X

Sondajul UE pentru renunțarea la ora de vară. Chestionar online

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Europenii sunt intrebati, prin intermediul unui sondaj lansat de Comisia Europeana, daca doresc sa pastreze sau sa renunte la practica trecerii la ora de vara, prin care ceasurile se dau inainte cu o ora in ultima duminica din luna martie. 

Comisia Europeana a lansat un sondaj, care poate fi completat pana in data de 16 august, prin care cetatenii din UE sunt intrebati daca doresc pastrarea orei de vara sau renuntarea la aceasta, precum si daca prefera ora de vara – cand ceasurile sunt date cu o ora inainte – sau ora de iarna, informeaza DPA.

Sondajul vine ca urmare a rezolutiei adoptate de Parlamentul European in februarie referitoare la reevaluarea regimului schimbarii orei precum si in urma solicitarilor cetatenilor si a catorva state membre, precizeaza Comisia Europeana.

Chestionarul contine cinci intrebari prin care respondentii sunt rugati sa-si evalueze experientele legate de schimbarea orei, sa spuna daca doresc continuarea acestei practici sau desfiintarea sa, motivandu-si optiunea, sa specifice daca prefera ca ceasurile sa ramana permanent date inainte sau inapoi.

Puteti completa chestionarul AICI

In luna martie, 73% dintre germanii intervievati au spus ca ar prefera desfiintarea orei de vara, potrivit unui sondaj comandat de compania germana din domeniul asigurarilor DAK. Cu toate acestea, putini dintre cei intrebati se asteapta ca aceasta practica sa fie desfiintata in urmatorii cinci ani.

Mecanismul trecerii la ora de vara a fost introdus in mai multe tari europene in timpul Primului Razboi Mondial pentru a contribui la economisirea energiei electrice.

Potrivit reglementarilor europene, in statele din blocul comunitar, ceasurile se dau cu o ora inainte in ultima duminica din luna martie si cu o ora inapoi in ultima duminica din octombrie.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button