X

Ministerul Sănătăţii, AVIZ pozitiv pentru renunțarea la ora de VARĂ. Pierderea unei ore de somn creşte nivelul de STRES

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ministerul Sănătăţii susţine renunţarea la ora de vară pe motiv că nivelul de stres creşte atunci când se pierde o oră de somn.  Mai exact, Ministerul Sănătăţii a dat aviz pozitiv pe propunerea făcută de mai mulţi parlamentari români, după ce ideea a fost luată în considerare la nivel european.

Pierderea unei ore de somn creşte nivelul de stres şi influenţează negativ organismul, afectând perfomanţa la muncă şi la şcoală.

„Este cunoscut faptul că schimbarea orei oficiale, prin trecerea la ora oficială de vară, presupune un efort de adaptare a organismului uman cu reducerea performanţei în muncă şi apariţia unor probleme legate de perioada de odihă prin somn”, arată Ministerul Sănătăţii într-o poziţie oficială, răspuns la o iniţiativa parlamentarilor români care vor anularea orei de vară în România.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, oamenii au nevoie de aproape o săptămână pentru a se adapta la ora oficială de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât sunt obişnuiţi.

Printre cei afectaţi se numără persoanele cu vulnerabilităţi psihoemoţionale, depresii, afecţiuni cardiace.

Românii trec în fiecare an la ora oficială de vară în ultima duminică a lunii martie.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Nu mai avem nevoie de oră de vară… ora de vară e o prostie… Trebuie ca ora de IARNĂ să rămână tot anul trebuia de anul acesta chiar să se renunțe …nu de la …calende…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button