X

In scolile, gradinitele si bibliotecile australiene a inceput interzicerea cartilor ce folosesc cuvinte precum “baiat” si “fata” si a jucariilor ce nu respecta directivele stricte in legatura cu “genul”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primariile din statul Victoria examineaza cartile copiilor, in privinta genului

Primariile victoriene se raporteaza ca ar considera o interdictie in privinta cartilor pentru copii, carti ce folosesc cuvinte precum “baiat” si “fata”. Parintii spun ca e ridicol.

Primariile din Victoria pot intezice carti si jucarii apartinand gradinitelor,  scolilor si bibliotecilor daca nu se respecta directivele stricte in legatura cu “genul”, conform rapoartelor ziaristice.

Cotidianul Herald Sun de luni scotea la lumina faptul ca doua primarii (Manningham si Centrul Districtual Melbourne sunt printre primariile ce controleaza cartile pentru copii si se indeamna sa se interzica termeni cum ar fi “baiat” si “fata”. Se urmeaza o cercetare a Universitatii Nationale Australiene care arata ca cei mici sunt influentati de stereotipul genului.

Cercetarea sugereaza educatorilor sa “minimalizeze amploarea la care genul este folosit ca si o eticheta” si sa evite a spune copiilor ce anume fetele sau baietii ar trebui sa faca.

Parintii au reactionat cu furie la aceste relatari din mass media.“Pentru numele lui Dumnezeu, asta este o inginerie sociala la nivelul nebuniei”, Marie Hardwick scria ca raspuns la un document al liberalului Tim Smith, membru al Parlamentului (din opozitie). “Lasati copiii sa fie copii. Opriti-va sa le mai distrugeti copilaria”.

Sarah Lovejoy a scris pe pagina de Facebook a emisunii Sunrise, dupa ce subiectul a fost dezbatut la acest program, in aceasta dimineata. „Trebuie sa se opreasca. Noi avem o fata de doi ani (da, o numesc asa, „fata”, conform genului cu care s-a nascut) si ea se joaca cu masinute, trenulete, tractorase, papusi si isi foloseste imaginatia „gatind” sau „consultand”, ca un doctor. Copiii trebuie lasati sa fie copii”

Billie Deborah Chin scrie: „Interzicand disponibilitatea a orice, ori indepartand o alegere anume, este desigur calea cea rea legata de o transformare a elevului in ceva „neutru”. Ar trebui in schimb sa fie totul egal, la alegere”.

Dar comentatorul Cath Webber indeamna la calm. Spune: „suna cumplit, dar de fapt nu e o idee rea”.

„Studiul este de fapt foarte interesant. Ceea ce vor sa spuna oamenilor sa faca este… nu spuneti fetelor ca ele trebuie sa se joace cu papusi Barbie si nu spuneti baietilor ca ei trebuie sa construiasca cu piese Lego.

„Suna nebuneste dar stim ca este un gand sablonard inconstient, pe care fetitele si baietii le adopta.

„Este un motiv ca in stiinte, tehnologie, inginerie, matematici, in aceasta tara, avem un procent al femeilor atit de scazut in aceste industrii. Daca e sa alegem sa ne jucam cu forme Lego… de ce nu am incuraja oamenii sa spuna ‚joaca-te cu ce vrei, ca si copil. Despre asta e vorba”.

Ron Wilson de la Smooth FM a declarat programului de televiziune Sunrise „este vorba de includere, nu excludere” dar este important ca baietii sunt baieti si fetele sunt fete”.

„Nu as interzice nimic, dar as include mai multe lucruri pentru toata lumea, o lume care va fi implicata. Cind ai copii, deodata iti dai seama ca baietii sunt baieti si fetele sunt fete, si… traiasca diferenta! Nu vreau sa vad androgini pe acolo.

„Nu vreau sa vad doar copiii fiind copii. Faptul ca ei sunt baieti si fete si ca ei sunt diferiti – nu e nici o problema cu asta. Ar trebui sa ne bucuram pentru asa ceva. Avem nevoie de respect. Nu avem nevoie de inginerie sociala”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button