X

THE ECONOMIST: De ce America are nevoie de mai mulți imigranți

Îndatorați imigrației

De ce America are nevoie de mai mulți imigranți

Pe măsură ce populația albă îmbătrânește și se micșorează, minoritățile și imigranții umplu golul

În timp ce Președintele Donald Trump încearcă să reducă imigrația în America, un nou studiu sugerează cât de repede strategia în cauză poate dezavantaja mulți dintre susținătorii săi loiali. În 2016, au fost constatate mai multe decese decât nașteri în cazul populației albe ne-latine a Americii. Nivelul de trai pe viitor a acestei populații în îmbătrânire și reducere depinde într-o tot mai mare măsură de doi factori: fertilitatea ridicată menținută printre grupurile minoritare deja prezente în țară – și imigrația continuă.

Rogelio Sáenz de la Universitatea din Texas și Kenneth M. Johnson de la Universitatea din New Hampshire au utilizat date de la Centrul Național de Statistici Sanitare pentru Centrul pentru Controlul Bolilor pentru a constata că decesele printre populația albă ne-latină a depășit nașterile pentru același grup pentru prima dată în istorie în urmă cu doi ani. Populația albă ne-latină s-a aflat în declin în 26 de state în 2016, comparativ cu patru state în 2004. Fertilitatea în scădere și mortalitatea în creștere au jucat ambele un rol: între 1999 și 2016, numărul de nașteri albe ne-latine au scăzut cu 11% – cu un declin îndeosebi de rapid în timpul crizei financiare – în timp ce numărul de decese a crescut cu 9%.

E puțin probabil ca tendințele să se reverseze cu mult: În fiecare an sunt mai puține femei albe ne-latine aflate la vârsta fertilă și mai mulți bărbați și femei în vârstă. Vârsta medie pentru acest grup demografic a crescut de la 39 în 2000 la 43 în 2016.

Munca cercetătorilor sugerează că previziunile Biroului de Recensământ privind amploarea populației albe ne-latine sunt probabil inexacte dintr-un punct de vedere optimist. Dar chiar și acele previziuni sugerează că în 2020 ar fi cu 70.000 mai puține nașteri decât decese pentru acest grup de populație, fiind susținut în acel an de către migrație. Dar chiar și luând în calcul migrația, previziunile anticipează că populația albă ne-latină va scădea cu aproximativ un sfert de milion pe an până în 2030 și cu aproape trei sferturi de milion pe an până în 2050.

Minoritățile și migranții umplu acest gol. De-a lungul Americii, aveau loc 4,9 nașteri latine pentru fiecare deces latin și 1,7 nașteri africante pentru fiecare deces în acel grup demografic. Și chiar luând în calcul creșterile de populație mai sporite printre grupurile minoritare, previziunile Biroului de Recensământ sugerează că fără migrație și nașteri din partea mamelor născute în străinătate, populația americană per ansamblu ar scădea cu aproximativ 6 milioane în perioada dintre 2014 și 2060. Migranții reprezintă un factor important în susținerea forței de muncă americane: în 2014, 80% din locuitorii născuți în străinătate erau cuprinși între vârstele de 18 și 64 de ani comparativ cu 60% din populația autohtonă.

Albii americani ar trebui să fie asigurați de asta. Conform proiecțiilor actuale ale Biroului de Recenământ, vor constitui mai puțin de jumătate din populația totală în decursul următoarelor trei decenii: 48% până în 2050. Dar vor constitui 60% din populația cu vârsta de cel puțin 65 de ani. Vârstnicii lucrează la rate semnificativ mai reduse și se bazează pe sprijinul public pentru asistență medicală și ajutoare sociale la rate mult mai ridicate. Asta înseamnă că albii ne-latini sunt supuși cu precădere riscului de stagnare economică și constrângeri de buget asociate cu o forță de muncă în declin ce ar rezulta din rate de naștere minoritare mai scăzute sau limite mai aspre pentru imigrație.

Implicațiile politice ale schimbărilor demografice nu sunt încă clare. Luând în considerare ratele de căsătorii mixte și alte forme de asimilare, cât și indicațiile rasismului în declin în întreaga țară, clasificările etnice și culturale ale Biroului de Recensământ ar putea avea mai puțină relevanță în timp.

Și orientările politicie printre grupurile minoritare pot evolua. Mulți latini sunt conservatori culturali. Unii Republicani, incluzând fostul președinte George W. Bush (ce a beneficiat de 44% dintre voturile latine în 2004) și Senatorul Marco Rubio din Florida au susținut apelurile către latini ca o sursă de viitor capital politic pentru partid.

Nesurprinător, în acest moment o asemenea reorientare politică pare o perspectivă distantă.

Categorii
Refugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!