X

Shmuel Avukia: TIGANII sunt DESCENDENTII tribului israelit SIMEON

de null
Foto: Întâlnirea evreilor-țigani. „A fost un răspuns imens”

Legătura evreiască-țigănească: Sunt țiganii descendenți ai tribului lui Simeon?

Cercetătorul israelian a creat Forumul evreiesc-țigănesc după descoperirea legăturii biblice dintre evrei și poporul țigănesc. De la publicarea rezultatelor sale de cercetare, a fost contactat de mii de membri ai comunității țigănești și sute s-au întâlnit în Israel pentru întâlniri cu membrii forumului.

Sute de țigani s-au adunat în Israel pentru conferințe ca urmare a descoperirii de către savanți a unei legături biblice între evrei și țigani. Potrivit lui Shmuel Avukia din comunitatea lui Kokhav Yaakov, unul dintre organizatorii acestor conferințe, poporul țigănesc este descendent din tribul israelit Simeon.

„Cu câțiva ani în urmă, am început să studiez temeinic textele biblice”, spune Avukia, care de mai mulți ani studiază legătura evreiască-țigănească. „Nu doar superficial, în ceea ce citim în Torah în fiecare săptămână, dar în mai profunzime. Și acolo am dat peste problema țiganilor”

„Am descoperit lucruri foarte interesante despre legătura lor cu poporul evreu. A fost foarte mare și am început să vorbesc despre asta puțin pe Facebook și pe Internet și a fost un răspuns imens. Am primit multe reacții și am decis să realizez un pas mai departe și să creez Forumul evreilor-țigani „.

„Țiganii știu că sunt de origine evreiască”

Forumul a avut loc la Ierusalim pentru prima dată la începutul lunii decembrie 2017. Aproximativ 60 de turiști romi din Franța au sosit în Israel pentru o serie de întâlniri cu Avukia și alți membri ai forumului. Împreună, au creat un simbol combinând o stea a lui David și roata cu spițe din steagul țíganilor.

În timpul adunării, Avukia a prezentat rezultatele studiului său, care a concluzionat că poporul țigan este descendent al tribului lui Simeon.

„Tiganii stiu ca sunt de origine evreiasca, dar nu au nici o dovada. Cred că împreună cu cercetarea și lucrurile pe care le vom învăța despre comunitatea țigănească, despre tradițiile și sursele acesteia, vom putea să punem lucrurile împreună „.

Foto: „Sunt în legătură cu reprezentanții comunităților rome din Franța, Finlanda, Spania, Rusia și chiar din Statele Unite”

Într-o conferință adresată delegației țigănești, Avukia a spus că primul verset pe care l-a găsit, indicând legătura dintre evrei și țigani, este din Cartea Genezei: „Esau a spus:” Atunci lasă-mă să las pe unii dintre oamenii mei cu voi. „Potrivit lui Avukia, interpretările mai profunde ale versetului, și mai ales a „părăsirii” lumii, ar putea fi o referire la alte lucruri, în afară de sensul literal.

„Dacă avem dovada, nu o putem ignora”

De la publicarea constatărilor sale, Avukia a fost contactat de mii de membri ai comunității țigănești, iar sute dintre ei au vizitat deja Israel pentru întâlniri suplimentare.

„Sunt în contact cu mai mulți reprezentanți ai comunităților țigănești din Franța, Finlanda, Spania, Rusia și chiar Statele Unite”, spune el.

Ce te-a condus să cauți o conexiune evreiască care nu a fost niciodată dovedită?

„Vedem o legătură istorică între oameni. Naziștii, de exemplu, au căutat să anihileze doar doi oameni – evreii și țiganii. Și există și alte contexte istorice. Cred că dacă avem dovezi că am găsit un trib pierdut, nu putem ignora acest lucru. ”

„Vedem o conexiune istorică între oameni”

Are autoritatea rabinică confirmarea cercetării dvs.?

„În prezent lucrez la un videoclip și la o carte care va prezenta toate dovezile și cercetarea completă. După aceea, îl vom prezenta rabinilor și autorităților halahice.”

Presupun că nu o vor accepta.

„În mod evident, majoritatea oamenilor vor încerca să o arunce, dar eu urmăresc logica evreiască – este doar ceea ce pare imposibil să se întâmple în cele din urmă, ca și înființarea Statului Israel. A fost un vis care părea imaginar, dar aici suntem.

„Este clar un proces, și suntem doar la începutul drumului și trebuie să o facem inteligent și încet. Dar dacă este adevărul, se va materializa în cele din urmă. „

NOTĂ OrtodoxINFO
Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Articole asemănătoare

21 comentarii

 1. Dacă e aşa, atunci toate ţările UE care-i expulzează pe romi/ţigani sunt antisemite.
  M-ar mira să fie aşa, pentru că ţiganii din Europa de Est sunt în mare parte Ortodocşi.

  1. Evreu este cel care descinde din evreu sau evreica nu dupa o anumita religie;
   evreii sunt cei care iubesc banul si camata, in rest pot avea orice religie, doar preotii lor trebuie sa creada in talmud. In israel sunt multi evrei ortodocsi din fostele tari comuniste. Nu-i obliga nimeni sa poate tichie dar sunt evrei.

    1. Cu parere de rau constat ca sunt unii ortodocsi care se pronunta urat la adresa tiganilor si evreilor. Ultranationationalismul e erezie. Mai bine sa se roage pt increstinarea celor care inca nu is. Unii si dintre evrei is deja crestini si asta se tot uita. Tiganii nu au pacatul avortului, evreii ca unul din cele 8 semne ale sfarsitului lumii e cand se vor increstina in masa (se preda asta la pastorala ortodoxa). Insa e greu sa vina la ortodoxie, e lupta f mare, ca vor avea mult mai daruri. Hristos Domnul nostru sa va binecuvinteze in fiecare zi al vostru.

   1. Evreu este oricine este nascut din mama evreica sau se converteste la religia iudaica, si este recunoscut de statul Israel si de autoritatile rabinice.

 2. There are millions of genuine descendants of Sephardic Jews among Catholic Mexicans, Sicilians, Puerto Ricans, Portuguese, Brazilians, Costa Ricans, Ecuadorians, and other populations. Some of them have become friends with Jews since discovering their Jewish ancestry and a small proportion have even converted to Judaism. There is no need to invent a „Jewish-Romani connection” when there are DNA-proven connections between Jews and so many other groups throughout Europe and Latin America.

 3. Nu stiu daca e adevarata chestia asta, insa mi-a povestit cineva ca tiganii considera ca bogatia pamantului le apartine de drept si ca le-a fost furata de celelalte popoare. Asa ca l-am intrebat, crezand ca n-am inteles bine, daca se refera la aceasta natie sau la … cealalta…

  1. ca dovada ca au acelasi dumnezeu, pe lucifer, care le-a promis toata bogatia pamantului. nu degeaba sunt cei mai mari vrajitori si adepti ai lui lucifer. Exista afirmatii publice ale unor rabini evrei despre inchinarea la lucifer…este scopul lor ca toata omenirea sa se inchine lui lucifer, asta o stiu initiatii lor, dar poporul ii asculta orbeste altfel sunt omorati. La indieni si evrei, neascultarea fata de comunitate si interesele ei culturale si materiale se pedepseste cu moartea. Sunt multe cazuri in care evrei care au facut dezvaluiri au mierlit-o

 4. Despre tigani se spune ca sunt popor migrator din India. Asta ar insemna ca toti indienii, sau o parte din ei, sunt de fapt evrei ?

  Popoarele din sud-vestul Asiei se cam aseamana intre ele, la infatisare, la limba si obiceiuri.

 5. din totdeauna am avut convingerea asta. datele antropologice, caracterul, obiceiurile duc la aceeasi concluzie. Personal mi-a spus un tigan mason ca ei se trag din evrei.
  Nu e o coicidenta prea mare ca cei mai odiosi camatari din lume sunt jidanii si tiganii? Unele studii spun ca evreii cazari si cei askenazi au plecat din aceleasi locuri, avand adn asemanator. Unii evrei din israel zici ca sunt tigani borati de pe la noi dupa trasaturi. De asemenea, in marturiile si fotografiile unor generali americani despre evreii din lagarele nemtesti se spune ca e greu sa-i numesti oameni din cauza caracterului si obiceiurilor subumane, mirandu-se acestia ca trebuie sa-i salveze pe acesti monstrii in locul germanilor de care ti se facea mila.

 6. Țiganii sunt frații indienilor din sud și/sau ai ceiionezilor (din Sri Lanka) – și limba lor o spune. Țiganii, ca de altfel mulți alți parveniți, încearcă la un moment dat să-și creeze o falsă sorginte – mai nobilă… Însă evreii nu mănâncă mortăciuni, nu miros și nu au pielea neagră. Dar țiganii pentru un strop de vanitate gratuită se leapădă de Hristos, în care oricum nu au crezut, decât atunci când nu l-a ajutat zeul lor. mamoma… Așteptați-vă la convertiri masive la mozaism… Face parte probabil parte din planul luciferic final de apostazie a omenirii… Vor mai urma și alte secte…

 7. Părerea mea este că 60%din evrei sunt europeni ,se și vede pe fizionomia lor ,pentru că evrei originali sunt ciori că arabi cu nasul strâmb și cocoșat 🙂 dar nu îs frați cu țigani pentru că aceia îs prea negri 🙂 și cei mai deștepți pe cat se dau evrei nu sunt sunt aceia care sunt scorciti in europa de-a lungul timpului,plus că dacă nu erau azi europeni nu mai aveau tara ,și așa cum le-a dat-o le poate și lua daca nu plătesc dreprul la americani,englezi,rus….etc

 8. @Gabriel
  Iudaismul nu este o religie misionara. Este atât de complicat sa te convertești încât ma îndoiesc ca vreun țigan se va grăbi sa o facă

 9. Nu pot spune ca am o convingere in aceasta directie, dar in timp ce ascultam melodia evreiasca: „Asculta Israel”, dupa cum am gasit-o si in varanta romaneasca: „Când inima, plânge numai Domnul”, am ramas putin pe ganduri pentru ca stilul muzicii e foarte asemanator intre muzica tiganeasca si cea evreiasca.
  In cazul in care are o legatura, as sfatui pe toti cei ce vorbesc urât la adresa lor, sa nu uite ce a zis Dumnezeu in dreptul lui Israel: „Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și reclamele, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea de către dvs. a site-ului nostru cu partenerii noștri de rețele sociale, de publicitate și de analiză. View more
Cookies settings
Accept
Politica de confidențialitate
Privacy & Cookies policy
Cookie name Active
Save settings
Cookies settings