X

Bitcoin este „halal”. Donaţiile în monede virtuale, acceptate de musulmani

de null

Bitcoin este acceptată de Allah, a declarat moscheea Masjid Ramadan din Dalston, estul Londrei, devenind prima din Marea Britanie care acceptă criptomoneda ca donaţie, scrie News.ro citând The Telegraph.

Consilierii islamici au subliniat că Bitcoin este „halal” atât timp cât „tranzacţiile respectă legea”.

A existat o dezbatere amplă în lumea islamică în ultima perioadă. Muftiul Egiptului, de exemplu, a susţinut că această criptomonedă este „haram”, adică interzisă, deoarece ar fi utilizată în activităţi ilegale.

Din cauza naturii sale anonime, Bitcoin a fost asociat cu achiziţia online de droguri sau alte obiecte interzise.

Însă moscheea a motivat că musulmanii o pot folosi pentru donaţii de Ramadan, cunoscut şi ca „zakat”.

Musulmanii oferă 2,5% din averea lor pentru acte de caritate în timpul Ramadanului, o donaţie anuală care le este impusă tuturor membrilor comunităţii celor săraci.

Moscheea, cunoscută şi ca Shacklewell Lane Mosque, va accepta sonaţii în două criptomonede diferite Bitcoin şi Ethereum.

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Disparitia banilor cash
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.