X

Senatorii au votat: ANTISEMITISMUL va fi considerat INFRACȚIUNE şi se va pedepsi cu ÎNCHISOAREA

de null

Manifestările fizice sau verbale, motivate de ură împotriva evreilor, constituirea sau aderarea la organizaţii cu caracter antisemit, precum şi promovarea antisemitismului prin diverse materiale ori simboluri vor fi considerate infracţiuni şi vor fi pedepsite cu închisoarea, potrivit unui proiect de lege care tocmai a primit votul Senatului.

Propunerea legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antisemitismului a primit mai devreme votul senatorilor, însă pentru a intra în vigoare proiectul trebuie să treacă și de Camera Deputaților (For decizional), şi de Preşedintele României, iar, ulterior, să fie publicat în Monitorul Oficial.

Ca element de noutate în legislaţia românească, proiectul de lege oferă câteva definiţii clare şi destul de elaborate referitoare la antisemitism, respectiv:

 • antisemitismul reprezintă „atât percepţia referitoare la evrei exprimată ca ură împotriva acestora, cât şi manifestările verbale sau fizice, motivate de ură împotriva evreilor, îndreptate împotriva evreilor sau ne-evreilor ori a proprietăţilor acestora, împotriva instituţiilor comunităţilor evreieşti sau lăcaşurilor lor de cult”;
 • prin organizaţie cu caracter antisemit se înţelege „orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, în scopul promovării ideilor, concepţiilor sau doctrinelor antisemite (în această categorie pot intra organizaţii cu sau fără personalitate juridică, partide politice, asociaţii, fundaţii, societăţi comerciale etc.).

În ceea ce priveşte pedepsele pentru infracţiunile de promovare a antisemitismului, proiectul menţionat anterior stabileşte următoarele:

 • închisoare de la trei luni la trei ani pentru promovarea în public, sub orice formă, a unor idei, concepţii sau doctrine antisemite, pentru utilizarea în public a simbolurilor antisemite (drapele, insigne, uniforme, sloganuri etc.), precum şi pentru confecţionarea, vânzarea, răspândirea ori deţinerea în vederea răspândirii a acestora;
 • închisoare de la un an la cinci ani pentru distribuirea sau punerea la dispoziţia publicului, prin orice mijloace, a materialelor antisemite (imagini, mesaje text, conţinut audio-video etc.);
 • închisoare de la trei la zece ani pentru iniţierea, constituirea, aderarea sau sprijinirea, sub orice formă, a unei organizaţii cu caracter antisemit.

În expunerea de motive la iniţiativa legislativă, se arată că „în 2018 se împlinesc 80 de ani de la introducerea în România a legilor rasiale şi antisemite, care au constituit catalizatorul Holocaustului pe teritoriul românesc”, iar adoptarea legii menţionate anterior „va reprezenta atât un instrument legislativ esenţial, cât şi o expresie a puternicului angajament politic de a acţiona hotărât împotriva tuturor formelor de manifestare ale acestei percepţii, bazată pe ură împotriva evreilor”.

De asemenea, iniţiatorii proiectului susţin că „promovarea luptei împotriva antisemitismului trebuie să fie avută în vedere într-un context mai larg, alături de lupta împotriva intoleranţei, discriminării, rasismului, xenofobiei etc.”.

 

Atenţie! Prevederile proiectului de lege privind prevenirea şi combaterea antisemitismului nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat de Camera Deputaților, promulgat de şeful statului şi publicat în Monitorul Oficial.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

17 comentarii

 1. Infractiune ar trebui sa fie daca zici ceva impotriva romanilor si Romaniei !
  Ce treaba are evreul sa impuna lumii asemenea legi ? Sa stea in tara lor si sa puna legi acolo, nu sa umble cu cortul.

  Astia de acum l-ar inchide si l-ar omori din nou pe Hristos, Cel ce a zis despre iudei ca tatal lor este diavolul.

   1. Fiindcă mi se pare ridicol să începeți articolul cu poza unui om după gratii, atrăgând, probabil, atenția asupra faptului că pentru opinie/cuvânt o să ajungi după la gherlă, când de fapt a existat o Petiție care s-a înecat în indiferența quasi totală a publicațiilor independente din mediul online. Singurele publicații importante care s-au asumat alături de poporul român, luptând pentru libertatea opiniei și dreptul la credința strămoșească, a fost Incorect Politic și revista de investigații Justițiarul. Apropo, în expunerea de motive și explicații ați omis un amănunt fundamental: Utilizarea de simboluri sau imagini asociate cu antisemitismul clasic pentru a caracteriza statul Israel sau cetățenii acestuia (de exemplu, acuzații că evreii l-ar fi ucis pe Isus sau acuzarea acestora de comiterea de ucideri rituale)“. Fraza se repetă și în Anexa 1, cu scopul de a se fixa mai bine interdicția de a nu-i mai acuza de deicid pe iudei/jidani (jidani – cuvânt provenit din germanicul Die Juden, la rândul său provenit din latinescul Judaeus/i).

    Aceasta este o formă perfidă, disimulată, specifică iudaismului, de negare a Creștinismului în totalitatea sa. Într-adevăr, Creștinismul a apărut după Învierea din morți a lui Iisus și se întemeiază pe trei repere religioase fundamentale: Nașterea, Crucificarea și Înălțarea la Cer lui Iisus Hristos. Or, este fapt istoric menționat documentar că Iisus Hristos a fost omorât de iudei.

    În concluzie, poziția pe care ați adoptată față de Petiție vă așează pe deplin în lista celor care au participat la acest viraj istoric dramatic prin care, după mai bine de 70 ani, ne întoarcem sub tirania minorității antricreștine, antiromânească.

    1. Cristina

     Esti aiurita sau esti cu treaba.
     In primul rand am fost si noi printre primii si cam singurii care au scris:

     O nouă LEGE privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea ANTI-SEMITISMULUI se află la Senat pentru dezbatere / PUȘCĂRIE GREA pentru “TEORII ALE CONSPIRAȚIEI” (gen illuminati sau controlarea de către evrei a mass-media și a băncilor), Prohodul Domnului necenzurat, etc.
     http://ortodoxinfo.ro/2018/04/13/o-noua-lege-privind-unele-masuri-pentru-prevenirea-si-combaterea-antisemitismului-se-afla-la-senat-pentru-dezbatere-puscarie-grea-pentru-teorii-ale-conspiratiei-gen-illuminati-sau/

     In al doilea rand, OrtodoxInfo a ramas singurul portal real ortodox anti sistem.

     In al treilea rand, n-am promovat petitia care bate campii despre kazari. Daca la aia te referi. Daca mai e si o alta, te rog sa-mi spui.

     1. Mă rog, altă petiție nu e… fondul ei contează si nu cred că bate câmpii.

     2. Să lăsăm orgoliile bazate pe formă, intrați pe fond și o să vedeți că Petiția are adâncimea și expunerea pe măsura atacului incredibil înfăptuit și oficializat la cel mai înalt nivel împotriva Credinței și a adevărului istoric. Ca să nu vorbim de cele imediate legate de opinie și dreptul la continuitatea Neamului Românesc.

     3. Cristina

      Nu-i vorba de orgolii. Teoria kazara este extrem de nociva. Tu ar trebui sa mai inveti multe si de abia mult mai pe urma sa-ti dai cu presupusul. Sau, repet, esti cu treaba. La fiecare nou comentariu alt tau inclin sa cred mai mult in ultima varianta.

     4. Să înțelegem că nu sprijiniți Petiția fiindcă face referire, preț de un aliniat, la teoria Kazară. Din câte îmi aduc aminte ați promovovat și voi teoria Kazară? Sincer, nu cred! Rămân și eu la prima părere despre site-ul dvs. și menționez că Petiția, chiar dacă o să eșueze, și-a îndeplinit rolul pe deplin, măștile „rezidenților” de paradă au căzut! Căsnicie ușoară cu noii stăpâni!

 2. La cate violente s-au comis in ultimul timp impotriva evreilor din Romania, era absolut necesara o astfel de lege.

  Sa enumeram cate legi exista: legea impotriva organizatiilor cu caracter fascist, rasist, xenofob (erau foarte multe astfel de organizatii si legea le-a mai rarit), legea anti-legionara (ma mir ca n-a prevazut aceasta lege si profanarea mormintelor Sfintilor Inchisorilor – cei care n-au fost aruncati in gropi comune) si acum legea combaterii antisemitismului

  Cred ca mai e nevoie de o lege care sa-i dea dreptul lui Alexandru Florian sa injure Romania de cate ori vrea (si noi sa n-avem dreptul sa protestam, fiindca asta ar insemna antisemitism) si suntem aranjati.

  Vreo LEGE IMPOTRIVA HOLOCAUSTULUI CELOR NENASCUTI, cumva? Nu, avortul e kosher pentru goimi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button