X

Duhovnicul turiștilor, CAPCANĂ pentru ORTODOCȘI. Biserica Evanghelică din România va ,,spovedi” în timpul concediilor, vizitatorii lăcașurilor de cult SĂSEȘTI, indiferent de RELIGIA și cultul din care provin

Biserica Neagră, Brașov

Pentru prima data in bisericile sasesti din Romania va exista un preot duhovnic al turistilor, la care se vor putea spovedi, in timpul concediilor, vizitatorii lacasurilor de cult, indiferent de religia si cultul din care provin, a anuntat marti, intr-o conferinta de presa, preotul Stefan Cosoroaba de la Biserica Evanghelica din Romania.

Duhovnicul turistilor va putea fi gasit in cele mai vizitate biserici sasesti din tara, cum ar fi Biserica Neagra din judetul Brasov, biserica din Sighisoara, judetul Mures, sau cea din Biertan, judetul Sibiu.

„Exista la nivel european, o tendinta, in Germania, duhovnic al celor care fac concedii, pentru ca turistii germani ajung de la Ibiza pana in Norvegia, peste tot, si biserica se simte responsabila pentru ei si in timpul concediului. Acest duhovnic o sa aiba trei atributii spirituale. Prima atributie, o sa tina duminica slujbe in biserici unde nu este preot, acolo unde se strang destul de multi sasi care vin, pentru o anumita perioada, inapoi la casele lor, dar nu exista o comunitate care sa aiba preot.

A doua atributie este ca va tine saptamanal meditatii in anumite biserici pe care trebuie sa le mai stabilim un anumit program, unde este fluxul de turisti mai mare: Biserica Neagra, Viscri, Biertan, Sighisoara si asa mai departe. Si trei, va sta la dispozitie in anumite ore, in aceste biserici, pentru turisti care vor sa se spovedeasca sau sa aiba o discutie cu tema spirituala”, a spus Cosoroaba.

Potrivit acestuia, duhovnicul turistilor va fi un preot adus din Germania si va putea dialoga cu enoriasii in limbile romana, germana si engleza.

Anul trecut, bisericile fortificate ale sasilor din Transilvania au fost vizitate de peste 695.000 de turisti romani si straini, sustine preotul Stefan Cosoroaba.

Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. Sa-l spovedeasca pe Klaus Werner Iohannis, ca e de-al lor. Eventual sa-l puna pe romanul Iohannis sa-i spovedeasca pe altii ca, vorba ceea, e presedintele Romaniei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!