X

IRLANDA: Botezul pruncilor violează drepturile omului (ale copilașilor)

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Activistă pro-avort pretinde că botezul pruncilor violează drepturile omului ale copilașilor

Fosta președintă irlandeză, Mary McAleese, a criticat săptămâna aceasta botezul pruncilor și Biserica Catolică, susținând în același timp abuzul mortal asupra copiilor nenăscuți, prin avort. 

Vorbind cu Irish Times, McAleese a afirmat că botezul pruncilor impune ”obligații pentru persoanele care au doar două săptămâni”.

Activistă radicală pro-avort, liderul politic a atacat în mod repetat atât Biserica Catolică. cât și pe alții care cred că copiii nenăscuți ar trebui să aibă drept la viață. În mod ironic, ea și-a exprimat oroarea față de acțiunea inofensivă de a boteza copilul cu apă în timp ce glorifica avortul – distrugerea violentă a pruncilor în pântece.

Breitbart ne prezintă mai multe:

 

Copiindu-l pe ateistul profesionist Richard Dawkins, care a susținut că etichetarea copiilor ca posesori ai credințelor religioase este ”întotdeauna o formă de abuz asupra copiilor”, McAleese a spus că pruncii botezați în Biserica Catolică sunt ”recruțații de copii, care sunt constrânși la obligațiile de a asculta pe tot timpul vieții”.

Botezul timpuriu încalcă drepturile fundamentale ale omului, a afirmat ea, adăugând că nu se pot impune obligații copiilor mici și apoi ”să li se spună la 7 sau 8 sau 14 sau 19 ani că `aici este ceea ce ați contractat, aici este ceea ce ați semnat`, deoarece adevărul este că nu au făcut-o”.

McAleese a spus că actualul model al botezului ”a funcționat mai multe secole, deoarece oamenii nu înțelegeau că au dreptul să spună nu, dreptul de a pleca”.

 

Săptămâna trecută, McAleese l-a mitraliat și pe episcopul catolic Kevin Doran de la Elphin, care a cerut catolicilor să meargă la spovedanie dacă au votat pentru abrogarea celui de-al 8-lea Amendament pro-viață din constituția țării.

The Irish Independent raportează că McAleese a înfruntat îndemnul episcopului și și-a exprimat deschis votul pentru a permite legalizarea uciderii copiilor nenăscuți în Irlanda. Ea a făcut declarațiile în weekend, la o conferință organizată de grupul de laici catolici We Are Church Ireland, din Dublin.

Committed Catholics au fost unul dintre cei mai puternici avocați pentru copiii nenăscuți în Irlanda și în întreaga lume. Ei continuă să lupte neobosit pentru a salva copiii de violența și distrugerea avortului.

Timp de zeci de ani, al optulea amendament a protejat copiii nenăscuți și mamele în mod egal în Irlanda, recunoscând că ambele sunt ființe umane valoroase care merită dreptul la viață. Peste 100.000 de copii nenăscuți și mame irlandeze au fost cruțați de durerea și de moartea avortului.

Irlanda a fost, de asemenea, unul dintre cele mai sigure locuri din lume pentru mamele însărcinate și copiii lor, cu una dintre cele mai scăzute rate de mortalitate maternă din lume.

Acum, teama este că legea avortului din Irlanda va fi oglindită la fel ca în Marea Britanie, unde în fiecare an, una din cinci sarcini se termină cu avort. În Marea Britanie, avortul este permis până în săptămâna 24 de sarcină.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Mary McAleese este si o activista pro homosexualitate.

Sigur, catolicii sunt eretici, deci vorbim de fapt despre “botez”, intre ghilimele:

1896: CATOLICII sunt ERETICI si TREBUIE BOTEZATI daca vin in Biserica Ortodoxa / Tiparit cu autoritatea si binecuvantarea Sfantului Sinod al Sfintei Biserici Autocefale Ortodoxe Romane

Doar ca nu asta ii mana in lupta pe activistii atei, pro avort si pro homosexualitate. Aceleasi vorbe le vor spune cand va veni vremea (si nu e departe) si in Romania si in alte tari ortodoxe referitor la botez …

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

8 comentarii

  1. Pe unii îi deranjează Sfânta Liturghie, pe alții – Botezul! Dumnezeu să-i elibereze de duhurile necurate care-I stăpânesc! Câtă nevoie de exorcizare este în lume! Doamne, Iisuse Hristoase, miluiește-I pe toți cei ce suferă sufleteşti sau trupeşte!

  2. @ortodox

    Si de aia Miscarea legionara a dat o gramada de sfinti, denumiti si Sfintii Inchisorilor, pentru ca erau ecumenisti?
    Niste exemple ar fi Arsenie Papacioc , Iustin Pirvu, oameni care au facut parte din Miscare, dar pentru tine probabil nu conteaza. In alta ordine de idei este urmatoarea chestiune: nu stiu cit de mult urmaresti acest blog, si orice s-ar spune despre ortodox-info, numai despre pro ecumenist nu poate fi invinuit.
    Exemplul din articolul curent nu face apologia ecumenismului, dupa cum tu ai dedus, ci arata gradul de cadere si apostazie al vestului catolic si protestant, apostazie care ne paste si pe noi ortodocsii, daca nu tragem invataminte de la altii.
    Pentru mintuirea sufletului nostru invatamintele pot fi luate atit de la pagini cit si din natura.

  3. Spui ca; “…toata miscarea legionara era una rasista si ecumenista)…”

    Apai draga ortodoxule hotaraste-te: ori e rasista, ori e ecumenista, ca altfel sustii o contradictie intre termeni.
    Rasist este cel care este impotriva celor care nu sint ca el, iar ecumenist este cel care se amesteca cu toti. Tu nu ai proprietatea termenilor. Asadar dupa logica ta paguboasa, tu insu-ti esti rasist.

  4. SI totusi comentariile domnului Ortodox nu le regasim, sa fie o forma de cenzura? As vrea sa cred ca aici nu se practica asa ceva…..

    1. paladin

      Tu crezi ca-i tinem minte pe toti? Nu stiu ce s-a intamplat. O fi zis el ceva pe urma, aici sau la alt articol, si cand l-am banat, s-a sters tot. Curatenia este uneori necesara, altfel rubrica de comentarii devine o latrina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button