X

Se relansează procesul de pace între Rusia și Ucraina. Dialogul începe astăzi la Berlin

Image result for russian and ukrainian flag

Ministrul ucrainean de Externe și omologul său rus se vor întâlni, luni, la Berlin, pentru a încerca să relanseze procesul de pace în Ucraina, discuțiile fiind mediate de miniștrii de Externe ai Germaniei și Franței, relatează site-ul agenției Dpa, informează Mediafax.

Separatiștii pro-ruși au intrat în conflict cu forțele guvernamentale ale Ucrainei în anul 2014, ceea ce a dus la declanșarea unei crize interne.

Într-un interviu acordat publicației Bild luni, înainte de întâlnire, ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat că nu se așteaptă ca relansarea procesului de pace să fie una ușoară.

„Perspectivele și interesele Ucrainei și Rusiei sunt foarte diferite din mai multe puncte de vedere”, a declarat Heiko Maas.

Discuțiile vor fi purtate între miniștrii Ucrainei, Rusiei, Germaniei și Franței, a declarat Maas.

„Nu vă vom lăsa în pace până nu vă veți rezolva conflictul de aici, din est”, i-a transmis Maas omologului său ucrainean Pavlo Klimkin, în cadrul vizitei sale în Ucraina.

Maas a declarat că speră să negocieze o dată la care să reînceapă procesul de pace și să poată trimite o misiune ONU de menținere a păcii în Ucraina.

Oficialul german a declarat că ar vrea să organizeze discuțiile conform formatului Normandia, care include Rusia, Ucraina, Germania și Franța.

Ultima oară când miniștrii de Externe ai celor patru țări au discutat despre conflictu din Ucraina a fost în luna februarie anul trecut.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

 1. http://evz.ro/ceausescu-planul-1947-conspiratia-marilor-puteri.html

  Declaratiile dlui Rogojan in spatiul public romanesc, de la un asemenea nivel de autoritate, sunt unicat pana acum. Pt prima oara public de la un asemenea nivel se recunoaste legatura dintre deciziile politice si organizatiile oculte, practic cum astea din urma le determina si domina pe primele.

  Legat de fauririea Moldovei Mari a mai auzit de acest curent. Inclusiv prin BOR se vehiculeaza ideea, mai mult pt a-l discredita cumva pt pozitia transanta anti-Creta, ca insusi arhiepiscopul Longhin Jar este implicat in aceasta actiune, printr-o presupusa rupere, pe plan spiritual, a romanilor din moldova de aici de la noi si alipirea acestor nemultumiti de sinodul bor si cum pastoreste acesta biserica – la Moldova de dincolo de Prut si creearea unei Moldove Mari unite si independente. Personal nu-l vad pe parintele Longhin bagat in asa ceva.

  Treburile cu Olanda sau Franta care a avut interese pana in revolutie si si-au pastrat nostalgic interesele si dupa revolutie (altfel, negociate la sange anterior, putem banui), se vad cu ochii liberi si poate intelegem mai bine toate matrapazlacurile ambasadoarei Olandei de azi si altele. De unde si de cand no se trage

  treaba cu esecul capitalismului care era anuntat inca din anii 80 in occident, dar a mai rezistat tocmai prin decapitarea comunismului si praduirea tarilor ex-comuniste, ca piatande desfacere si imensa mana de lucru ieftina, treaba ce a mai creat un balon de oxigen, un fel de bula in timp, care a mai dat capitalismului aflat in coma sau metastaza, o supravietuire de inca 30 de ani pe burta si genunchi, sau poate mai putin de 30 daca luam in calcul cand anume a venit criza economica 2009 (deci vreo 20 de ani), criza ce tocmai ar fi trebuit sa apara in anii 80 in capitalismul occidental -bazat inca de atunci pe credite in masa date populatiei – adica pe bani „ipotetici”, mincinosi, nemunciti- dar care a fost evitata atunci tocmai prin daramarea blocului comunist, ceea ce a mai prelungit agonia, numai ca de data asta cu inglobarea in mrejele creditarilor pe cate 30 de ani a tuturor populatiilor europene, si nu numai. Lucruri care iarasi se vad cu ochiul liber, cartea o spune f bine.

  Altfel, sa vina in Rusia mai tarziu un adevarat habauc si recalcitrant dupa Putin? Care sa faca adevaratul razboi mondial? Pana acum Putin pare destul de pacifist si echilibrat cand vine vorba despre o mare conflagratie..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!