X

O fostă prostituată, ÎNNOBILATĂ de ziua reginei Marii Britanii pentru serviciile aduse industriei sexului

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2018-06-4-22488256-46-catherine-healy.jpg

O fostă prostituată, Catherine Healy, care a militat pentru legalizarea acestei meserii în Noua Zeelandă, a fost înnobilată de ziua reginei Marii Britanii, în semn de recunoaștere pentru serviciile aduse industriei sexului, scrie Mediafax, citând AFP.

Datorită campaniei inițiate de Healy, prostituția a devenit legală în Noua Zeelandă, în 2003.
Femeia în vârstă de 62 de ani a declarat pentru Radio New Zealand că a fost foarte surprinsă că i s-a acordat o astfel de onoare, aceea de a fi inclusă pe lista Ordinului de Merit al Noii Zeelande, primind titlul de „dame”.

„De fapt, mereu spun că mă aștept să fiu arestată în zorii zilei, nu să am parte de această onoare imensă și am fost foarte afectată, foarte mișcată”, a mai spus aceasta.

Healy a contribuit major la adoptarea legii din 2003 care permite ca bordelurile și prostituatele să activeze legal. Prostituatele beneficiază de drepturi în ceea ce privește sănătatea și securitatea la locul de muncă.
Guvernul din Noua Zeelandă acordă aceste titluri de două ori pe an, de Anul Nou și de ziua oficială a reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii. 21 aprilie 1926 este data de naştere a reginei Elizabeth a II-a, însă suverana britanică mai are o aniversare oficială în luna iunie, tradiţional marcată printr-o ceremonie denumită „Trooping the Colour” („Salutul Culorilor).

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. Și pe Elton John l-a făcut Sir. Poate trebuia sa-l facă tot „dame”…
    Anglia nu prea are viitor cu așa regină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!