X

Video: SUA, Marea Britanie si Franta au atacat Siria

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Adevarul: VIDEO Statele Unite, Marea Britanie şi Franţa au lansat un atac asupra Siriei. Reacţia Rusiei şi a NATO

 

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat sâmbătă dimineaţă că a aprobat în colaborare cu Marea Britanie şi Franţa un atac militar asupra siturilor cu arme chimice ale Siriei, relatează BBC.
[…]

Forţele armate siriene au afirmat într-o declaraţie că SUA, Franţa şi Marea Britanie “au lansat 110 de rachete care au vizat Siria, sâmbătă, la ora locală 03:55”, scrie CNN.
Sistemele de apărare siriene “au interceptat majoritatea rachetelor, dar unele ţinte au fost lovite, inclusiv Centrul de Cercetare din Barzeh”.
[…]

Preşedintele Comisiei de afaceri externe din Consiliulul Federaţiei, Camera superioară a Parlamentul rus, Konstantin Kosacev, a declarat sâmbătă că atacurile aeriene ale SUA, Marii Britanii şi Franţei în Siria sunt o încălcare a legislaţiei internaţionale şi par să aibă ca scop să împiedice inspectorii autorităţii privinf armele chimice să îşi îndeplinească misiunea, transmite News.ro.
[…]

Conform Ministerului rus al Apărării, niciunul dintre atacuri nu a afectat zone în care sistemul de apărare aeriana rusesc protejează bazele de la Tartus şi Hmeimim.
Cel puţin trei civili ar fi fost răniţi în urma atacului cu rachete asupra Damascului, relatează CNN care citează televiziunea de stat siriană.
[…]

NATO susţine atacurile afectuate de SUA, Marea Britanie şi Franţa a asupra Siriei, a declarat secretarul general al organizaţiei, Jens Stoltenberg.
[…]

Atacurile cu rachetă vor avea loc „asupra ţintelor asociate cu posibilităţi de a crea arme chimice” ale guvernului sirian, a mai explicat Trump. Acesta a precizat că scopul este de a „descuraja producţia, răspândirea şi uzul de arme chimice”.
[…]

The Guardian scrie că Statele Unite folosesc rachete de croazieră Tomahawk, şi că în atac iau parte atât avioane de luptă cât şi nave acvatice.

Un oficial al administraţiei americane citat de CNN a declarat că acţiunea „nu se termină aici” şi că atacul din noaptea aceasta a fost doar primul val al operaţiunii.
Anatoly Antonov, ambasadorul Rusiei în SUA, a reacţionat în urma atacului asupra Damascului şi a Homs. Acesta a declarat că avertizările de la Moscova au fost ignorate şi că Rusia este în acest moment ameninţată. „Am avertizat că astfel de acţiuni vor fi urmate de consecinţe”, a precizat acesta.

Ambasadorul a mai precizat că „insultarea preşedintelui Rusiei este inacceptabilă şi inadmisibilă” şi că Statele Unite nu au dreptul moral să atace alte ţări de vreme ce şi acestea deţin arme chimice.
[…]

Donald Trump a mai precizat în intervenţia sa că „am un mesaj pentru acele două guverne cele mai vinovate de susţinerea, echiparea şi finanţarea regimului criminal al lui Assad”.

„Către Iran şi Rusia: Ce fel de naţie vrea să fie asociată cu măcelul în masă al femeilor şi copiilor?”, a spus preşedintele.

 

Realitatea: Trump, ATACAT din interior. “Bombardamentele sunt ilegale”. Ce a răspuns Pentagonul

 

[…]

Președintele SUA, Donald Trump, cel care a ordonat atacul din Siria, este acuzat de congresmeni democrați, dar chiar și republicani, că a luat decizia fără un acord în Congresul SUA.

Atacul ar fi ilegal și chiar o operațiune “neglientă”, au spus democrații, invocând un amendament legal care spune că orice decizie de acest fel se ia prin vot în Congresul SUA.

În replică, James Mattis, secretarul american al Apărării, sune că președintele Trump este autorizat legal să lanseze atacul din Siria chiar și fără acordul Congresului, potrivit Articolului II din Constituția SUA.

Șeful Pentagonului a invocat articolul din Constituție care spune că “președintele este comandantul suprem al forțelor armate ale SUA”

“Credem că președintele are toate motivele să apere interesele vitale ale Americii și asta a făcut noaptea trecută”, a spus Mattis.

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a îndemnat țările din organizație să “dea dovadă de reținere în aceste circumstanțe periculoase”, informează CNN.

Șeful ONU le-a solicitat statelor “să evite orice acțiuni care ar duce la escaladarea situației și să înrăutățească suferințele poporului sirian”.

El şi-a amânat o vizită în Arabia Saudită pentru a gestiona urmările acţiunii militare lansate de SUA, Marea Britanie şi Franţa.

[…]

Această operaţiune comună a avut loc la o săptămână după anunţul privind un atac chimic la Douma, în apropiere de Damasc, atribuit de Occident forţelor guvernamentale.

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

30 comentarii

  1. Iar Rusia ramine o tara din lumea a treia, condusa de oligarhi. Cit despre ortodoxia lui Putin, ramane sa se si crestineze, totusi.

    1. Care este relevanta calitatii vietii (dupa standarde materialiste) din Rusia cu atacul josnic, nelegitim al axei Sioniste Anglo-Americane impreuna cu “supraveghetorul Siriei” – Franta??? Ai sa te miri ca informatiile care-ti formeaza parerea sint depasiote de vreo 20 de ani…
      Te preocupa Putin care merge la Biserica, saruta icoanele si-si face cruce???
      Dar … cum de nu vezi credinta eretica a lui Trump – sectant protestant… care are 1 fiica – Yael convertita la credinta cultului tribal al Jews si doua nurori Lara si Vanessa – Ashkenazi Jews???
      … Oligarhii ramasi in Rusia sint cativa comparativ cu ce a “creat” tradarea lui Eltin… sicaroras le-a fost taiata “macaroana” si retezate tentaculele.
      Despre atacul “pseudo-mesianic” ai ceva de spus???

    2. “Iar Rusia ramine o tara din lumea a treia, condusa de oligarhi. Cit despre ortodoxia lui Putin, ramane sa se si crestineze, totusi.” – Chiar este o performanta sa minti de 3 ori cu atat de putine cuvinte.

      Ai uitat sa spui ca VIATA TA este in mana acestei tari. Uite ca pana acum a dat dovada de multa rabdare si intelepciune iar noaptea trecuta n-a tras nici macar un foc. Chiar si daca gandesti cu o jumatate de neuron stingher si tot iti dai seama ca rusii fac tot ce le sta in putere pentru a evita razboiul.

      Din pacate se pare ca altii sunt foarte hotarati sa distruga lumea

  2. Ca sa trimiti 110 rachete ca sa ranesti 3 oameni… mare tehnica!… desteapta miscare!…. glorios atac!
    Atentie la informatia de la min 28:53 – ROMANIA din:
    https://www.youtube.com/watch?time_continue=1735&v=KFnPnmKBM3k
    “Jeff & Gordon Duff – War With Russia Over Syria Imminent?”
    Incepand cu min 25:50… “crede cineva ca doar cu 2 ore inainte de imbarcare (a teroristilor din Idlib care s-au predat rusilor) Siria a cumparat o gramada de produse germane ale firmei Merck … au fost gasite resturile de la recipienti cu seria pe ele inscrisa… de la o fabrica subsidiara…
    Istoria lui Merck corporation incepe cu primul razboi mondial cand au produs gazele toxice (otravitoare) de lupta pentru armata germana… In 1944 … au fondat un institut in SUA… au adus dupa razboi in SUA cercetatori si materiale din Germania si Japonia… legate de razboiul chimic produse in Coreea si China (ocupate la acea vreme n.n.) dar testate pe oameni…
    Japonia a trimis sobolani morti infestati cu ciuma si avand muste pe ei… cu baloane de hartie peste Pacific si aruncati in America unde au imbolnavit oamenicare au murit si chiar acei “cercetatori” au fost luati in America sa… continue cercetarile!?! Unele baloane aveau materiale incendiare (… Oregon)
    Aceeasi organizatie a construit facilitati in Fort Meadows, Maryland [SUA]… parte a numitului “American biological and chemical warfare system” care acum se deruleaza in laboratoare din afara granitelor SUA – incluzand referiri internationale in Tbilisi Georgia, laboratoare in Kazahstan si in ROMANIA si in Bulgaria.
    Acestea produc gripa porcina, antrax, variola si o varietate de “crap diseases” boli foarte grele care sint testate, printre alte locatii si in SUA! …”

    1. Sa ma corectez… scuzati:
      “Armata rusă a transmis sâmbătă că apărarea antiaeriană siriană a reușit să intercepteze 71 din cele 103 rachete de croazieră lansate asupra unor instalații ale regimului de la Damasc de către SUA și aliații lor, potrivit AFP.”
      si
      “… atacurile desfășurate de SUA, Marea Britanie și Franța nu au făcut nicio victimă civilă sau militară.
      “Conform unor informații preliminare, nu s-a înregistrat nicio victimă în rândul populației civile sau al armatei siriene”, a declarat generalul rus.
      AGERPRES
      https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/04/14/armata-rusa-apararea-antiaeriana-siriana-a-interceptat-71-din-cele-103-rachete-lansate-nicio-victima–90716

  3. Marsavia atacului se vede si in faptul ca a fost efectuat inainte ca OPCW sa isi dea parerea in privinta “atacului chimic” din Douma. Razbunare jidoveasca pentru ca au fost izgoniti teroristii de la portile Damascului, aveau nevoie de un “motiv”, daca nu au gasit unul real, au fabricat unul.

  4. Dar daca aceasta interventie militara din Siria a fost regizata de SUA si Rusia, cu scopul de a-i creste credibilitatea lui Trump si de a sterge orice urma de indoiala ca presedintele american a fost ales cu sprijinul rusilor? Pana la urma cei puternici ai lumii sunt amici si au cam aceleasi interese meschine! De aceea nici rusii nu au reactionat in urma atacului…

    1. “daca aceasta interventie militara din Siria a fost regizata de SUA si Rusia” pt “a sterge orice urma de indoiala ca presedintele american a fost ales cu sprijinul rusilor” – mi-e frica, sincer, de cei care ‘gandesc’ ca tine pentru ca de fapt nu gandesc deloc. Chiar daca ar fi ca tine si au conspirat impreuna (ceea ce este complet lipsit de logica) care ar fi beneficiul de a afla lumea ca rusii au intervenit semnificativ in alegerile americane?

      1. Esti incoerent in expunere, probabil si in gandire; dar esti si un mare idealist! Faci, insa,parte dintre cei creduli: crezi ca orice zboara se mananca! Apoi, fiecare are dreptul sa-si spuna o parere. Dar tu, sari ca cocosul care isi apara gainile proprii: gandurile si ideile proprii. Sau ca un dictator: cine nu e ca mine, e impotriva mea!

        1. Corectez: ”si de a sterge orice urma de indoiala ca presedintele american nu a fost ales cu sprijinul rusilor”. Am scis in graba. De aceea, iti cer scuze Alexandru, dar este valabila in continuare mustrarea la adresa modului cum reactionezi fata de parerile celorlalti. Fiecare emite o ipoteza, nu o certitudine. Nu este niciunul atotputernic ca sa stie ce se intampla in realitate.

        2. Cred ca ideile toxice de genul Trump conspira cu Putin nu fac decat sa creeze confuzie, dezorientare, ceea ce conduce la depresie si pasivitate. Nu sunt un fan al rusilor insa pana acum au fost singurii coerenti si este pacat sa nu dam cezarului ce i se cuvine. Mai sunt tari antiglobaliste in lume insa ei sunt primii pe lista. Tocmai de aceea parca toate puterile intunericului s-au pornit impotriva lor.

          A recunoaste niste merite ale cuiva nu inseamna idealism ci realism. Da, de data aceasta sunt de partea buna a istoriei. Poate ca maine se vor schimba insa acum aceasta este realitatea iar nu alta. Chiar si din proorociile parintilor cu viata sfanta stim ca Rusia va fi ultimul bastion care se va opune Antihristului. Va fi invinsa pana la urma insa, cu puterea lui Dumnezeu, vor fi mici enclave ce vor ramane necucerite pana la A Doua Venire a Domnului.

          1. Mi-ar placea sa cred ca Rusia este intr-adevar o mare putere crestina care apara interesele crestinilor! Dar istoria ne-a demonstrat in nenumarate randuri ca marile puteri ale lumii au actionat mai ales conform propriilor interese, interese care de multe ori nu au coincis cu cele ale tarilor mici: crestine sau necrestine, ortodoxe sau neortodoxe. Nu sunt nici pe departe proamerican si nu trebuie sa ma explic de ce. Dar cred ca suntem prea mici ca sa intelegem toate dedesubturile istoriei. Sa dea Domnul sa ma insel! Nu am pretentia ca stiu ceva anume, doar m-am orientat in functie de momentele istorice. Nu este nimic nou sub soare!

  5. Chiar citeam acum vizavii de cealapadiul de Ciolanis, acesta susține raidurile asupra Siriei, oare debilul asta conștientizează ce vorbește, de asemenea erdogan a declarat că saluta si el raidurile aliaților

    1. TOATA clasa politica romaneasca sustine atacurile. Nimeni nu are curajul sa spuna macar lucrurile de bun simt gen: atacurile sunt in afara legislatiei internationale. Ce sa mai vorbim de dovezi irefutabile privind folosirea armelor chimice etc. Imi aduc aminte de bataile din copilarie de pe maidan si imi par intre gentlemeni in comparatie cu ce se intampla acum.

      Ramane insa intrebarea: se vor opri aici sau vor escalada conflictul cu orice pret. Mi-as dori sa ma insel dar cred ca au o agenda atat de incarcata incat vor face tot ce le va sta in putere si vor calca totul in picioare pentru a da lumea peste cap.

      Doamne miluieste!

  6. Nu înțeleg de ce atâta zarvă pe marginea subiectului cand la tv-u a dat următoarele concluzii: Trump si aliatii sunt multumiti ca le-a ieșit atacul, ca rachetele si-au atins țintele, Bashar al Assad și armata siriana sunt mulțumiți ca citez “au trecut cu bine” peste primejdie, cetățenii din Damasc erau mulțumiți ca soldații lor au doborât rachetele. Pai eu văd ca toți sunt mulțumiți de cele întâmplate, mă aștept sa-i văd la o bere pe terasă, eventual încă un atac și o sa se iubească ca fratii☺

  7. @Ioan C.

    Tu nu poti fi ortodox pentru ca Rusia este Puterea lui Dumnezeu, fie ca-ti place sau nu, si urand Rusia, Il urasti pe Insusi Dumnezeu, Care i-a daruit puterea pe pamant! La fel cum, urand Imperiul Roman crestinat, oricate natiuni ar fi zdrobit el in razboaie, unele dintre acele natiuni chiar crestine fiind (bulgarii de exemplu), te vadesti ca dusman al lui Dumnezeu.

    Si chiar daca Rusia a facut greseli in istorie, Romania a facut mult mai multe greseli, dar Rusia a dat in ultimul veac mai multi sfinti in urma prigoanei comuniste decat toate popoarele ortodoxe la un loc!
    Ucraina nu e o tara separata de Rusia, “poporul ucrainean” e o aberatie, caci ei sunt, istoric vorbind, tot rusi! Vorbesc aceeasi limba, au aceeasi istorie, aceleasi traditii etc. Iar rusii au “invadat” Ucraina ca sa-i protejeze pe crestinii ortodocsi de satanistii maidanezi care ard literal biserici in Ucraina, si fac parade homosexuale sa-si etaleze europenismul si rusofobia. Deci tu acestor javre ce nu au dreptul a se numi oameni le iei partea.

    Apoi, ca un frate mai mic al rusilor, tu, roman declarat ortodox, ar trebui sa fii mai smerit si sa le ierti multe, totul pentru pace intre popoarele noastre ortodoxe. Dar tu le tii rusilor toate pacatele, ba chiar le amplifici, insa satanistilor din NATO, nu le reprosezi nimic, ci ii pupi in fund.
    Deci, tu nu esti deloc ortodox, esti caine ce n-are drept la viata, n-are drept la opinie, si care se afla in afara lui Dumnezeu.

    Iti place sau nu, Rusia e tara ortodoxa, si lovind in rusi, lovesti in fratii tai de credinta, asta daca nu cumva esti eretic, si atunci e normal ca fratii tai de credinta sa fie americanii poponari si europenii vestici indraciti.
    Un vechi proverb romanesc spune ca cel mai destept cedeaza primul, iar in invataturile lui Neagoe Basarab catre fiul lui, Teodosie, inteleptul domnitor indeamna la renuntarea la putin pamant, cand dusmanul o cere, doar daca ne ameninta credinta si familia, scoatem sabia crestina din teaca. Tu insa, in prostia ta, te dai cu satanistii americani care ne mananca sufletul cu homosexualitatea lor, secularismul lor si ereticii lor imputiti, dar te certi cu rusii pentru o bucata de pamant. Ai minte de dobitoc. Ce conteaza ca un pamant e al Romaniei sau al Rusiei, cat timp pe el este slavit Dumnezeu, in Biserica? Tu insa, ai da tara asta nenorocita pe mainile amerlocilor care-L urasc si batjocoresc pe Dumnezeul adevarat doar din pricina rusofobiei tale.

    Nici un rusofob nu se va mantui, iar nationalismul nu e deloc de la Dumnezeu! Sa urasti un popor ortodox, indiferent de motiv, nu e deloc placut inaintea lui Dumnezeu.

    Si apropo, ca tot va legati unii de “imperialismul rus” – va intreb, ce este Imparatia lui Dumnezeu? Nu e democratie, nici republica sau monarhie constitutionala – ci exact imperialism, asemenea tarismului rusesc sau autocratiei bizantine! Nu vei vedea acolo grec, roman, scit, evreu, ci toti in Hristos vor fi aceeasi – cei ce se cearta inutil pe teritorii si nationalisme n-au priceput nimic din credinta, nici din raul pe care aceasta ideologie spurcata francmasonica a adus-o omenirii, distrugand internationalismul crestin din Evul Mediu.
    Ar trebui sa fim uniti cu fratii nostri de credinta ortodoxa, si sa mai cedam de la noi ca sa fie bine, cand vedem ca dracul baga cearta intre popoarele ortodoxe. Cel putin adevaratii frati asa ar face, nu s-ar certa pe mere, pere, placinte, ci cel mai intelept ar renunta de la el, doar ca sa se impace cu frate-sau.

    Ma uimesc “crestinii” ca Ioan C., ce ar imbratisa fara scrupule Antihristul, insa se leaga de Rusia pentru pacate minore, mult amplificate, trecand cu vederea, desigur, binele ce ni l-a facut Rusia in istorie. Pana si Petre Tutea a recunoscut ca rusii ne-au facut si mult bine in istorie, nu numai rau. Dar unii prefera sa fie selectivi, in spirit european, cu istoria, si sa uite de ajutorul rusesc, direct sau indirect, de care ne-am bucurat de-a lungul istoriei.
    Ironic este ca, fara Rusia, si astazi am fi fost sub Imperiul Otoman, dar in fine, ii las pe nationalisti sa se amageasca cu iluzii ca “puternica” Romanie (inapoiata tehnologic si militar) ar fi putut face fata de una singura Inaltei Porti. Armata romana isi datoreaza existenta tot Rusiei tariste, dar in fine, ii las pe pupinfundistii vestului sa ridice in slavi Franta, Anglia, SUA si alte raciuri de tari, care nu ne-au ajutat cu nimic in istorie, doar rau ne-au facut.

    Culmea e ca unii ca Ioan C. acuza rusii de sovromuri, dar de exploatarea la care ne supun astazi americanii, francezii, germanii si englezii nu sufla o soapta, desi, lanturile lor de magazine, banci si industria de armament ne exploateaza mai rau decat sovromurile “rusesti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button