X

Glasul șarpelui: Papa Francisc îi spune unui homosexual că așa l-a făcut Dumnezeu și că nu trebuie să-și facă griji

Pope Francis Visits Philippines - Day 2
Foto: Gulliver/ Getty Images

Victima abuzurilor sexuale ale unui preot din Chile a povestit că, într-o conversație, Papa Francisc i-a spus că Dumnezeu l-a făcut homosexual și că, până la urmă, sexualitatea unei persoane nu contează, relatează CNN.

Juan Carlos Cruz a petrecut trei zile la Vatican, în compania Papei Francisc, în luna aprilie. El a povestit că a discutat cu Papa despre abuzurile sexuale la care l-a supus un preot din Chile, dar și despre orientarea sa sexuală. El a povestit ulterior că Papa Francisc a arătat multă compasiune și înțelegere și a avut o vorbă bună pentru el.

„Mi-a spus: «Știi, Juan Carlos, asta nu contează (orientarea sexuală). Dumnezeu te-a făcut gay. Dumnezeu te iubește așa cum ești. Ar trebui să te iubești și tu însuți și să nu îți faci griji în legătură cu ce spune lumea»”, a povestit bărbatul, într-un interviu acordat CNN.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului nu s-a grăbit să dezmintă afirmațiile lui Cruz și s-a rezumat la a spune că „Vaticanul nu comentează asupra conversațiilor private ale Papei”.

Fernando Karadima, prelatul care l-a abuzat sexual pe Cruz, a fost găsit vinovat de Vatican în 2011. Iar vinerea trecută, toți episcopii din Chile au demisionat, în urma unui summit de urgență de trei zile la Vatican, în care s-a discutat despre scandalurile sexuale în care sunt implicați preoții din Chile.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. E ca şi cum i-ai spune unui drogat sau beţiv: „Dumnezeu te-a făcut aşa”.
    Dumnezeu nu ne-a făcut păcătoşi, noi înşine ne facem astfel. Cauza pentru care acel om a ajuns să fie aşa e complexă, şi patima în care a căzut a fost probabil provocată şi de „abuzurile sexuale la care l-a supus un preot din Chile”.

  2. Papa nu face ce voiește, ci ce i se ordonă. A acceptat „postu” de Papă, acum joacă cum i se cântă. De altfel acest papă a început cu o glumă(atunci când a fost întronat), adică a început cu stângul. N-are acest papă nicio legătură cu Hristos, ci cu oponentul lui Hristos. Papa Ioan al II-lea a fost dat jos foarte rapid, probabil pentru că lucrarea luciferică era cam în întârziere și se căuta un papă mai iute. Știm de unde vine iuțimea, așa că știm și cui aparține cel ce face planuri la iuțime. Cam atât, că-i destul. Hristos S-a Înălțat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!