X

Emmanuel Macron despre Eurafrica – tărâm de rasă mixtă al imigrației și încrucișării

Europe
FREDERICK FLORIN/AFP/Getty Images

Macron: Europa intră într-o epocă a migrației în masă ‘fără precedent’, își ‘împărtășește destinul’ cu Africa

O creștere a populației ‘explozivă’ în Africa va cauza Europa să intre într-o epocă de migrație în masă ‘fără precedent’, a zis Emmanuel Macron, susținând că destinele celor două continente sunt ‘legate’.

“Fenomenul migratoriu cu care ne confruntăm va fi unul istoric”, a declarat președintele francez într-o apariție televizată duminică seara, în care a anunțat că “sărăcia cruntă”, “schimbările climatice”, și “conflictele geopolitice” îi va împinge pe africani să năvălească în Europa “timp de mulți ani”.

Pentru a-și susține punctul de vedere Macron a remarcat creșterea de populație “explozivă” în continentul de lumea a treia, adăugând că fenomenul a fost “descris foarte convingător” de către jurnalistul și profesorul franco-american într-o carte recentă.

“[Africanii] se îndreaptă în mare parte către Europa deoarece continentul [Europei] nu e o insulă, datorită locației noastre, și pentru că Europa își are destinul unit cu Africa”, a declarat personalitatea franceză cu vehemență pro-UE în decursul interviului de două ore.

Smith, expertul în problemele Africii la care a făcut referire Macron în timpul apariției sale pe BFMTV, estimează că numărul africanilor domiciliați în Europa va crește de la nouă milioane la 150-200 de milioane în următorii 30 de ani.

 

 

Președintele UE: Fără milioane de migranți africani, Europa va fi pierdută

În “Goana către Europa”, profesorul Universității Duke descrie un transfer de populație masiv, fără precedent, aflat încă în faza incipientă, pe care îl explică că va fi – “paradoxal” – provocat în mare parte de ajutoarele financiare occidentale finanțând călătoriile migranților din Africa.

Susținând că dorește să confere o părere de expert “imparțială” despre cum explozia demografică din Africa va afecta Europa, Smith a evidențiat în cartea sa un număr de scenarii diferite despre care crede că pot reieși din această situație.

“Cel mai optimist” dintre acestea – potrivit Le Figaro – este “Eurafrica”, în care migrația în masă ar rezulta într-o Europă ‘primitoare’, multiculturală, ce “ar îmbrățișa pe deplin noțiunea unui ‘tărâm de rasă mixtă al imigrației și încrucișării’”.

Acest scenariu ar presupune sfârșitul statelor de asistență socială în Europa cu toate acestea, a spus Smith, remarcând incompatibilitatea imigrației pe scară largă și a programelor generoase de asistență socială.

Un alt posibil scenariu, ‘Fortăreața Europa’, e unul ce implică o “bătălie în general considerată de necâștigat și chiar rușinoasă”, dar despre care Smith spune că “își are motivațiile și șansele sale de reușită”, remarcând eficacitatea tratatelor UE cu Libia și Turcia pentru a opri influxul.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!