X

PSD anunţă un miting de un milion de oameni în Bucureşti în luna mai pentru susţinerea familiei tradiţionale

Dragnea anunta un miting urias organizat de PSD pentru sustinerea familiei traditionale

PSD vrea sa organizeze un miting cu un milion de participanti, in luna mai, pentru susţinerea familiei tradiţionale. Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat recent că PSD susţine cu toată tăria referendumul de modificare a Constituţiei şi că poziţia sa şi a partidului au rămas neschimbate.

”Am decis organizarea unui miting mare al PSD pentru susţinerea familiei tradiţionale, pentru a nu exista niciun echivoc în abordarea pe care o are PSD pe acest subiect”, a declarat Dragnea.

În 10 aprilie, preşedintele PSD a prezentat priorităţile legislative ale social-democraţilor, care vizează modificarea Codurilor penale, elaborarea noilor legi ale securităţii naţionale şi organizarea referendumului pentru definirea familiei. În privinţa Legii defăimării, Dragnea a spus că aceasta este în stadiu incipient şi că nu reprezintă o prioritate în acest moment, dar că nu renunţă la ea.

„Referendumul de modificare Constituţiei este un subiect pe care îl susţinem cu toată tăria. Şi sper ca în această primăvară acest referendum să se organizeze. Poziţia mea, şi cred că şi cea partidului, este cea de anul trecut, este neschimbată – susţin această modificare a Constituţiei şi anume că familia, căsătoria între un bărbat şi o femeie este pentru a întemeia familia”, a arătat liderul social-democraţilor.

La sfârşitul lunii martie, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că iniţiativa de revizuirea a Constituţiei pe tema definirii familiei, care a fost adoptată de Camera Deputaţilor în urmă cu aproape un an, va trece şi de Senat în regim de urgenţă, iar după promulgare va fi organizat referendumul. Dragnea a susţinut că, în acelaşi timp, va fi iniţiată o dezbatere privind oportunitatea reglementării parteneriarului civil în România.

”În procedură de urgenţă să o adoptăm, după care să o trimitem la promulgare. După ce preşedintele o promulgă, după ce va fi publicată în Monitorul Oficial, vom decide imediat să se continue procedura în Senat, respectiv votul efectiv pentru revizuirea Constiuţiei şi stabilirea datei referendumului”, a afirmat Dragnea. El a susţinut că, în acelaşi timp, va fi iniţiată o dezbatere privind oportunitatea reglementării parteneriarului civil în România. ”În acelaşi timp, nu putem să nu analizăm şi situaţia unei minorităţi din România, şi anume să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil şi i-am rugat pe colegii mei, şi aici l-am rugat pe domnul Victor Negrescu să poarte discuţii cu ONG-urile din domeniu pentru a merge, nu neapărat în paralel, dar către o formă legislativă prin care să se reglementeze şi această situaţie”, a afirmat Liviu Dragnea. Camera Deputaţilor a adoptat, în 9 mai 2017, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”împotrivă” şi 13 abţineri, iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei pe tema definiţiei familiei, astfel că, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constituţie urmează să aibă următoarea formă: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Iniţiativa a fost trimisă Senatului pentru dezbatere şi vot.  Coaliţia pentru Familie a strâns un număr de 3 milioane de semnături, pe care le-a depus la Senat alături de o propunere de revizuire a Constituţiei privind definiţia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se referă la definiţia familiei. În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”, însă semnatarii iniţiativei vor ca definiţia să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de acelaşi sex. Astfel, iniţiativa prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie”. Potrivit articolului 151 al legii fundamentale, proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere. Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor. Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Categorii
HomosexualitateInterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

8 comentarii

 1. Crestinii ortodocsi trtebuie neaparat sa participe ! Dar sa evite angajarea politica.
  Din pacate, celelallte partide romanesti parlamentare sunt pe fata antihristica.
  Ramane de vazut si ce ne va sfatui si BOR, dar nici pt ei nu e usor…

  PS. PSD e si cu partenerialele civile, dar participarea la acest miting este obligatorie. Indiferentismul va lasa impresia ca nu ne mai pasa de nimic. Si intotdeauna mai este ceva de aparat…

 2. Este un miting mascat pentru susținerea lui Dragnea cum credeti ca ar iesi lumea in numar atat de mare decat manevrandu-i ca pe niste oi bete? PSD isi face jocul folosindu-se de acesti oameni care gândesc putin fiind cumpărați de lucruri de nimic..gen zahar,ulei,găleți si alte chestii ??dar le merge..

 3. E o inpetie. Nu stiu cat de curata e si stirea. E sustinere sau simpla campanie electorala pt naivi? Pai cum sustinerea familiei traditionale cand tu propui in acelasi timp parteneriatul civil, pt homosexuali dar si pt hetero, „ajutandu-i” pe cei din urma care aveau sanse reale sa devina familii traditionale, tocmai sa nu devina prin alternativa asta, si sa nu mai dea pe la biserica…

  Si inca o data cum adica sustinerea familiei traditionale? Numai prin diferenta ca nu poti adopta copii, in rest toate drepturile din lume? Pt a acest „drept” in minus, ca diferenta , 1 milion de oameni in strada?? Pe langa fanfaronada numarului absolut intangibil, psd se gandeste clar la 1 milion dee gura-casca, care nu stiu ce se intampla..

 4. Pai tocmai asta e clenciul: pe deoparte de declari mare crestin, iar pe dealta parte legalizezi parteneriatul civil.
  Voua nu va miroase nimic suspect in aceasta campanie a PSD-ului, care brusc a devenit foarte crestin?
  Spune Dragnea ca: ” „Referendumul de modificare Constituţiei este un subiect pe care îl susţinem cu toată tăria. Şi sper ca în această primăvară acest referendum să se organizeze.”
  Ideea este de a se baga pe sub usa, pe nesimtite, un articol in Constitutie, venit la pachet cu tema casatoriei, care ii baga in „legalitate” si pe bulangii.
  Intrebare pentru cei care citesc pe acest portal:
  Stie cineva, dupa Constitutia in vigoare inca nemodificata, vreun caz in care doi bulangii sa beneficieze in vreun fel de lege? Ori se vrea cu tot dinadinsul, sub o masca crestina sa ni se strecoare pe sub nas, ca in Grecia, sodomia numita „parteneriat civil?

 5. Nu cred ca e cazul sa fim excesiv de suspiciosi. E una din putinele dati cand poporul nu e lasat cu ochii in soare. Liviu Dragnea e presat de socialistii europeni sa nu organizeze referendumul si cred ca tocmai de asta are nevoie de o vizibila sustinere populara. Hai sa nu ne dam cu dreptu-n stangul pe baza unor presupuneri. Din orice unghi am privi lucrurile, referendumul TREBUIE organizat si trebuie sa treaca fara echivoc. Alte lucruri le putem discuta ulterior. E pentru prima data dupa ’89 cand se face auzita vocea poporului. Institutia casatoriei trebuie aparata.

 6. Astia-s draci cu chip de om . Puteti vedea in tot Teleormanul, sub umbra psd cum arata. MORDOR in toata regula. De mi se zice sa pun votul alaturi de draci cum ca trebuie sa semnez pentru referendumul pentru familie voi spune nu. Deoarece cu dracul nu faci partaje sa treci puntea ca nu o treci. Ce fsc ei e o mizerie glosolana. Raman fara votanti si acum ii cauta. Referendumul trebuie facut de toti aceia ce sustin aceasta idee in mod apolitic. Caci nu e o chestie de stanga sau de dreapta.
  .

  1. Marea „calitate” a romanilor e dezbinarea, din motive serioase sau mai putin serioase. Atunci cand un politician roman face un lucru bun, fie si pentru a strange capital electoral, trebuie sustinut (asa cum trebuie criticat cand o ia pe aratura). Daca Dragnea e necuratul, atunci Iohannis (care se face ca ploua in legatura cu referendumul), cine mai e? Si cine mai sunt politrucii de la Bruxelles?
   Oare, era mai bine ca Dragnea sa nu faca nimic in privinta referendumului?

   1. Eu cred ca te inseli in privinta lui Dragnea. Dupa fapte ii cunoastem iar guvernarea tuturor politrucilor ne-a dus catre dezbinare si saracie. Nu cunteaza cine a fost. Iar cei ce fac ceva nu sunt lasati. Toti acestia au fost crescuti la.umbra lui ilici nastase si voiculescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Citiți și

Close