X

Ministerul Sănătăţii, AVIZ pozitiv pentru renunțarea la ora de VARĂ. Pierderea unei ore de somn creşte nivelul de STRES

Ministerul Sănătăţii susţine renunţarea la ora de vară pe motiv că nivelul de stres creşte atunci când se pierde o oră de somn. Mai exact, Ministerul Sănătăţii a dat aviz pozitiv pe propunerea făcută de mai mulţi parlamentari români, după ce ideea a fost luată în considerare la nivel european.

Pierderea unei ore de somn creşte nivelul de stres şi influenţează negativ organismul, afectând perfomanţa la muncă şi la şcoală.

„Este cunoscut faptul că schimbarea orei oficiale, prin trecerea la ora oficială de vară, presupune un efort de adaptare a organismului uman cu reducerea performanţei în muncă şi apariţia unor probleme legate de perioada de odihă prin somn”, arată Ministerul Sănătăţii într-o poziţie oficială, răspuns la o iniţiativa parlamentarilor români care vor anularea orei de vară în România.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, oamenii au nevoie de aproape o săptămână pentru a se adapta la ora oficială de vară, deoarece trebuie să se trezească cu o oră mai devreme decât sunt obişnuiţi.

Printre cei afectaţi se numără persoanele cu vulnerabilităţi psihoemoţionale, depresii, afecţiuni cardiace.

Românii trec în fiecare an la ora oficială de vară în ultima duminică a lunii martie.

 

Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Nu mai avem nevoie de oră de vară… ora de vară e o prostie… Trebuie ca ora de IARNĂ să rămână tot anul trebuia de anul acesta chiar să se renunțe …nu de la …calende…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.