X

Tipic jidovilor: O imagine cu Ierusalimul a fost trucată pentru a smulge susținerea SUA pentru viitorul templu

de null

Un montaj foto din Ierusalim îl pune pe ambasadorul american David Friedman într-o poziţie stânjenitoare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ambasada Statelor Unite în Israel s-a distanţat miercuri de un montaj fotografic prezentat marţi ambasadorului David Friedman, în care locurile sfinte musulmane din Ierusalim au dispărut şi au fost înlocuite cu un templu evreiesc, relatează AFP. 
Friedman a fost fotografiat marţi, zâmbind, lângă o imagine aeriană a Ierusalimului care i-a fost prezentată, dar care a fost trucată.
În imagine, Cupola Stâncii şi Moscheea al-Aqsa, pe ultrasensibila Esplanadă a Moscheilor, au dispărut şi au fost înlocuite cu un templu evreu reconstruit.
În faţa acestei controverse, ambasada americană şi-a exprimat dezaprobarea şi a anunţat că faptele au avut loc fără ca diplomatul să ştie, informează News.ro.
Montajul vizează un subiect extrem de volatil. Esplanada este al treilea loc sfânt al islamului, dar ea este totodată venerată de evrei sub numele de Muntele Templului – ca locul pe care se ridica templul distrus de romani în anul 70.
Deşi Ambasada Statelor Unite este revoltată la incidentul despre care se spune că ambasadorul nu a aprobat şi nu a fost imediat conştient, totuşi este greu să nu vedeţi templul imens din piatră, vizibil în prim-planul imaginii.

“Vrem să le mulţumim ambasadorului David Friedman şi membrilor personalului pentru profesionalismul şi curtoazia lor … regret că întregul eveniment a fost afectat de un act politic ieftin, ne cerem scuze şi ne vom ocupa de chestiunea internă în cadrul organizaţiei “, au declarat cei de la organizaţia Achiya, conform surselor citate.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button