X

Încă un caz dramatic în Anglia: Poliția nu le permite părinților să-și salveze propriul copil

Poliția din Londra, Anglia, i-a împiedicat pe părinții lui Alfie Evans să-l scoată din spitalul care încearcă să-i întrerupă sprijinul pentru viață și, eventual, să-i ia viața.

Așa cum LifeNews.com a relatat pe larg, părinții lui Alfie Evans și-au epuizat opțiunile legale în încercarea de a oferi îngrijiri medicale și tratament adecvat pentru fiul lor. Alder Hey Childrens Hospital a încercat să-i retragă sprijinul pentru susținerea vieții – spunând că starea lui este prea gravă.

Tom Evans a primit o scrisoare de la un avocat pro-viață, Pavel Stroilov de la Centrul Juridic Creștin, sfătuindu-l că ar fi legal să-l ia pe fiul său din spital – dar poliția l-a împiedicat să facă acest lucru.

Evans, prietenii și familia au postat astăzi pe Facebook video-ul cu încercarea eșuată de a-l scoate pe Alfie din spital.

Gepostet von Ferguson Shelly am Donnerstag, 12. April 2018

”Am documente care spun că am dreptul să-mi scot fiul din acest spital”, spune Evans în film.

”Alder Hey ne oprește. Alder Hey cheamă poliția. Să-mi omoare fiul. Alder Hey a sunat la poliție să mă împiedice să-mi scot fiul din spital”, a continuat Evans. ”Acesta este Fiul Meu. Uită-te la băiatul meu sănătos, sănătos, care este nediagnosticat și cu siguranță nu moare. Aici e ventilatorul. Avem tot echipamentul.”

Scrisoarea lui Stroilov îl informează pe Evans: ”Mi-ați cerut să clarificăm dacă ar fi legal să-l luați pe fiul dumneavoastră Alfie din spitalul Alder Hey, fără consimțământul spitalului. În situația lui Alfie, această acțiune ar fi practică numai cu sprijinul unei echipe de profesioniști din domeniul medical, care să dispună de echipamentul necesar pentru susținerea vieții.”

”Sub rezerva acestui fapt, pot confirma că o astfel de scoatere (din spital) ar fi legală în conformitate cu legislația engleză”, a continuat el. ”Alfie este în spital doar pentru că dumneavoastră, părinții săi, ați căutat în mod voluntar serviciile de asistență medicală. Alfie își păstrează dreptul la plecare pe proprie raspundere din spital. Nu este închis acolo. Din cauza ca el este minor, depinde de voi, ca părinții ai lui, să luați o decizie de plecare pe proprie raspundere sau să stați la spital.”

El a adăugat:

”Efectul ordinelor declarative făcute de domnul Justice Hayden în Înalta Curte este de a permite legal ca Alder Hey să-și retragă tratamentul de ventilație artificială și să protejeze pe Alder Hay și pe angajații săi de răspunderea legală pentru acest pas. Intenția sau efectul ordinului nu este de a eluda libertatea personală a lui Alfie sau drepturile dvs. părintești. Rămâne legal ca o echipă alternativă de profesioniști din domeniul medical, cu consimțământul dvs. parental, să ofere un astfel de tratament lui Alfie, așa cum ei consideră profesional.”

În continuare este redată integral scrisoarea juridică:

Dragă Tom,

Mi-ați cerut să clarificăm dacă ar fi legal să-l luați pe fiul dumneavoastră Alfie din spitalul Alder Hey, fără consimțământul spitalului. În situația lui Alfie, această acțiune ar fi practică numai cu sprijinul unei echipe de profesioniști din domeniul medical, care să dispună de echipamentul necesar pentru susținerea vieții.

Sub rezerva acestui fapt, pot confirma că o astfel de scoatere (din spital) ar fi legală în conformitate cu legislația engleză.

Alfie este în spital doar pentru că dumneavoastră, părinții săi, ați căutat în mod voluntar serviciile de asistență medicală. Alfie își păstrează dreptul la plecare pe proprie raspundere din spital. Nu este închis acolo. Din cauza ca el este minor, depinde de voi, ca părinții ai lui, să luați o decizie de plecare pe proprie raspundere sau să stați la spital.

Efectul ordinelor declarative făcute de domnul Justice Hayden în Înalta Curte este de a permite legal ca Alder Hey săși retragă tratamentul de ventilație artificială și să protejeze pe Alder Hay și pe angajații săi de răspunderea legală pentru acest pas. Intenția sau efectul ordinului nu este de a eluda libertatea personală a lui Alfie sau drepturile dvs. părintești. Rămâne legal ca o echipă alternativă de profesioniști din domeniul medical, cu consimțământul dvs. parental, să ofere un astfel de tratament lui Alfie, așa cum ei consideră profesional.

După cum știți, astăzi, dl Justice Hayden a dat o dispoziție suplimentară cu privire la programarea retragerii ventilației lui Alfie [REDACTAT]. Poziția juridică poate deveni, probabil, mai complicată dacă cineva din jurisdicția Înaltei Curți continuă să ofere ventilație după acest punct. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că, până în acel moment, rămâne în întregime legală furnizarea ventilării lui Alfie; și care poate fi făcută de un furnizor de servicii medicale la alegerea dvs.

Din aceste motive, din punct de vedere al legii, este dreptul dvs. să veniți la Spitalul Alder Hey, cu o echipă de profesioniști din domeniul medical, cu propriul echipament de susținere a vieții și să-l mutați pe Alfie în alt loc pe care îl considerați mai bun pentru el. Nu aveți nevoie de nici o permisiune din partea Spitalului Alder Hey sau a Curții pentru a face acest lucru.

Sper că acestea clarifică problema.

Centrul Juridic Creștin

Categorii
Abuzurile poliției
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Da bine-nțeles așa i și la noi in romanika ,, killerii,, și ,,killerele ,, in halatele albe abia asteapta sa te hacuiasca de viu ; probabil le produce excitații mintale sa ai putere de viața și moarte asupra unui amărât ; Doamne apăra ma și păzeste ma pe mine păcătosul de așa sfârșit îngrozitor ; nici nu vreau sa mi închipui groaza ce o simte așa zisul ,, pacient ,,in acele ultime clipe de viața ; ferească Dumnezeu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!