X

O instanță din Olanda a hotărât că un adult care nu se simte nici bărbat nici femeie poate primi un nou certificat de naștere care să ateste că este „fără sex determinat”.

Un adult din Olanda a câștigat un proces ​​pentru a avea certificatul de naștere schimbat la „sex nedeterminat”

O instanță din Limburg a hotărât că un adult care nu se simte nici bărbat sau femeie poate primi un nou certificat de naștere care să ateste că este „fără sex determinat”.

Cazul a fost introdus de o persoană născută în 1961, care a fost înregistrat ca bărbat de către părinți. Reclamantul, care nu s-a simțit de sex masculin, a schimbat acest lucru în „sex feminin” în 2001.

Ulterior, persoana a mers în instanță din nou pentru a scoate „sex feminin” și a înlocui-o cu „sex nedeterminat”. Instanța Limburg din Roermond a validat acum această cerere, deschizând calea pentru o schimbare formală a legislației.

Începând cu anul 1993, în Țările de Jos a fost posibil să se menționeze faptul că sexul copilului este nedeterminat, dar până acum acest lucru nu a putut fi aplicat retroactiv.

În 2007, instanța supremă din Olanda a respins o cerere similară de la o persoană care dorea să aibă un certificat de naștere neutru din punct de vedere al genului.

Cu toate acestea, instanța de la Limburg a declarat că evoluțiile sociale și juridice de atunci au redus calea pentru un „al treilea sex” în documentele de naștere. Ea a subliniat, de exemplu, faptul că firma olandeză de cale ferată NS a început să se adreseze călătorilor ca „pasageri” mai degrabă decât „doamnelor și domnilor” și observând creșterea toaletelor neutre față de gen.

Instanța a decis că descrierea unei personae cu „sex nedeterminat” este in concordanță cu dreptul la o viață privată, decizie personala și autonomie. Dacă persoana în cauză nu se simte nici bărbat, nici femeie, ar trebui să poată fi înregistrată ca atare, a declarat instanța în hotărârea sa.

Revoluţionar

Postul de radio RTL a efectuat un interviu cu persoana care a câștigat procesul „Este un verdict revoluționar”, a declarat Leonne postului de radio.

„Curtea de Justiție si-a asumat răspunderea și asta este vestea cea mare. Sunt foarte fericit, nu numai pentru mine. Am vorbit cu mii de transsexuali în calitatea mea de psihoterapeut și am făcut-o și pentru ei puțin.

„Eu nu sunt Sylvester Stallone și nu sunt Pamela Anderson. Sunt exact în mijloc. Sunt un exemplu tipic de hermafrodit pur „, a declarat Leonne pentru RTL.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Și uite-așa apar extratereștrii pe Pământ! Dar dacă te trezești cu vreo una/vreo unul peste tine WC, să nu-l scalpezi?

  2. Şi judecătorul care astfel de senținţă a dat se pare a fi de creier eviscerat, asta pentru rima la nedeterminat. Şi aşaaa iaca poiezele de WeaC nou !

  3. Cum rămâne cu avatonul, legea care interzice femeilor a intra în Sfântul Munte Athos și în alte mănăstiri ortodoxe, printre care și Mănăstirea Frăsinei din România. Cum s-ar aplica avatonul acestor persoane cu ‘sex nederminat’, transsexualilor sau femeilor care se ‘simt’ bărbați. Un alt semn că sfârșitul lumii este iminent va fi ridicarea avatonului la Sfântul Munte Athos.

    https://saccsiv.wordpress.com/2016/08/06/profetiile-spun-clar-ca-sfantul-munte-athos-va-cadea-a-cazut-deja-va-incepe-prin-manastirea-vatoped/

    1. Cate persoane din categoria asta crezi ca sunt dornice sa ajunga la Athos? Cu sau fara ei, avatonul va cadea in cele din urma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!