X

Rusia va interzice conceptul de „mamă surogat”. Biserica Ortodoxă Rusă susține inițiativa

„Femeia nu poate fi considerată incubator pentru copiii altora”

Un proiect de lege pentru prohibiția surogației materne (gestația pentru altul) a fost introdus în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului federal al Rusiei. Proiectul este susținut de Biserica Ortodoxă Rusă, relatează website-ul Pravoslavie.ru. Vicepreședintele Departamentului Sinodal pentru Biserică și Societate și Media, Vakhtang Kipshidze a declarat că Biserica vede practica surogației ca o degradare a demnității femeii și o subminare a valorilor familiei.

„Credem că practica maternității surogat diminuează demnitatea femeilor. O astfel de abordare a nașterii copiilor nu corespunde cu vederile noastre asupra familiei și căsătoriei. Această situație poate fi văzută ca aceea a unei mame care își vinde copilul, ceea ce moral este obiecționabil”.

Dl. Kipshidze a subliniat că dorința de a purta și naște copii este perfect normală, „dar nu este necesar să resortisăm la surogație pentru aceasta” întrucât surogația este o tehnologie care „subminează perspectiva asupra familiei și relațiilor copilului și mamei. Poate fi promovată practica adopției de copii care și aceștia au nevoie de dragoste parentală”, a mai spus Kipshidze.

El a notat că surogația este prohibită în multe țări, dar în plus față de barierele legislative, „ar trebui să existe o respingere morală și educație în spiritul respectului față de demnitatea femeii, care nu poate fi considerată incubator pentru copiii altora.”

Conform inițiatorului proiectului, senatorul Anton Belyakov, surogația este trafic de copii. În opinia mea, este nu doar imorală, dar violează drepturile femeilor și ale copiilor. Așa încât astfel de practici trebuie interzise în Rusia, la fel ca în majoritatea țărilor civilizate.”

El a accentuat că în Federația Rusă au fost multe scandaluri de surogație în ultimii ani, în special legate de mame care refuză să dea copilul, de transferul copilului a cupluri homosexuale, separarea gemenilor sau alte situații de conflict.

Categorii
Anti-familie
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

7 comentarii

  1. Este foarte bine, dar cred ca o astfel de lege trebuie sa aiba cateva exceptii doar pentru rudele de gradul 1 si 2 (ceva asemanator cu leviratul). De exemplu, daca o femeie nu poate ramane insarcinata, o sora sau o verisoara sa aiba dreptul de a-i purta copilul. Parerea mea, nu stiu, poate gresesc.

    1. Dumnezeu stie mai bine ceea ce este de folos fiecaruia. Atunci cand a fost nevoie sa se nasca un copil Dumnezeu a randuit sa se biruiasca legile firii asa dupa cum Sara sau Sf Elisabeta au zamislit la batranete.

      Cei care nu au copii pot foarte bine sa infieze orfani sau sa-i ajute pe cei care au copii si intampina greutati.

  2. O mamă surogat presupune fertilizarea in vitro, care este o practică avortivă. Se fertilizează mai multi embrioni si doar unu sau doi sunt introduși în uterul mamei surogat, cei care sunt mai virili. Restul sunt distruși. Adică avortați. De aceea Biserica nu acceptă fertilizarea in vitro nici pentru mama adevărată, nici pentru mamă surogat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!