X

STIRI pe scurt (17.05.2018)

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Coups R US: Documentarul RT despre intervențiile “umanitare” ale SUA și razboaiele sale contraproductive pentru ‘schimbările de regim’. Într-un nou documentar pe RT — ‘Coups R US’, jurnalistul american Stephen Kinzer analizează rațiunea și impactul intervențiilor din Washington, de la colonialismul din Hawaii la schimbarea regimului în Libia.

https://www.rt.com/usa/426848-coups-r-us-rt-documentary/

Organizația Națiunilor Unite avansează pe tăcute agenda sa pentru controlul armelor de foc.  Organizația Națiunilor Unite presupun că au autoritate asupra fiecărei ființe umane de pe pământ și, ca atare, încearcă să interzică armele sclavilor pe care doresc să-i controleze. Desigur, ei nu vor recunoaşte imediat și nu vor spune că este așa. Au fost nevoie de zeci de ani de pregătiri înainte şi vor mai trece ceva ani până ca ei să recunoască ceea ce noi ştim deja: vin să ne dezarmeze.

https://www.zerohedge.com/news/2018-05-15/un-quietly-pushes-international-gun-control

19 persoane din media „au întreţinut relaţii neetice cu ofiţeri din cadrul instituţiilor de forţă”

http://www.flux24.ro/19-persoane-din-media-au-intretinut-relatii-neetice-cu-ofiteri-din-cadrul-institutiilor-de-forta/

Preşedintele Consiliului European: Trump nu este un prieten de nădejde

http://www.flux24.ro/presedintele-consiliului-european-trump-nu-este-un-prieten-de-nadejde/

Belgia nu îi va extrăda pe foștii miniștri catalane

http://www.flux24.ro/belgia-nu-ii-va-extrada-pe-fostii-ministri-catalani/

Guatemala este al doilea stat care îşi deschide ambadasa la Ierusalim, la două zile după ce Statele Unite şi-au inaugurat propria ambasadă acolo, mişcare ce a dus la izbucnirea unui val de proteste violente în urma căruia cel puţin 52 de persoane au murit, relatează site-ul agenţiei Reuters.

http://www.mediafax.ro/externe/un-al-doilea-stat-si-a-mutat-ambasada-la-ierusalim-17218024

Preşedintele Morales este însoţit de miniştrii apărării şi economiei şi de secretarul său pentru informaţii strategice. Guatemala are o tradiţie de prietenie cu Israelul începând din 1947.

http://www.romania-actualitati.ro/guatemala-si-a-mutat-ambasada-de-la-tel-aviv-la-ierusalim-115602

https://www.timesofisrael.com/watch-guatemala-opens-jerusalem-embassy-days-after-us/

Facebook NU SCAPĂ de trecut. Mark Zuckerberg se va PREZENTA la Parlamentul European. Reprezentanții vor să DECRIPTEZE legătura companiei cu Cambridge Analytica

http://evz.ro/facebook-zuckerberg-parlament.html

Preotul ortodox din localitatea arădeană Hăşmaş a fost găsit mort, împuşcat în cap, miercuri, pe terenul unei pescării care aparţine familiei sale, procurorii având în acest moment două ipoteze, sinucidere sau accident.. Preotul din judeţul Arad care a fost găsit mort, împuşcat în cap, nu era deţinător legal de armă de vânătoare, astfel că poliţiştii încearcă să afle cui aparţinea cea găsită lângă cadavru, de calibru 12 mm. Familia consideră că a fost vorba de un accident, nu de o sinucidere.

https://www.news.ro/eveniment/un-preot-din-judetul-arad-a-fost-gasit-mort-impuscat-in-cap-pe-terenul-unei-pescarii-detinute-de-familia-sa-foto-1922405216002018051218114438

https://www.news.ro/eveniment/arad-preotul-gasit-impuscat-in-cap-nu-era-detinator-de-arma-de-vanatoare-iar-politisti-cauta-proprietarul-celei-gasite-langa-cadavru-1922404416342018051618114951

La Ocna Mureş în judeţul Alba un pastor olandez în vârstă de 77 de ani a fost reţinut marți seară, acuzat că şi-ar fi violat nepotul în vârstă de 5 ani. Băiatul a ajuns în ţara în urmă două săptămâni pentru a-şi petrece vacanţă în România, iar vecinii au anunţat poliţia: li s-a părut suspect comportamentul bunicului. Pastorul olandez a ajuns în Ocna Mureş în urmă cu câţiva ani şi şi-a câştigat uşor încrederea localnicilor din Ocna Mureş. Acesta locuieşte într-o curte comună unde sunt mai multe apartamente, iar în casa lui l-a găzduit acum şi pe nepotul său în vârstă de 5 ani, pe care părinţii lui l-au lăsat în vacanţă la bunic. Localnicii au văzut că se întâmplă ceva dubios şi au chemat poliţia, iar ofiţerii l-au încătuşat.

https://stirileprotv.ro/stiri/socant/un-olandez-aflat-in-vacanta-in-alba-retinut-dupa-ce-si-ar-fi-violat-nepotul-de-5-ani.html

Camera Deputaților, ca for decizional al Parlamentului, a adoptat proiectul de lege care permite scoaterea definitivă și folosirea suprafețelor din zona ariilor protejate pentru proiecte de utilități publice. Deputații au introdus doar obligativitatea ”respectării legislației europene” și evaluării impactului asupra mediului în cazul sit-urilor Natura 2000.

https://www.profit.ro/perspective/parlamentul-ignora-avertismentul-de-infringement-si-adopta-legea-care-permite-folosirea-ariilor-protejate-si-rezervatiilor-naturale-pentru-lucrari-de-utilitati-publice-18114245

O tânără de 22 de ani din regiunea Padova a primit o pedeapsă de 4 luni de închisoare cu suspendare din cauza unei postări pe Facebook. Michela Bartolotta a postat acum patru ani mesajul din cauza căreia a fost condamnată: „Eu şi poporul român nu ne vom înţelege niciodată, sunt prostituate fără ruşine, îngrijitoare depresive şi alte elemente urât mirositoare, necivilizate şi needucate, Mai devreme sau mai târziu o să vă extermin”, a scris Michela, care pe atunci avea 18 ani. Tânăra are acum 22 de ani şi este fotomodel, câştigând şi mai multe concursuri locale de Miss. Ea a fost condamnată în baza legii Mancino, care sancţionează acţiunile şi mesajele ce incită la violenţă şi discriminare pe criterii etnice, rasiale sau religioase.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/fotomodel-din-italia-condamnata-la-inchisoare-pentru-ca-i-a-jignit-pe-romani-o-sa-va-extermin.html

Potrivit presei britanice, fosta vedetă a show-ului ‘Belgium’s Got Talent’ Kevin Leipere, în vârstă de 31 de ani, și colegul său de circ, Dietwin Haegheman, de 38 de ani, au fost arestați de polițiștii belgieni fiind suspectaţi că au ucis-o pe fosta parteneră de viaţă a lui Kevin. Cadavrul femeii, Caroline D, a fost găsit în garajul casei sale din orașul Oudenburg, în apropierea portului belgian Ostend. Jurnaliştii britanici scriu că Leipere, care s-a despărţit recent de Caroline, îşi câştiga existenţa distrând copiii bolnavi din spitale.

https://observator.tv/extern/clovn-crima-live-facebook-253324.html

Operaţiunea “Ziua Z” – Poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate şi procurorii DIICOT fac, miercuri dimineaţă, 238 de percheziţii în Bucureşti şi în 28 de judeţe, în cadrul unor dosare penale de criminalitate organizată. Conform unor surse judiciare, 47 de percheziţii au loc la Timişoara, majoritatea în Complexul Studenţesc, într-un dosar de trafic de droguri în care sunt vizaţi mai mulţi studenţi de la Facultăţile de Medicină şi Drept. De asemenea, este vizat de percheziţii şi Florin Pârjol, zis Ghenosu, cunoscut în lumea interlopă din Târgovişte.

https://www.news.ro/eveniment/update-operatiunea-ziua-z-peste-230-perchezitii-capitala-28-judete-dosare-criminalitate-organizata-vizata-gruparea-ghenosu-timisoara-perchezitii-studenti-suspectati-trafic-droguri-1924400116002018050818113906

Transferurile de deţinuţi români din Danemarca şi procesele de extrădare a cetăţenilor români pe numele cărora există un Mandat European de Extrădare vor fi deblocate după ce Curtea Supremă din Danemarca a decis eliminarea României din lista ţărilor care au probleme în privinţa spaţiilor de detenţie, anunţă Ministerul Justiţiei.

https://www.news.ro/justitie/ministerul-justitiei-curtea-suprema-din-danemarca-a-decis-ca-romania-poate-fi-inlaturata-de-pe-lista-tarilor-cu-probleme-privind-spatiile-de-detentie-transferurile-de-detinuti-vor-fi-deblocate-1922404416522018052218115523

Fostul primar al municipiului Constanţa, Radu Mazăre, condamnat miercuri de Tribunalul Constanţa la şase ani şi jumătate de închisoare pentru că a vândut la un preţ subevalut două terenuri din Mamaia, a afirmat după aflarea sentinţei că este “uluit şi consternat de sentinţa nedreaptă”. El spune că nu primarul vinde terenurile, ci Consiliul Local, iar preţul terenurilor respective a fost stabilit de evaluatori profesionişti. Mazăre susţine că singura sa vină este că a fost un lider neaservit Serviciilor şi că a fost o ţintă a Poliţiei Politice din România.

https://www.news.ro/justitie/radu-mazare-condamnarea-sase-ani-jumatate-inchisoare-uluit-consternat-sentinta-nedreapta-data-judecator-vina-mea-una-singura-lider-neaservit-incontrolabil-servicii-1922405116502018052018115353

Roboți inteligenți care ajută poliția să prindă infractori și capsule lansate în tuburi vidate care depășesc 1200 de km pe oră. Sunt doar două dintre proiectele prezentate la Săptămânii Tehnologiei, eveniment care are loc în aceste zile în Capitală. Pasionații pot afla despre proiectele în care se investesc miliarde de dolari la nivel mondial și când vom putea beneficia de ele.

http://stiri.tvr.ro/tehnologia-viitorului–la-un-pas–robotul-poli–ist–sistem-de-transport-futurist-care-poate-atinge-1200-kilometri-la-ora_831330.html#view

Criptomonedele au nevoie de reglementare din partea autorităților pentru ca investitorii să își poată retrage banii și să se poată bucura de profit (dacă există). Dar, cel puțin deocamdată, statele preferă adoptarea tehnologiei blockchain, iar monedele cripto sunt lăsate la urmă. În România, lucrurile sunt însă mult mai încurcate. Tehnologia blockchain şi criptomonedele au luat o amploare extraordinară în ultimii ani. Dar în timp ce toată lumea este de acord că tehnologia blockchain va fi adoptată în majoritatea industriilor şi va avea un impact semnificativ asupra acestora (în special asupra celei financiare şi a celei de logistică), monedele cripto nu sunt văzute la fel de bine.

http://www.capital.ro/monedele-virtuale-prinse-in-capcana-legislatiei-romanesti.html

HTC şi-a anunţat intenţia de a lansa un smartphone care foloseşte tehnologia Blockchain, urmând a fi unul din primii producători importanţi de smartphone-uri care să producă un astfel de produs. Primul smartphone bazat pe tehnologia Blockchain se numeşte Finney, este produs de compania elveţiană Sirin Labs şi costă 1.000 de dolari, iar primul smartphone bazat pe tehnologia blockchain din SUA se numește Motif (Motivul), creat de Zippie, și va fi lansat în curând la prețul de $350-$395.

https://www.news.ro/economic/it-c/htc-va-lansa-un-smartphone-bazat-pe-tehnologia-blockchain-1922402616002018050718113855

https://futurism.com/us-blockchain-smartphone/

În cursa spre tehnologia 5G a apărut primul operator de telecomunicații care susține că a lansat primul serviciu 5G comercial. Ooredoo, operator de telecomunicații din Qatar, a anunțat că tocmai a lansat “Supernetul 5G, prima rețea 5G din lume disponibilă în comerț”. Ooredoo pregătește implementarea serviciului 5g din 2016, când a început să dezvolte stații pentru această tehnologie, iar în luna noiembrie a anului trecut a început testarea prin lansarea unui serviciu 5G de business în colaborare cu Qatar Airways, scrie Venture Beat.

https://www.startupcafe.ro/afaceri/quatar-lansat-primul-serviciu-5g-din-lume.htm

O petiţie internă care cere Google să rămână în afara “comerţului de război” a fost semnată de mii de angajaţi ai companiei, în timp ce alţii au demisionat pentru a protesta împotriva unei colaborări a gigantului informatic cu armata americană, relatează miercuri AFP.

https://www.agerpres.ro/mondorama/2018/05/16/aproape-4-000-de-angajati-ai-google-cer-companiei-sa-renunte-la-o-colaborare-cu-pentagonul–109358

Departamentul de Justiţie al Statelor Unite şi FBI investighează firma de consultanţă Cambridge Analytica, acuzată că a sustras datele a zeci de milioane de utilizatori, pe care le-a folosit în campania preşedintelui SUA Donald Trump şi în cea pro-Brexit, relatează site-ul agenţiei Reuters.

http://www.mediafax.ro/externe/departamentul-de-justitie-al-sua-si-fbi-investigheaza-firma-cambridge-analytica-acuzata-de-colectarea-ilegala-a-datelor-a-87-de-milioane-de-utilizatori-facebook-17217628

Facebook a închis 583 de milioane de conturi false în primele trei luni ale anului, potrivit unui anunţ al companiei, afirmând că au întărit în acelaşi timp „standardele comunităţii” împotriva imaginilor violente, a propagandei teroriste şi a discursului urii.

http://www.mediafax.ro/externe/actiune-de-curatenie-demarata-de-facebook-peste-580-de-milioane-de-conturi-false-inchise-17218493

În primele trei luni din 2018, Facebook susține c-a șters 583 de milioane de conturi false. Totodată, a blocat circa 837 de milioane de mesaje spam. Conturile false au reprezentat o problemă imensă pentru rețea, dar multă vreme nu a avut nicio atitudine decisivă față de acestea, pentru că îi permiteau să se laude cu cifre mari.

https://playtech.ro/2018/facebook-sters-conturi-false/

Guvernul ecuadorian a făcut mai mult decât să-l primească pe Julian Assange, căruia i-a acordat azil în ambasada sa la Londra, şi anume l-a spionat, dezvăluie cotidianul britanic The Guardian într-o anchetă, publicată miercuri, în colaborare cu site-ul de investigaţii Focus Ecuador, relatează AFP.

https://www.news.ro/externe/ecuadorul-a-creat-operatiunea-hotel-si-l-a-spionat-pe-assange-dezvaluie-the-guardian-1922405016002018051318114506

https://www.theguardian.com/world/2018/may/15/revealed-ecuador-spent-millions-julian-assange-spy-operation-embassy-london

Intel Corp. a confirmat marți intenția sa de a investi 5 miliarde de dolari până în 2020 pentru dezvoltarea liniei sale de producţie din Kiryat Gat, Israel. De când Intel Corp. şi-a deschis operațiuni în Israel începând cu anul 1974, compania americană a făcut investiții cumulate și achiziții de aproximativ 35 miliarde de dolari în Israel și a devenit cel mai mare angajator din sectorul privat din industria de înaltă tehnologie, angajând 11 000 de muncitori. Compania anul trecut a achiziționat firma Mobileye de tehnologie pentru automobile, pentru o sumă de 15,3 miliarde de dolari, care are la rândul său are 1000 de angajaţi. Intel are o linie de producție în Kiryat Gat și centre de cercetare și dezvoltare în Ierusalim, Petah Tikva și Haifa.

https://www.timesofisrael.com/intel-green-lights-5-billion-investment-in-israel-plant/

Fundația Gates a cheltuit aproximativ 44 milioane de dolari având în vedere legea federală a educației din 2015, numită ‘Legea succesului fiecărui student’. Legea oferă statelor  americane posibilitatea de a-și crea propriul cadru de învățământ care să definească ceea ce este o “școală bună”, apoi la rândul lor  statele primesc bani federali pentru a-și respecta propriile reguli.

https://apnews.com/a4042e82ffaa4a34b50ceac464761957/Bill-Gates-gives-$44M-to-influence-state-education-reform

Amazon, Starbucks sunt furioase după ce Seattle a aprobat o controversată “taxă pentru cei fără adăpost”. Primarul din Seattle, Jenny Durkan și Consiliul Local au aprobat o controversată “taxă pentru persoanele fără adăpost” care va impune companiilor mari din oraș să plătească o sumă suplimentară de $300 pe an pentru fiecare angajat cu normă întreagă din oraș.

https://www.zerohedge.com/news/2018-05-15/amazon-furious-after-seattle-passes-controversial-homelessness-tax

Oficiali din domeniul sănătății din California au raportat că 111 persoane cu boli terminale au luat prescripţii medicale pentru a-și încheia viața în primele șase luni de la intrarea în vigoare a unei legi din 9 iunie 2016. Legea prevede că li se permite adulților să obțină o rețetă pentru medicamente cauzatoare de moarte, în cazul în care un medic a stabilit că mai au șase luni sau mai puțin de trăit, dar există multe reclamanții care spun că nu există garanții de protecţie împotriva abuzurilor.

https://apnews.com/21e8a3cdac8047db8ad9d95a88964fe9

O furtună extrem de violentă a măturat marți New York-ul şi, în ansamblu, coasta de Est a Statelor Unite. Fulgere şi tunete au brăzdat cerul înnegurat subit, grindina de mărimea unei mingi de golf a ciuruit maşini şi acoperişuri, străzile au fost inundate, iar traficul a fost bulversat.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/pagubele-cauzate-de-o-furtuna-violenta-care-a-lovit-coasta-de-est-a-sua.html

https://www.cbsnews.com/news/powerful-storm-rain-hail-possible-tornadoes-northeast-live-updates-2018-05-15/

O tornadă uriașă a fost filmată, miercuri, în vestul Germaniei, în orașul Dülken, din apropiere de Dusseldorf.

https://observator.tv/extern/tornada-germania-253424.html

Un reprezentant oficial de rang înalt al furnizorului de petrol de stat din Iran s-a întâlnit în această săptămână cu cumpărători chinezi pentru a le cere să menţină importurile de petrol la acelaşi nivel şi după intrarea în vigoare a sancţiunilor impuse de SUA, însă nu au reuşit să obţină garanţii de la cei mai mari cumpărători din lume a petrolului iranian.(Japonia se află pe locul doi printre cumpărătorii petrolului iranian).

https://www.reuters.com/article/us-iran-nuclear-china-oil-exclusive/exclusive-iran-asks-chinese-oil-buyers-to-maintain-imports-after-u-s-sanctions-sources-idUSKCN1IH0VL

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas l-a rechemat pe reprezentantul său în Statele Unite, a anunţat Ministerul de Externe din cadrul Autorităţii Palestiniene (AP) marţi, la o zi după transferul de la Tel Aviv la Ierusalim al ambasadei americane în Israel, relatează AFP.

https://www.news.ro/externe/reprezentantul-palestinian-in-sua-rechemat-in-cisiordania-de-abbas-1922402216302018050818113896

Conducerea palestiniană din Cisiordania ocupată a anunţat miercuri că-şi recheamă ambasadorii din patru state membre ale Uniunii Europene – între care şi România – care au trimis reprezentanţi la o ceremonie în onoarea deschiderii Ambasadei Statelor Unite la ierusalim, relatează AFP. Ambasada Palastinei în România a confirmat pentru News.ro că ambasadorul Fuad Kokaly a fost rechemat la Ramallah, precizând că în acestă seară va părăsi România.

https://www.news.ro/externe/autoritatea-palestiniana-isi-recheama-ambasadorii-romania-austria-ungaria-cehia-ambasada-palestinei-romania-ambasadorul-fuad-kokaly-rechemat-ramallah-aceasta-seara-parasi-romania-1924400616002018051518114734

Ambasadorul Palestinei în România, Excelenţa Sa Fuad Kokaly, a fost chemat de urgenţă miercuri dimineaţa la Ramallah pentru consultări, informează ambasada statului Palestina în România, într-un comunicat trimis AGERPRES.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/16/ambasadorul-palestinei-in-romania-rechemat-la-ramallah-pentru-consultari–109703

Turcia i-a cerut miercuri consulului general al Israelului la Istanbul să părăsească temporar teritoriul ţării, la o zi după ce o măsură similară a fost luată de Israel la adresa consulului general al Turciei la Ierusalim, informează AFP.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/16/turcia-i-a-cerut-consulului-general-al-israelului-la-istanbul-sa-paraseasca-temporar-tara–109391

Expert israelian în Orientul Mijlociu: UE va trebui să se apropie de SUA sau vom vedea alte mişcări ale lui Putin. Interviu

http://www.ziare.com/international/israel/expert-israelian-in-orientul-mijlociu-ue-va-trebui-sa-se-apropie-de-sua-sau-vom-vedea-alte-miscari-ale-lui-putin-interviu-1513721

Liderii ţărilor europene se întâlnesc miercuri seara la Sofia cu scopul de a stabili un răspuns colectiv al UE faţă de Statele Unite, în urma deciziilor contestate ale lui Donald Trump în dosarul nuclear iranian şi comerţului internaţional, relatează AFP.

https://www.news.ro/externe/cei-28-se-intalnesc-la-sofia-sa-faca-front-comun-impotriva-lui-trump-in-dosarele-iranian-comercial-si-baii-de-sange-din-fasia-gaza-1922404616432018051418114582

Riscul unanimității obligatorii. Marele risc care pândește Uniunea Europeană este să transforme pe nesimțite un mecanism democratic de decizie într-unul pseudo-democratic, menit să camufleze dictatura țărilor dominante.

http://www.dw.com/ro/riscul-unanimit%C4%83%C8%9Bii-obligatorii/a-43793628

Poliția din Philadelphia a identificat o persoană ce a fost acuzată de vandalizarea unui drapel israelian cu un pistol de vopsea în ‘Ben Franklin Parkway’. Suspectul în vârstă de 26 de ani, Antoine Guyton, a cărui adresă este necunoscută, a fost arestat sub acuzaţia de vandalism instituțional, distrugere de proprietate și alte infracțiuni conexe.

http://6abc.com/israeli-flag-on-parkway-defaced-with-red-paint-/3479794/

https://www.timesofisrael.com/man-accused-of-firing-red-paint-at-israeli-flag-in-philadelphia/

Au venit din peste 40 de țări la Marşul Naţiunilor – din Australia până la Burundi, din China până în Africa de Sud, Statele Unite şi Germania – pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a Israelului şi au umplut marile străzi din Ierusalim cu o mare de steaguri înflăcărate cantând din inimă pe versuri ebraice.

https://www.timesofisrael.com/cheering-israels-70th-descendants-of-nazis-march-in-jerusalem/

Un pui de căprioară, abia fătat, complet alb, a fost descoperit de Trent Zimmerman şi câinele său într-o pădure din Wisconsin, duminică, 13 Mai, în timp ce căutau ciuperci.

https://www.usatoday.com/story/news/nation-now/2018/05/15/wisconsin-rare-white-deer-fawn/614003002/

Într-o încercare aparentă de a explica folosirea forţelor letale împotriva protestatarilor palestinieni din Gaza armata israeliană a făcut publice cincisprezece videoclipuri care arată recentele demonstraţii ale palestinienilor într-o altă perspectivă. Protestatarii sunt văzuți folosind anvelope incendiate, aruncând pietre și cocteiluri Molotov și folosind cleşti de tăiere a sârmei pentru a distruge gardul de securitate la graniţa cu Israel.

https://www.timesofisrael.com/idf-releases-footage-showing-gazans-tampering-with-fence/

Ziariştii, luaţi la ţintă de către armata israeliană la protestele palestinienilor din Fâşia Gaza la graniţa cu Israel. De la lansarea demonstraţiei de protest ‘Marea Întoarcere’, a palestinienilor din Fâşia Gaza organizată de Hamas, lunetiștii armatei israeliene au împușcat peste o duzină de jurnaliști palestinieni iar cel puţin doi au murit, unul dintre ei fiind Yaser Murtaja.

https://972mag.com/watch-shot-by-israeli-snipers-journalists-in-gaza-demand-protection/134914/

Un jurnalist pentru Al Jazeera, în timp ce relata evenimentele de la protestele palestinienilor din Fâşia Gaza aproape că a fost împuşcat de către un lunetist și a suferit afecţiuni respiratorii severe din cauza grenadelor cu gaze lacrimogene lansate de armata israeliană.

http://www.dailymail.co.uk/news/article-5731003/Al-Jazeera-journalist-narrowly-avoids-SHOT-sniper-hit-drone-fired-tear-gas-grenade.html

Imagini preluate cu o dronă din interiorul orașului Taiz, Yemen, arată devastarea cauzată de luptele grele dintre miliţiile Houthi susținute de Iran și forţele guvernamentale yemenite, susținute de Arabia Saudită și de către forțele aeriene ale SUA.

https://edition.cnn.com/2018/05/16/middleeast/yemen-drone-footage-intl/index.html

Statele arabe au condamnat uciderea a peste 60 de palestinieni în protestele din această săptămână din Gaza, dar liderii arabi manifestă cumva  dorinţa de a fi mai apropiaţi de Israel, pe fondul preocupărilor comune faţă de ameninţarea iraniană. Arabia Saudită, care și-a folosit controlul asupra locurilor sfinte din Mecca și Medina pentru a emite pretenţia de a fi protectorul islamului din întreaga lume, a oferit o scurtă declarație de condamnare a violenţei armatei israeliene asupra palestinienilor din Fâşia Gaza și și-a reafirmat sprijinul față de “poporul înfrăţit palestinian” și “drepturile lor legitime”, însă în ultimul an, puternicul lider saudit, Mohammed bin Salman, a cultivat legături strânse cu administrația președintelui Donald Trump şi spune că lucrează la un plan de pace între evrei şi palestinieni care favorizează Israelul, dar încă nu a oferit detalii.

https://www.haaretz.com/middle-east-news/gulf-states-rebuke-israel-but-alliances-still-inch-closer-1.6094396

Musulmanii încep Postul din Luna Sfântă Ramazan. Perioada semnifică începutul revelării Coranului.

http://adevarul.ro/locale/constanta/musulmanii-incep-postul-luna-sfanta-ramazan-perioada-semnifica-inceputul-revelarii-coranului-1_5afc01eddf52022f7509d3e1/index.html

http://english.alarabiya.net/en/News/gulf/2018/05/16/Muslims-around-the-world-to-welcome-Ramadan-on-Thursday.html

Forţe navale ruseşti echipate cu rachete “Kalibr” vor fi desfăşurate permanent în Marea Mediterană, a anunţat miercuri Vladimir Putin. Anunţul a fost făcut la începutul uneiu reuniuni cu reprezentanţi ai Ministerului Apărării şi ai industriei de armament, „Pentru anul acesta sunt programate 102 misiuni navale şi submarine. Cum riscul atacurilor comise de teroriştii internaţionali din Siria persistă, navele noastre dotate cu rachete de croazieră vor fi permanent la datorie în Mediterana”, a spus Putin.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/putin-anunta-ca-trimite-in-mediterana-nave-de-razboi-dotate-cu-rachete-nucleare.html

Ebola: OMS urmează să administreze un vaccin experimental după ce 19 persoane au decedat în Republica Democratică Congo.

https://www.independent.co.uk/news/world/africa/ebola-outbreak-congo-deaths-experimental-vaccine-who-democratic-republic-a8351721.html

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button