X

O nouă Biserică Ortodoxă sfinţită în Republica Congo

Photo: orthodoxchurchcongo.com

O nouă Biserică ortodoxă sfinţită în Republica Congo

Pointe Noire, Republica Congo, 16 Mai 2018

O nouă Biserică ortodoxă, cu hramul Sfintei muceniţe Fotini – cunoscută în evanghelii drept femeia samariteancă, a fost sfinţită Duminică 6 Mai, ziua în care Biserica citeşte pericopa evanghelică a întâlnirii acesteia cu Mântuitorul Hristos la fântână, în oraşul de pe coastă Pointe Noire al Republicii Congo, relatează Sedmitza.

Biserica ortodoxă este deja a treia parohie din oraş.

Slujba de târnosire a fost săvârşită de către Înalt preasfinţitul Pantelimon, Mitropolit al Brazzaville şi Gabon, asistat de către clerul local şi de către o adunare considerabilă de creştini ortodocşi.

Vecernia a fost oficiată în ziua anterioară, simultan cu depunerea de moaşte sfinte în noua Biserică.

Prima sfântă Liturghie a fost săvârşită imediat după sfinţirea noii Biserici. Doi recitatori au fost tunşi după Liturghie, iar binefăcătorul Bisericii – Arman-Michel MASSA, preşedinte al consiliului parohial şi membru al Consiliului Mitropolitan, cât şi alte persoane, au fost răsplătiţi pentru contribuţia lor la proiectul de construire. Mitropolitul Pantelimon a exprimat faţă de toţi recunoştinţa Preafericitului Părinte Patriarh Teodor al Alexandriei.

După slujbă a fost oferită o cină festivă, cu cântece tradiţionale şi cântări liturgice interpretate de către coruri ortodoxe. Evenimentul a fost mediatizat de către presa locală.

Prima piatră la temelia Bisericii a fost pusă în anul 2007 de către Patriarhul Teodor în timpul unei vizite în Congo. Condiţionat de motive economice, proiectul a fost întrerupt şi reluat în 2014 sub conducerea Mitropolitului Pantelimon.

Înalt preasfinţia sa a oficiat de asemenea un botez în masă în râul Congo în Aprilie. Botezările în grupuri au loc în mod obişnuit în Biserica Ortodoxă a Alexandriei. Cel mai recent, Înalt preasfinţitul Meletie al Katanga şi cu alţi clerici au celebrat botezarea a 556 de oameni în Republica Democrată Congo în două zile pe la mijlocul lunii Ianuarie.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Detalii puteți afla dând click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.