X

Așa-zisul Ținut Secuiesc NU va avea AUTONOMIE. Proiectul de lege, RESPINS

Senatorii din arcul guvernamental au respins, marți, propunerea legislativă privind statutul de autonomie a Ținutului Secuiesc.

Iniţiatorul proiectului, deputatul UDMR Kulcsár-Terza József-György, a arătat că nu propune modificarea graniţelor, ci doar autonomie teritorială a ţinutului secuiesc în interiorul statului român. Potrivit proiectului, „teritoriul regiunii autonome cuprinde actualele judeţe Covasna şi Harghita, precum şi scaunul istoric Mureş, care aparţine judeţului Mureş”. Senatul este cameră decizională.

La începutul anului, UDMR, PCM şi PPMT au cerut într-o rezoluţie comună semnată la Cluj autonomia teritorială a ţinutului secuiesc.

„Este neconstituţională şi de neacceptat. Şi de nenegociat”, a reacționat atunci președintele PSD, Liviu Dragnea.

Partidele de guvernământ PSD-ALDE au semnat un protocol de colaborare parlamentară cu UDMR care nu prevede statutul Ținutului Secuiesc.

Votul PSD-ALDE din Senat vine în contextul în care PNL vrea să depună o moțiune de cenzură în Parlament pentru a demite Guvernul Dăncilă și ar avea nevoie de voturile UDMR.

Categorii
InterneIredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!