X

O nunta cu intunericul: IGGY AZALEA – “SAVIOR” / Înțelesul ocult al melodiei

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Înțelesul ocult al melodiei lui Iggy Azalea ”Saviour” (”Salvatorul”): o nuntă cu întunericul

Videoclipul melodiei Savior are loc într-o biserică și o prezintă pe Iggy Azalea ce tânjește după o salvare.  Oricum simbolismul videoclipului sugerează că ”salvatorul” este satana însuși.

Iggy Azalea este unul din acei artiști care par a fi urâți de toată lumea dar care continuă să apară peste tot în mass media. Ea a fost acuzată de ”cooptarea culturii negrilor”, de inventarea unui fals accent din sudul SUA, de faptul că și-a pus implanturi de fese pentru a atrăgea publicul ei țintă, de faptul că face ”remarci rasiale insensibile” și la urmă de faptul că face o muzică nu foarte bună. Dar ea este acolo, în continuare o celebritate și încă lansează muzică. Ea participă în mod constant la spectacole premiate, este promovată în reviste și muzica ei are parte de multă expunere în mass-media. De ce?

Melodia Savior explică tot. De fapt simbolismul întregii ei cariere explică totul. Azalea a fost mereu o ” bună marionetă” și a îmbrățișat întotdeauna pe deplin agenda elitelor în acțiunile sale. Acest lucru îi îngăduie să fie pentru o vreme în lumina reflectoarelor. Dar pentru cât timp? Și la ce preț? Savior explică totul.

Salvându-și cariera

Născută la Sidney, Australia, Iggy Azalea s-a mutat în Statele Unite la vărsta de 16 ani. După ce a semnat contractul cu casa de înregistrări Interscope a urmat rapid simbolismul elitelor.

O fotografie de la începutul carierei sale. Ascunzându-și un ochi cu un fluture: Un clar simbolism MK.

 

Iggy apoi s-a mutat la alte etichete mari dar simbolismul a urmat-o mereu.

Videoclipul din 2013 intitulat ”Change your life” (Schimbă-ți viața) este plin de simbolism Betta-Kitten. Aici ea pleacă de la un club de stiptease numit Cheetah (ghepard) – o referire la programul Kitten (Pisicuțe) – purtând un top cu ochiul atotvăzător.

Dacă Chandler ar fi aici ar spune: ”Poate adeveri acest lucru mai mult programul Monarch”? 

Spectacolului lui Iggy la decernanrea premiilor 2014 American Music Awards a avut un logo care reprezenta în întregime programul Sex Kitten. Pisica are un fulger (care reprezintă tortura cu electroșocuri) ce îi despică capul în două (reprezentând fracturarea psihicului sclavilor MK). Cuvântul ”putere” este mai degrabă ironic pentru că sclavii MK sunt lipsiți complet de putere. 

 

În 2018 cariera lui Iggy are nevoie de un salvator. În industria muzicală ”a fi salvat” înseamnă a te supune unei forțe foarte întunecate. Videoclipul Savior evocă acest proces într-un mod clar și simbolic.

Salvator

Videoclipul Savior urmează o narațiune care a fost descrisă de nenumărate ori pe acest site: ”fata cea bună devine rea”. Folosită pe starurile pop cele mai mari, ca de exemplu Britney Spears, Rihanna, Christina Aguilera și mulți alții, această narativă apare constant în industria muzicală. Folosind un simbolism puternic arhetipal, aceste videoclipuri evoca vizual o trecere de la inocență și puritate la întuneric și desacralizare. Pentru a portretiza aceasta sunt refolosite aceleași simboluri și aceleași coduri de culori, iarăși și iarăși, de la un videoclip la altul, indiferent de artistul ales pentru a repune în scenă această dramă a ritualului vizual.

În Savior lucrurile sunt spirituale în mod explicit. Întregul videoclip se petrece într-o biserică și se bazează pe inversarea simbolurilor creștine – transformând videoclipul într-o versiune PG-13 a unei mese negre satanice.

Melodia în sine este despre Iggy care caută un salvator care să-i repună viața pe drumul cel bun. Și potrivit postărilor din social media ea însăși este acest salvator. Dar este mai mult decât atât:

 

Simt că Dumnezeu joacă feste cu mine, este fixat cu mine
Simt greutatea lumii ca și cum aș avea o cărămidă peste mine
Am dansat cu diavolul și m-a prins
Voi încerca doar să ajung la rai, sper că ai un bilet pentru mine

 

Ca de obicei, videoclipul aduce un nou nivel de interpretare melodiei. Dacă salvatorul lui Iggy este ea însăși, de ce se află într-o biserică unde creștinii îl numesc pe Iisus Hristos Mântuitor? Simbolismul nu minte niciodată.

Videoclipul începe în clasicul mod a ”fetei bune care devine rea”: portretizând artista mai înainte de ritual ca fiind o fată pură, virgină, necontaminată.

Iggy stă pe un pat îmbrăcată într-o rochie albă care reprezintă puritatea și virginitatea.

 

De ce se află un pat în biserica aceasta și de ce Iggy stă în el? Aici va fi consumată nunta profană a lui Iggy? Înăuntrul bisericii? Acesta este tipul de lucruri pe care le fac în timpul meselor negre satanice.

Apoi începe ceremonia nunții. Iggy merge pe culoar către noul ei partener.

 

În mijlocul mersului ei ceremonial totul se schimbă și lucrurile devin extrem de simbolice.

Rochia lui Iggy a devenit neagră – reprezentând trecerea ei către ”partea ocultă”. Ca majoritatea mireselor, ea ține în mână un buchet de flori. Doar că acesta este în flăcări. Este vorba despre schimbare.

 

Pe parcursul videoclipului, aproape toate simbolurile religioase sunt înconjurate de lumini de neon. Este vorba despre aceleași cruci de neon văzute în The weekend’s Starboy și Kesha’s Praying, ambele având mesaje oculte profunde. Ce simbolizează luminile de neon?

Potrivit unei postări a lui Iggy, videoclipul are loc într-o ”Catedrală de neon” și portretizează  o ”religie neo-futuristică”. Ce religie este aceasta? O formă extrem de înșelătoare, o deghizare inteligenta a satanismului?

De obicei luminile de neon sunt asociate cu decadența și vulgaritatea urbană: afaceri dubioase, cazinouri, cluburi de striptease și așa mai departe. Este amuzant cum capitala neoanelor, Las Vegas, este poreclită ”orașul păcatului”.

În videoclip, simbolurile asociate cu domeniul sacrului și spiritualului (cruci, aureole) sunt înconjurate de aceste dispozitive electrice create de om, asociate cu depravarea. Pe scurt, luminile de neon desacralizează aceste simboluri. Anul trecut am analizat un film intitulat The Neon Demon și era totul despre ritualurile elitei oculte în lumea modei. Pare că elita iubește simbolismul asociat cu luminile de neon iar titlul filmului spune tot.

O figură misterioasă cu capul acoperit așteaptă ca Iggy să meargă de-a lungul culoarului. ”Domnișoarele de onoare” au capul acoperit cu un văl și au aureole de neon.  Reprezintă cumva aureolele de neon exact opusul aureolelor adevărate?  

Când Iggy îi dă jos gluga, își dă seama că sub ea nu se află nimeni.

 

Scena de mai sus are o mare însemnătate. Implică faptul că nunta lui Iggy nu este cu un uman – ci cu o entitate eterică. Luând în considerare tot acest simbolism opus dinlăuntrul bisericii, se poate trage concluzia că această nunta este cu satana. În timp ce acest lucru poate părea ridicol pentru unii, nunțile forțate cu satana sunt un ritual real de inducere a traumei folosit în programul Monarch. Cu alte cuvinte este ceva ceea ce ei fac cu adevărat. Ca de obicei înceacă să facă să pară acest lucru grozav folosindu-se de o pop star.

Unii par să vadă lumina. La cine se roagă? 

Videoclipul conține plasarea unui produs numit Monster. Numele acesta se adaugă numai profanului acestui videoclip.

 

Apoi Iggy participă la un alt ritual religios simbolic.

Iggy este botezată de o persoană cu glugă neagră. Schimbarea ei spirituală este completă. 

 

Apoi vedem cine este persoana misterioasă care face botezul.

Era Iggy. Ea s-a botezat pe sine însăși. Un ochi este acoperit cu gluga în mod strategic indicând o marionetă a elitei oculte.

 

Așadar după ce s-a căsătorit cu o entitate spirituală cu mantie neagră acum ea poartă o mantie neagră.  Ea a internalizat spiritul transformării – s-a converit la partea ocultă.

Videoclipul se termină cu ”mâinile rugătoare” ale lui Iggy acoperite cu manuși de piele. Mâinile sunt despărțite într-un mod straniu formând aproape o piramidă.

 

În concluzie

Savior începe cu Iggy Azalea purtând o rochie albă, apoi o schimbă cu una neagră cu un buchet în flăcări și o aureolă de neon. Ea este o altă artistă care joacă într-un videoclip dedicat narativei ”fata cea bună devenită rea”. La fiecare câteva luni, o pop star renumită trebuie să lanseze un videoclip de acest fel și trebuie să fie văzut de milioane de ori de tinerii din toată lumea.

De ce este această temă atât de repetitivă? Pentru că dezvăluie obsesia preferată a elitelor oculte: să păteze și să desecralizeze tinerețea, puritatea și inocența. Pe o scară mai mare, elita încearcă să împingă toată lumea către partea ocultă iar prin mass-media are succes în a face ca oamenii să devină obsedați de orice este depravat, degradat și rău. Un număr din ce în ce mai mare de persoane văd această prostie și o refuză, lucru care face ca mass media să fie și mai îndrăzneața, ostentativ și disperat. Lumea are într-adevăr nevoie de un salvator…dar nu va fi Iggy Azalea.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button