X

[VIDEO] Teolog Mihai-Silviu Chirilă: Lupta contra ecumenismului continuă cu cei ce refuză schisma și rămân pe calea împărătească a Sfinților Părinți

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Cu ocazia împlinirii a 45 de ani îi urăm fratelui nostru și d-lui teolog Mihai-Silviu Chirilă La Mulți ani! întru mărturisirea lui Hristos și mulțumiri pentru verticalitatea, nevoința și discernământul de care a dat dovadă în toată această luptă contra fiarei eretice cu două capete: ecumenismul și schisma.

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

19 comentarii

  1. „În ceea ce îi privea pe neortodocși, catolici sau protestanți, Părintele Serafim Rose avea o viziune foarte echilibrată: „poate că lor Dumnezeu încă nu le-a descoperit ortodoxia, iar noi ar trebui să fim exemple vii”. Cât privește folosirea termenului „eretic” , Părintele Serafim spunea: este mult prea des folosit, și de cele mai multe ori cu ură, cu triumfalism, eretic este cineva care a cunoscut biserică ortodoxă, a primit revelația, iar apoi alege* în deplină* cunoștință* să se despartă de ea. Cuvântul nu li se poate aplica tuturor celor care s-au născut în medii neortodoxe.”
    https://www.facebook.com/adrianntsar/posts/820033484865430

  2. La Multi Ani, frate Mihail!
    ATENTIE! NU girati “sinaxa” de la Satu Mare, o adunatura care este total compromisa si incearca sa-si refaca imaginea prin participarea unor oameni echilibrati, necompromisi, pe care vor sa-i murdareasca! Ce tot atatea sinaxe?! S-a mai facut vreun pseudo-sinod si nu stim? Vor sa-l atraga si pe p Antim Gadioi, il gadila la orgolii si pe p Xenofont. Trebuie o dezicere cat mai GRABNICA a schitului Radeni de acele personaje compromitatoare!

    1. Va multumesc, frate Laurentiu! Va multumesc pentru sfat. Nu ne vom lasa atrasi in nicio campanie de refacere a imaginii.
      Cred si eu ca Radeni trebuie sa isi faca publica pozitia fata de tot ce s-a intamplat in aceste ultime luni. Depinde numai de ei

  3. La multi ani Domnul Mihai si sa va tina Bunul Dumnezeu sanatos sufleteste si trupeste sa luptati in continuare impotriva ecumenismului .

    1. va multumesc. 300 de exemplare din cartea promisa va asteapta la parintele Claudiu sa le luati si sa le distribuiti gratuit credinciosilor ortodocsi din tara

  4. HRISTOS A INVIAT!

    La multi si binecuvantati ani,domnule teolog Mihai-Silviu Chirila,cu bogate roade duhovnicesti,sub acoperamantul Mangaietorului , a Milei si al iubirii nesfarsite a Domnului Slavei,intru apararea Sfintei noastre Ortodoxii!AMIN
    “…Noi suntem ortodocşi, dar noi nu putem fi mândri că suntem ortodocşi, noi trebuie să fim smeriţi că suntem ortodocşi. Ortodoxia în smerenie se păstrează“.(Parintele Rafail Noica -conferinta cu tema “Postul şi iertarea, destin şi vocaţie în ortodoxie“, aprilie 2002, Alba-Iulia)

    Domnul si Dumnezeul nostru,Iisus Hristos, sa va rasplateasca dragostea jertfelnica,domnule teolog Mihai-Silviu Chirila,rabdarea cu care ne explicati probleme teologice cu care nu am fost confruntati pana acum,caci pregatirea noastra,este slaba, asa cum bine stiti,dupa putere si darurile cu care am fost inzestrati de Cel Prea Inalt..
    Ne ajutati sa ne mentinem trezvia duhovniceasca si sa reactionam prompt ,cu forta si in cunostinta de cauza fata de derapajele si excesele necanonice,care se fac simtite si navalesc ca un suvoi asupra tuturor.
    Suntem alaturi de domnia voastra,si ne delimitam de gruparea celor trei clerici,participanti la evenimentul din Serbia, care s-au reprezentat pe ei insisi si pe credinciosii,care inca ii aplauda ,aparent anesteziati de relatarile patimase ,din care lipseste SMERENIA ORTODOXA,si isi face loc,mandria fatisa si discursul triumfalist lpagubos,care ametesc naivii,putin cunoscatorii,si pe cei slabanogiti in credinta,care inca nu s-au dezmeticit ,ca se afla pe povarnisul alunecos al schismei.
    Elocvent ,precis si la obiect,intregul discurs al domniei voastre,lamureste o data in plus,gravitatea situatiei in care s-au postat cu buna stiinta,participantii la intalnirea cu IPS Artemie al Kosovului,alunecarea catre schisma si incheierea cat de curand a activitatii lor in cadrul BOR(Sa nu fie!)

    Atotmilostivul Dumnezeu sa-i poarte de grija Parintelui Ioan Ungureanu,greu incercat alaturi de turma sa binecredincioasa, si sa-l intareasca in lupta cu duhurile rautatii, ,acoperindu-l cu Harul Mangaietorului si Mila Sa nesfarsita in veci.Amin
    Delimitarea noastra de gruparea Monah Sava-Preot Staicu C.si grupul de clerici -Radeni,a inceput cu mult timp in urma si a culminat cu sinaxa judecatoreasca de la Roman.
    Acela a fost momentul de cotitura ,care a trezit in constiinta noastra,sentimentul pierderii definitive a unei parti din cei care s-au angajat in lupta cu fiara antiecumenista.
    Razboiul de tocire al nervilor,prin acuzele jignitoare,nepermise adresate in mod special gruparii echilibrate a strajerilor Ortodoxiei,pe diferite bloguri aservite intereselor stapanilor de umbra,dovedesc o data in plus lipsa de continut a teoriilor sustinute de gruparea amintita si acolitii lor ,lipsa sigurantei de sine,egoul bolnavicios,caracterstici ale oamenilor care pot fi usor manipulati si folositi, pentru obiectivul principal:destramarea,faramitarea si in final anihilarea miscarii antiecumeniste de pe pamantul stramosesc.
    Regret ca gruparea Monahul Sava-Preot Staicu C.-clericii din Radeni,care s-au angajat in aceasta lupta ,simbriasi sau creduli in favorurile promise,nu-si dau seama ca sunt doar niste pioni ,care vor fi sacrificati,la momentul oportun.
    Trebuie sa semnalez cat de ciudata mi s-a parut linistea aparenta ,care inconjura Radeniul de la o vreme,comparativ cu zbuciumul necontenit ,amenintarea permanenta cu evacuarea,procesele in care se zbate,Parintele Ioan Ungureanu,ambele situatii fiind sub patronajul aceluiasi Mitropolit ,IPSTeofan.
    Mi se pare de neimaginat ca fostii ieromonahi de la M.Petru-Voda,sa-i atace pe Sfintii Marturisitori,patimitori din temnitele comuniste,Cuviosul Parinte Justin Parvu si Cuviosul Parinte Arsenie Papacioc,Dreptii Celui Prea inalt,carora le adresam rugaciuni in permanenta.Cum se impaca cu aceasta situatie Parintele Staicu C.,cunoscut si in afara ca mare iubitor ai acestor Sfinti ai Ortodoxiei stramosesti.Alaturi de ei ,sta cu cinste Marturisitorul Parinte Ilie Lacatusu,fata de care Sfintia Sa are o evlavie aparte.
    Cine oare nu-i iubeste pe Sfintii din temnite si inchisori?
    Cine nu canonizeaza pe nici unul dintre acestia si nici nu va canoniza?
    Cine indrazneste sa se ridice impotriva lor?
    CUI PRODEST?
    Totul a devenit limpede ca lumina zilei.
    Un dar pentru domnul Mihai-Silviu Chirila, binecinstitii redactori, pentru toti cei care cu ganduri bune viziteaza acest blog ortodox,de inalta tinuta:

    https://www.youtube.com/watch?v=X0ZOffXgCrA

    https://www.youtube.com/watch?v=ka6_6ArYmg0

    https://www.youtube.com/watch?v=okkvr2guf8Q

    1. va multumesc mult pentru cuvintele de imbarbatare si va asigur ca impreuna, cu ajutorul Bunului Dumnezeu, vom relua lupta antiecumenista de acolo de unde s-a oprit, dupa ce vom inchide definitiv aceasta acolada a schismei.

  5. Mulți și binecuvântați ani! Mulțumim pentru tot ce faceți spre apărarea Bisericii de schismă și luminarea poporului dreptcredincios! Vă îmbrățișăm cu toată dragostea împreună cu fiii duhovnicești aflați pe calea împărătească a mărturisirii!

    1. Va multumesc pentru urari si pentru sprijinul acordat in aceste momente grele. Multumesc si fratilor pe care ii pastoriti si care se dovedesc a fi niste oameni minunati! Maicuta Sfanta a Domnului sa ne ajute sa inchidem aceasta paranteza a schismei si sa reluam lupta impotriva ecumenismului, asa cum era ea pornita la Botosani.

      Am o rugaminte personala: va rog ca intr-o zi, cand aveti timp, sa scrieti pe site marturia emotionanta a fratelui intru Hristos Iosif, care a aratat cat de mult rau a facut tulburarea creata in vara de preotul Staicu, de monahul Efrem si cei care au rezonat la ideile sfintiilor si cuviosiilor lor unei comunitati ortodoxe care tocmai plecase intarita de la Sinaxa de la Botosani, stia care este calea, stia ce are de facut. Va rog sa povestiti despre convingerea fratelui Iosif ca daca preotul Staicu si-ar fi inceput campania de denigrare cu o luna, doua mai tarziu miscarea antiecumenista avea timp sa produca un ecou atat de puternic in tara incat patriarhia sa fie nevoita sa revizuiasca atitudinea fata de Creta.

  6. La mult anii Domnule Mihail, Bunul Dumnezeu sa va intareasca in tot ceea ce faceti si sa va calauzeasca sufletul spre calea spre mantuire !

  7. Fara pretentii de a va da sfaturi .

    Nu credeti ca ar fi mai bine sa va luptati – nu cu acuze si jigniri – ci cu post aspru si rugaciune ? Asa cum au facut Sfintii ?

    Noi cei ce asteptam sa ne aratati ,, pe unde sa mergem,” ce sa facem ???

    Iertati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button