X

Semnifiicațiile tulburătoare din clipul ”Fall in Line” al Christinei Aguilera si Demi Lovato

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Fall in Line” este un duet cu două foste vedete Disney: Christina Aguilera si Demi Lovato.  Deși cântecul pare a fi despre ”împuternicire” (cu sensul de a avea mai multă putere), videoclipul spune o poveste complet diferită: ambele sunt încă sclave ale unei industrii opresive.

Tendința din 2018 este puternică: trebuie doar să fii supărat și moralist. Pentru a fi considerați relevanți, artiștii de divertisment trebuie să se angajeze în semnalizarea intensă a virtuții și să reprezinte un tip de martir pentru un fel de cauză. Desigur, mass-media nu permite doar transmiterea unui mesaj, care să fie susținut de vedetele pop. Mesajul pe care îl promovează este atent calculat și este comercializat într-un mod specific, pentru a genera o reacție specifică.

Și cum industria de divertisment este ceea ce este, mesajele promovate de staruri sunt adesea înșelătoare și manipulative. Într-adevăr, așa cum am subliniat în recentele mele articole despre Katy Perry, Justin Timberlake sau Kesha, simbolismul găsit în videoclipurile acestor artiști aduce adesea mesaje întunecate și deranjante, care neagă orice fel de așa-numită ”împuternicire”. În cazul în care nu știați, ei nu vor să vă ”împuternicească”. Vă înșeală să credeți că a avea putere înseamnă a fi supărat, plin de ură și sub controlul elitei.

Clipul ”Fall in Line” al Christinei Aguilera  este încă un exemplu al acestei tendințe triste. În timp ce în cântec pare a fi vorba aproximativ de #metoo și acordarea de putere femeilor, video-ul spune o altă poveste. Prin scene simbolice, videoclipul dezvăluie adevăratele lucrări interioare ale industriei de divertisment și adevărata stare a vedetelor, precum este și Christina Aguilera. Nu, nu sunt ”împuternicite”, sunt exact opusul.

Atât Christina Aguilera cât și Demi Lovato au fost recrutate de Disney încă din copilărie. De atunci, au fost sub controlul strict al industriei.

Stânga: Tânăra Christina Aguilera la emisiunea TV ”Clubul lui Mickey Mouse”. Dreapta: Demi Lovato, vedetă în filmul Disney ”Camp Rock”

După ce ”a absolvit” către o carieră solo, a urmat o sexualizare grea. Ambele cântărete au devenit o parte a programului omniprezent de programare Monarch / Sex Kitten (pisicuța sexuală – pentru mai multe informații, citiți mai întâi acest articol).

În videoclipul ”No Myself Tonight” din 2010, Christina este de fapt o pisicuță sexuală.

Pentru a pune capac, clipul se termină cu o orgie într-o biserică (citiți articolul despre acest videoclip aici).

 

După ce au vândut aceste stele ca obiecte sexuale timp de câțiva ani, aceleași companii de discuri le comercializează acum ca fiind ”feminisme deschise”, pentru că acum este momentul de a face bani pe spatele mișcării #metoo. Cu toate acestea, videoclipul spune adevărul întunecat despre industrie: că nu-i pasă de nimic. De fapt, este vorba despre exact opusul împuternicirii: Înrobirea.

Titlul cântecului este în principiu un ordin atât pentru celebrități, cât și pentru masele în general: ”Fall in Line” (încadrează-te în rând) și nu mergeți împotriva curentului. Nu există nici o ”eliberare” reală. Cântecul pur și simplu împinge agenda ”dezbină și cucerește” (în acest caz, dezbinarea este între sexe) sub un strat greu de simbolism MK.

 

Fall in line / Încadrează-te în rând

Video-ul începe cu fetițele Christina și Demi jucându-se afară.

Copilărie și inocență.

Apoi, oameni malefici apar de nicăieri:

Oamenii mascați în uniforme futuriste le răpesc pe fetițe.
În continuare, o vedem pe Christina zăcând într-o celulă. A fost sub controlul ”lor” tot acest timp.

 

În mod clar sclave MK

Chiar de la început, videoclipul dezvăluie că este vorba despre lumea sumbră a programării Monarch, unde copiii sunt răpiți și forțați să trăiască într-o ”locație secretă”, ca sclavi. Având în vedere faptul că atât Christina, cât și Demi au crescut ca și copii-vedete ai Disney (adică ai fabricii de sclavi MK), acest lucru este destul de precis.

Diferite imagini arată cântărețele aflate în închisoare, într-o unitate ”subterană”, unde sunt monitorizate cu strictețe.

Christina stă într-o celulă. Totuși, aceasta nu este o celulă de detenție obișnuită folosită pentru infractori. Aceasta este o facilitate MK.
Sclavii MK sunt într-adevăr sub supraveghere video/audio permanentă.
Agenții de pază țin în mâini date bio-medicale extinse despre fiecare deținut.

 

Industria de divertisment

Când începe cântecul, Christina este ținută de doi bărbați mascați – manipulatorii MK.

Bărbații o obligă pe Christina să își cambreze fesele spre spate, făcând aluzie la abuzul sexual.
Unul dintre bărbați îi înmânează Christinei un microfon.
Christina începe să cânte ”Fall in Line” în timp ce multe camere o filmează.

Scena de mai sus este destul de clară: manipulatorul vrea de fapt ca Christina să cânte cântecul care se presupune că este despre libertate. Versurile Christinei sună astfel:

 

”Fetițelor, ascultați îndeaproape

Pentru că mie nimeni nu mi-a spus,

Dar meritați să știți

Că în această lume, nu sunteți obligate,

Nu le datorați

Trupul și sufletele voastre”

 

Cine sunt ”ei”, cei despre care vorbește? Industria care o deține? Un lucru este sigur, ”ei” îi dețin propriul corp și al ei suflet. Videoclipul este destul de clar cu acest lucru.

Versurile lui Demi Lovato sunt, de asemenea, oarecum dezorientante:

 

”Arătați-vă puțin pielea, făceți-i să vă dorească,

Pentru că Dumnezeu vă interzice,

Cunoașteți-vă drumul spre casă

Și întrebați-vă de ce contează

Cine este măgulit

Că sunteți mai mult decât carne și oase

 

În timp ce mesajul versurilor pare să fie pozitiv, tot ceea ce privește videoclipul și istoria cântărețelor sunt în contradicție directă cu acest mesaj.

Carierele ambelor cântărețe s-a bazat din greu pe sex (uneori într-o manieră extremă).

Chiar și în videoclipul ”Fall in Line”, ambele cântărețe sunt îmbrăcate în haine sexy, care dezgolesc. Există un unghi bizar, pervertit, față de abuzul afișat pe ecran, care amintește de fanteziile sexuale de supunere / dominare. Pe scurt, este pusă o grămadă de ipocrizie într-o melodie care le spune fetelor că sunt ”mai mult decât carne și oase”. Într-o manevră clasică de înșelare din partea mass-media, cuvintele cântăreței nu se potrivesc cu ceea ce se întâmplă pe ecran. Sau în viața reală.

Pe 4 iunie, Demi Lovato a postat pe Twitter o ”farsă” pe care i-a făcut-o garzii de corp, când a angajat o escortă pentru a-l apuca de părțile intime (hahahahaha). Ea a fost apelată imediat, pentru că ”farsa” ei a fost de fapt agresiune sexuală. Tweet-ul a fost șters rapid.
Nu este genul de titlu pe care doriți să îl vedeți la câteva zile după ce ați lansat o melodie care vorbește despre bărbați abuzivi.

În timpul piesei, o voce masculină repetă unele lucruri iritante:

 

”Unu, doi, trei,

Dreapta, doi, trei

Închideți gura (oh),

Cambrează-ți fundul pentru mine

Marș, doi, trei,

Unu, doi, trei,

Cine ți-a spus că ai voie să gândești?

 

Această voce ar vrea să spună că reprezintă bărbatul opresiv împotriva căruia luptă fetele. Cu toate acestea, încă o dată, există ceva pervertit în legătură cu acest ritm. Într-adevăr, natura lui repetitivă, atrăgătoare, determină creierul să recepteze, în mod inconștient, aceste ordine directe. Unde tragem linia dintre a denunța ceva și obsesia nesănătoasă despre acesta? Trebuie să dansăm când auzim un bărbat abuziv verbal? Nu este aceasta opusul a ceea ce am dori să realizăm de fapt? Mai multă ipocrizie.

 

Eliberarea?

Mai târziu în videoclip, un bărbat mascat intră în celula Christinei, intenționând să o abuzeze.

Manipulatorul îi depărtează forțat picioarele Christinei, indicând că urmează să o violeze. Abuzul sexual este folosit în mod obișnuit în controlul minții tip Monarch.

Cu toate acestea, Christina reușește să se elibereze și să-i tragă tipului un șut în fund. Apoi, ea o eliberează pe Demi și amândouă găsesc o cale de a scăpa. Dar scapă ele cu adevărat?

După toți acei ani petrecuți în interiorul acestei închisori super-sigure, fetele scapă în mod convenabil prin această trapă deschisă. Ciudat.
Ușa le duce în exact același câmp unde fetele se jucau în timp ce erau copile. De asemenea, ciudat.

Videoclipul ne spune că uriașa facilitate MK a fost situată chiar sub locul în care fetele se jucau. E o coincidență … cu excepția cazului în care nimic din acestea nu este real și totul se întâmplă în capul fetei. Simbolismul subtil al scenei finale spune totul.

După cum puteți vedea, sunt mulți fluturi monarh care zboară în jurul Christinei și în jurul lui Demi, la sfârșitul videoclipului, reprezentând-le astfel tot sub controlul minții. Există un motiv pentru care ”evadarea” a fost atât de ușoară și convenabilă: nu s-a întâmplat cu adevărat. Există, de asemenea, o implicație îngrijorătoare: Christina a fost probabil abuzată, iar sfârșitul videoclipului arată faptul că în ea s-a produs disocierea.

Deci, nimeni nu a fost ”eliberat” de nimic. Christina și Demi au interpretat melodia pe care manipulatorii au vrut ca ele să o cânte pentru camere, rămânând însă sub controlul minții.

 

Premiile Billboard

Așa cum se întâmplă adesea cu single-urile realizate de către pionii majori ai industriei, ”Fall in Line” a fost promovat cu o evoluție simbolică la spectacole de premiere.

Christina și Demi interpretează înconjurate de bărbați în uniforme, prestabilind atmosfera apăsătoare de stat-polițienesc. După ce și-a cântat versurile, Christina este purtată de doi bărbați. Sclavia industrială pură.
Mai târziu, un cerc alb și unul negru se unesc. Dualitatea și unirea contrariilor este simbolismul ocult pur al elitei.
Cercurile care fuzionează creează ceva asemănător unei eclipse solare. În termeni oculți, creează un ”soare negru”, un simbol ocult cu semnificație profundă. Observați că bărbații de fapt ”proslăvesc” femeile.

Clipul este cu adevarat despre #metoo? Sau despre elita ocultă sărbându-și controlul? Ca de obicei?

 

Concluzie

La valoarea nominală, ”Fall in Line” este un videoclip ”înălțător”. Oprimate de bărbații răi, agresivi, Christina Aguilera și Demi Lovato se eliberează, ca să se reunească apoi ca surori pe același câmp magic unde se jucau în calitate de copile.

Cu toate acestea, această interpretare simplistă ignoră simbolurile importante ce apar pe parcursul filmului. Adevărul trist este că atât Christina, cât și Demi, sunt încă deținute de mărci importante. Agenda MK, care este dominantă de ani de zile, este astăzi mai puternică decât oricând. Singura diferență este că ”ei” au găsit o modalitate de a deghiza simbolismul lor răscolitor sub o țesătură înșelătoare de ”împuternicire”.

Videoclipul descrie sistemul MK în detalii surprinzător de precise, chiar portretizând cântăreții răpiți de copii și apoi abuzați sexual. Apoi, ei sunt forțați să cânte ”Fall in Line” pentru camerele de luat vederi. După o scenă fantastică de eliberare, fetele se găsesc înconjurate de fluturi de monarh, indicând că ele încă mai sunt sub control.

În timp ce unii ar putea găsi această interpretare ”emoționantă”, ea reflectă de fapt realitatea. A crede că acești cântăreți se răzvrătesc împotriva a ceva, este ceea ce trebuia cu adevărat ”atins”. Dacă aceste ex-staruri Disney ar fi mers vreodată împotriva manipulatorilor lor și ar fi creat muzică cu adevărat revoluționară, li s-ar fi spus imediat: ”Cine ți-a spus că ai voie să gândești?”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button