puţin curaj. Practic, acesta este scopul prezenţei noastre aici”, a spus ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Potrivit ministrului, în zona Bacău, săptămâna trecută mai erau 130 de copii nevaccinați din 200.

„Sunt 200 de copii nevaccinaţi, dar, de săptămâna trecută, autorităţile au început să se pună în mişcare şi mai avem cam 130 de copii de vaccinat. Veţi spune că este, poate, prea puţin, dar este un început, pentru că, indiferent de legile pe care le avem, sunt comunităţi unde se pătrunde greu şi nu este vina autorităţilor locale. Este greu! Sunt momente în care e nevoie să ajutăm şi noi. De aceea am rugat Direcţiile de Sănătate Publică (DSP) din zonă să fie aici. Pentru că vreau să îi rog să replice acest model”, a declarat, la Buhuşi, ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a adăugat că ministerul de resort va continua, alături de partenerii săi, după data de 15 septembrie, odată cu începerea anului şcolar, campaniile de vaccinare în Mehedinţi, în Caraş-Severin, în Olt sau în Vaslui.

Totodată, ministrul a subliniat importanța ajutorului acordat de autorităţile locale pentru vaccinarea copiilor din comunități la care se ajunge cu dificultate.

„Este foarte importantă implicarea autorităţilor locale. În Buhuşi, centrul de vaccinare a fost organizat în centrul social, Primăria a pus la dispoziţie mijloace de transport, pentru a putea aduce părinţii cu copiii la centru, pentru că ei nu vor veni niciodată de bunăvoie sau vor veni prea puţini”, a mai spus Sorina Pintea.

După vizita la Spitalul Buhuşi, echipa de la Ministerul Sănătăţii a mers la centrul de vaccinare din localitate, unde mai mulţi copii au fost consultaţi, înainte de a fi vaccinaţi. În plus, un medic specialist le-a explicat părinţilor de ce este necesar vaccinul şi faptul că acesta este gratuit, iar, la rândul lor, părinţii au pus întrebări cu privire la vaccinare.

„Până acum au fost vaccinaţi astăzi (miercuri – n.r.) 42 de copii. Rata de vaccinare o vom calcula când vom încheia procedurile. Până acum avem vaccinaţi 50%. Copiii au între 9 luni şi 18 ani. Nu ne confruntăm momentan cu probleme. Principala întrebare a mămicilor este dacă ar putea să păţească ceva copiii după vaccinare”, a spus dr. Ana Dâncău, medic epidemiolog la DSP Bacău.

Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

 1. Propagandă scârboasă. Aceeași sinistră vrea și legea transplantului după model spaniol, cu donare de organe în baza consimțământului prezumat.

 2. Dragi parinti,deschideti ochii mari si nu va vaccinatii copii,aceste nenorocite vaccinuri vor avea repercursiuni in timp asupra copiilor,puneti va nadejdea in Bunul Dumnezeu si nu in vaccinuri.Doamne ajuta si sa ma iertati

 3. Vaccinul antirujeolic pus la dispoziție de Ministerul Sănătății este MMR-VAXPRO produs de Sanofi Pasteur. Acest vaccin este produs cu ajutorul unor celule recoltate din copii avortati. Apar in prospect sub denumirea de celule umane diploide WI-38. Oare nu se încalcă libertatea de conștiință religioasă prin folosirea acestui vaccin?

  Vedeți aici:
  1.Contractul de achiziție a vaccinului:
  http://www.ms.ro/download/centralizator_achizitional-_contracte/farmexpert-vaccin-RoR-contract.pdf
  2. Prospect vaccin MMR-VAXPRO
  http://www.ema.europa.eu/docs/ro_RO/document_library/EPAR_-_Product_Information/human/000604/WC500030170.pdf
  3. Ce reprezintă fibroplasti umani diploide WI-38 :
  https://m.activenews.ro/stiri-social/Comunicatul-Federatiei-Organizatiilor-Ortodoxe-Pro-Vita-din-Romania-Utilizarea-vaccinurilor-realizate-pe-linii-celulare-umane-provenite-din-fetusi-umani-avortati.-Implicatii-medicale-bioetice-si-morale-147239

 4. Elementele de la animale nu sunt compatibile la om, rezulta o gramada de boli. Vaccinurile au omorat oameni in toate tarile. Se folosesc seruri de la vaca pui porc maimute soareci….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!