X

Scoala poate continua folosirea SOCURILOR ELECTRICE pentru elevii cu nevoi speciale, a hotarat un judecător

Centrul Judge Rotenberg Center din Canton, Massachusetts, va putea continua să administreze șocuri electrice elevilor ( WCVB )

O școală din Massachusetts poate continua să folosească șocuri electrice pentru elevii cu nevoi speciale, hotărăște un judecător

Practica a fost condamnată de către grupurile persoanelor cu dizabilități, cât și de ACLU

Unei școli din Massachusetts i se va permite să continue să administreze șocuri electrice elevilor săi cu nevoi speciale după ce un judecător a hotărât că procedura se conformează “standardelor acceptate de îngrijire”.

Centrul Judge Rotenberg Centre (JRC) din Canton, Massachusetts, este singura școală din SUA ce utilizează această tehnică, fiind condamnată de organizațiile pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, Uniunea Americană a Libertăților Civile, și raportorul special pentru tortură al Națiunilor Unite.

Oficiul guvernatorului din Massachusetts a intentat un proces pentru a opri practica în 2014, dar Judecătoarea Katherine Fields de la Tribunalul de Familie și Succesiune din Comitatul Bristol, a hotărât săptămâna trecută că statul nu a reușit să demonstreze că procedura “nu se conformează standardelor acceptate pentru tratarea indivizilor cu dizabilități intelectuale sau de dezvoltare”.

JRC este o școală rezidențială și de zi pentru nevoi speciale ce este specializată în tratarea copiilor și adulților cu “tulburări emoționale”, conform site-ului său. Făcând parte din tratamentul lor, unii studenți sunt supuși unui șoc electric de la un Decelerator Electronic Gradual (GED) atunci când manifestă un comportament necorespunzător, precum rănirea de sine sau a altora.

Mai mulți părinți au numit tehnica ca “ceva ce le-a schimbat viața”. Într-un comunicat pentru postul de știri local WCVB, o organizație intitulată JRC Parents Group a declarat că se bucură de faptul că instanța a aprobat o terapie ce a “îmbunătățit calitatea de viață a copiilor noștri”.

“Nimeni nu-i iubește pe copiii noștri mai mult decât noi”, a afirmat grupul de părinți. “Am încercat și vom continua să încercăm orice este disponibil, incluzând teraii de comportament pozitiv și medicamente psihotrope pentru a ne ajuta copiii.”

“Dar, precum a stabilit instanța – nu există dovezi că vreun tratament alternativ ar fi eficient pentru tratarea copiilor noștri și menținerea lor în siguranță.”

Reacțiile negative împotriva tratamentului au început în 2012, când o filmare a reieșit arătându-l pe Andre McCollins, de 18 ani, primind peste două duzine de șocuri electrice în timp ce era legat de pat în 2002.

Mama dl. McCollins, Cheryl McCollins, a ajuns la o înțelegere cu șocala în cadrul unui proces pentru o sumă nedeclarată în 2012. JRC susține că și-a modificat semnificativ procedura de atunci.

Dar tratamentul a atras proteste din partea grupului pentru drepturile persoanelor cu dizabilități ADAPT, cel mai recent în luna trecută, atunci când membrii au pichetat în fața casei Secretarului de Servicii Umane Alex Azar.

Protestatarii au dorit ca Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) să aprobe un regulament propus interzicând practica, despre care agenția a declarat în 2016 că reprezintă un “risc substanțial și nerezonabil” pentru sănătatea publică.

“Au stat pe aceste regulamente de peste doi ani”, a declarat organizatorul ADAPT din Philadelphia, German Parodi, într-un comunicat de presă, “și pot pune capăt aceastei atrocități chiar acum cu o semnătură.”

Secretarul de Servicii Umane și Sanitare din Massachusetts, Marylou Sudders, trebuie acum să decidă dacă să facă apel, potrivit WCVB.

Categorii
Știință - bizar
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.