X

GRADINITA OBLIGATORIE de la 3 ANI. Curand vor inregimenta copiii direct din burta mamei …

Toate cele trei grupe de la gradinita devin obligatorii, pentru toti copiii, pana in 2030, potrivit unui proiect de lege adoptat luni de Senat, for decizional.

Potrivit Digi24, proiectul a fost adoptat cu 76 de voturi „pentru”, o abtinere si 27 de voturi „impotriva”.

Initiativa prevedea initial obligativitatea tuturor grupelor invatamantului prescolar, adica a gradinitei, pana in 2020, informeaza Profit.ro.

In luna martie, Camera Deputatilor stabilise ca grupa mare de la gradinita va deveni obligatorie incepand cu 2020, iar grupa mijlocie in 2023.

Senatorii au decis insa azi ca „invatamanul liceal si grupa mare din invatamantul prescolar devin obligatorii pana cel mai tarziu in anul 2020, grupa mijlocie pana cel mai tarziu in anul 2023, iar grupa mica pana in anul 2030”.

Parlamentul a tinut astfel cont si de pozitia Guvernului care a recomandat ca obligativitatea grupelor sa se introduca treptat, tinand cont de deficitul de spatii si de personal si de raportul fata de calitatea si facilitatile care trebuie asigurate pentru elevi.

Executivul a spus ca spera ca autoritatile locale se vor implica in asigurarea conditiilor pentru generalizarea tuturor formelor de scolarizare.

„Generalizarea garanteaza implicarea autoritatilor publice locale in asigurarea conditiilor pentru participarae tuturor copiilor vizati de aceasta masura (spatii, personal, dotari etc.), in timp ce obligativitatea pune presiune si asupra parintilor in a-si aduce copiii si in a asigura frecventa la programul oferit, ceea ce pentru copiii prescolari ridica destul de multe probleme (sunt intr-o perioada a dezvoltarii lor care necesita o adaptare treptata la regimul institutiei, sunt expusi mai des la imbolnaviri etc.) „, arata Guvernul.

Redirecționați 2% din impozitul dvs. pe venit, care altfel s-ar duce la stat, către susținerea acestui portal. Pentru a descărca formularul 230, dați click pe imaginea de mai jos.
Categorii
Interne"Educația" copiilor
cuvinte cheie
NOTĂ OrtodoxINFO

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.