X

Părinții din Italia nu vor mai fi obligați să arate dovada efectuării vaccinurilor obligatorii

Mandatory vaccinations: Italian parents will no longer need to provide doctor's note

Părinții din Italia nu vor mai trebui să furnizeze dovezi medicale pentru copiii lor care să dovedească că au primit zece vaccinuri obligatorii pentru înscrierea la o școală primară de stat, a declarat joi ministrul Sănătății.

Părinților le-a fost stabilit un termen limită de 10 iulie pentru a furniza școlilor documentația relevantă, dar acum părinții vor putea să își prezinte propria confirmare că copilul a fost vaccinat, potrivit Giulia Grillo, ministrul italian al sănătății, care a vorbit la o conferință de presă joi.

Grillo a anunțat că ea însăși a fost însărcinată cu primul ei copil în timpul aceleiași conferințe de presă și a spus că vrea „în mod evident” să se asigure că propriul copil a primit vaccinările necesare. Motivul pentru relaxarea regulilor a fost „simplificarea regulilor” pentru părinți, a explicat ea.

Predecesoarea ei, Beatrice Lorenzin, a spus într-o declarație: „Autocertificarea nu este un lucru rău, dar există chestiunea controalelor: cine va garanta că copiii de la școală sunt într-o stare de siguranță?”

Institutul Național de Sănătate din Italia (ISS) a declarat, de asemenea, că „este important să nu compromitem scopul sănătății tuturor”, mai ales atunci când a venit la copiii care, din motive medicale, nu pot avea vaccinări. Grillo a subliniat că familiile nu ar trebui să facă declarații false despre vaccinările copilului lor, ci să contacteze ministerul sănătății dacă au „îndoieli legitime”.

Atât Liga, cât și Mișcarea Cinci stele, care au guvernat împreună de la 1 iunie, au promis să elimine legea obligatorie de vaccinare introdusă anul trecut.

Conform decretului, care a declanșat o dezbatere publică fierbinte atunci când a intrat în vigoare, copiii nu se pot înscrie într-o creșă sau grădiniță dacă nu au fost vaccinați împotriva rujeolei, precum și a altor nouă boli. Toate aceste vaccinări sunt oferite gratuit, iar părinții care nu au respectat vor primi amenzi  până la 500 de euro, cu excepția cazului în care există un motiv medical pentru a nu primi vaccinurile.

CITIȚI ȘI: Vaccinările obligatorii în Italia: cum funcționează

Anterior, doar patru vaccinuri – fără a include rujeola – au fost obligatorii, iar liderul Misiunii pe cinci stele (M5S), Luigi Di Maio, acum viceprim-ministru, a sugerat revenirea la aceste patru, prin adăugarea unui vaccin obligatoriu împotriva rujeolei.

În 2017, în Italia au existat patru decese cauzate de rujeola și aproape 5000 de cazuri de boală în total, în timp ce rata națională de imunizare a rujeolei de 87% este mult sub pragul de 95% recomandat de Organizația Mondială a Sănătății.

O mișcare crescândă anti-vaccinare în țară a fost considerată una dintre cauzele creșterii recente a cazurilor de rujeolă recentă și M5S a fost foarte criticat pentru rolul său în ceea ce privește îndoielile privind eficacitatea vaccinărilor. O propunere de lege propusă de partid în 2014 a cerut „o mai bună informare și o posibilă refuzare a administrării vaccinărilor” și a citat studiile dezamăgite.

AVIZ: „Legislația obligatorie a vaccinului din Italia ar trebui adoptată la nivel mondial”

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!