X

Preşedintele filipinez: „Demisionez dacă Dumnezeu există!”

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a promis că va demisiona dacă cineva îi va putea demonstra că Dumnezeu există, la numai două săptămâni după ce a stârnit furia oamenilor pentru că l-a făcut „prost” pe Dumnezeu.

Duterte a declarat că vrea să vadă măcar o singură persoană care să-i spună că a fost în Rai şi că a vorbit acolo cu Dumnezeu.

„Am nevoie de numai o persoană care să-mi spună că Dumnezeu există cu adevărat. Uite, am o fotografie. Am un selfie cu Dumnezeu”, a spus Duterte. „Din atâtea miliarde de oameni, am nevoie de unul singur. Şi dacă un astfel de om va exista, doamnelor şi domnilor, eu îmi voi da imediat demisia”, a promis el. Duterte a devenit ţinta criticilor în această ţară predominant catolică după ce a ironizat logica lui Dumnezeu în povestea biblică de creare a lui Adam şi Eva. “Adam a mâncat din fructul cunoaşterii, apoi s-a născut răul. Cine este acest Dumnezeu prost? Creezi ceva perfect şi apoi te gândeşti la un eveniment care să distrugă calitatea muncii tale”, a spus Duterte într-un discurs susţinut la 22 iunie în oraşul său natal Davao.

Rodrigo Duterte, în vârstă de 73 de ani, a susţinut că este dreptul lui să nu creadă în nicio religie. În trecut, politicianul a criticat dur Biserica Catolică din Filipine, unde mai mult de 80% din populaţie este catolică. El i-a acuzat pe preoţi de corupţie şi abuz sexual, declarându-se chiar el victimă a unor astfel de abuzuri sexuale când era elev la şcoala din Davao.

Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Cei care ar trebui sa fie exemple bune de multe ori aduc suferinta, la fel si acei preoti. Vai de cei prin care vine sminteala.

  2. Lasă că te convingi tu până la urmă. Deocamdată fă-ţi un selfie cu forţa electrostatică sau cu un electron.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!